Pojdi na glavno vsebino
0

Kolagen shot Tropical – Kako poskrbeti za kožo in hkrati uživati v poletju

Kolagen shot Tropical – Kako poskrbeti za kožo in hkrati uživati v poletju

Škodljivi učinki UV-sevanja se ne odražajo samo na površini kože, temveč lahko vplivajo na proizvodnjo kolagena, kar vodi do izgube elastičnosti kože in prvih znakov staranja.

Poletje je čas, ko si vsi želimo izgledati in se počutiti odlično - čas morja, zabave in osvežilnih koktajlov. Da bi v celoti uživali v poletju, je pomembno poskrbeti tudi za zaščito pred UV-sevanjem, da se izognemo poškodbam in opeklinam. Vendar se škodljivi učinki UV-sevanja ne odražajo samo na površini kože, temveč lahko dolgoročno vplivajo na proizvodnjo kolagena, kar vodi do izgube elastičnosti kože in pojavljanja prvih znakov staranja.

Kaj je kolagen in zakaj je pomemben za našo kožo?

Kolagen je najbolj prisotna beljakovina v našem telesu, predstavlja kar od 25 do 30 % vseh beljakovin. Najdemo ga v koži, kosteh, hrustancu in drugih tkivih, in deluje kot "lepilo", ki nas drži skupaj.

Obstaja 16 vrst kolagena, od katerih tipi I, II in III predstavljajo 80 do 90 % celotnega kolagena v telesu. Najbolj zastopan tip kolagena je kolagen tipa I, ki sestavlja večino beločnice, tetiv, kože, hrustanca, kosti in mišične mase.

Kolagen je glavna beljakovina v dermisu kože (plast pod povrhnjico), skupaj z elastinom in hialuronsko kislino. Fibroblasti, ki so kožne celice v dermisu, proizvajajo kolagen, ki ohranja strukturo dermisa in daje koži osnovno trdnost.

S staranjem se sinteza kolagena v koži zmanjšuje

Kolagen se naravno proizvaja v našem telesu, vendar se s staranjem njegova proizvodnja zmanjšuje. Po 25. letu naj bi se proizvodnja kolagena zmanjšala za 1 % letno. To pomeni, da do 60. leta izgubimo kar 40 % količine kolagena v telesu.

''Mlado'' kožo v 80% sestavlja kolagen tipa I in okoli 15%  kolagen tipa III. S staranjem se sposobnost sinteze kolagena zmanjša, kolagenske fibrile postanejo debelejše in krajše. Posledica tega je izguba kolagena tipa I. Zaradi tega se razmerje različnih tipov kolagena v koži spremeni.

Vpliv kolagena na kožo

Posledično se gostota kolagena in elastina v dermisu zmanjša, zaradi česar se poslabša tudi struktura in elastičnost kože. Koža izgubi sposobnost ohranjanja oblike in postane ohlapna ter je bolj nagnjena k nastanku gubic in gub.

Poleg tega se zaradi zmanjšane proizvodnje kolagena zmanjša tudi sposobnost kože za zadrževanje vlage, kar povečuje tveganje za dehidracijo in izsušenost kože.

Poleg staranja lahko UV sevanje, okoljski dejavniki in slaba prehrana še dodatno vplivajo na zmanjšanje proizvodnje kolagena v telesu. Do motenj v sintezi kolagena lahko pride tudi s trajnimi preobremenitvami. Še večji upad kolagena pa doživijo ženske v obdobju menopavze in po njem zaradi znižane ravni estrogena.

Vendar pa obstaja način, kako ohraniti in spodbuditi proizvodnjo kolagena ter ohranjati mladosten videz kože tudi v poznih letih. Ena izmed rešitev je uživanje prehranskih dopolnil s kolagenom, kot je Kolagen shot Tropical.

Učinki UV-sevanja na kolagen v koži

Zagotovo ste že slišali, kako pomembno je, da se zaščitimo pred soncem. Pa veste zakaj?

Koža nas ščiti pred škodljivim UV-sevanjem, ki je del elektromagnetnega valovanja. Poznamo tri spektre UV žarkov in sicer UVA, UVB in UVC. UVC žarki, nas zaenkrat še ne skrbijo, saj jih zadrži ozon. UVB žarki so tisti, zaradi katerih nas sonce opeče in kožo obarva rdeče. Zadnji del spektra so UVA žarki, katerih posledice so na koži najbolj opazne. Povzročajo namreč fotostaranje.

UV-sevanje je bistven dejavnik, ki vpliva na prehitro staranje kože. Problem UVA žarkov je, da škodljivih učinkov ne vidimo takoj. UVA žarki nas ne opečejo rdeče, so pa posledice izpostavljanja UVA žarkom vidne čez nekaj let. Koža postane bolj povešena, pusta, gube so globje, pojavijo se lahko tudi hiperpigmentacije.

Pojav globokih gub in povešenje kože je povezan s tem, da izpostavljanje UV žarkom zmanjšuje količino kolagena v koži. In ko v koži več ni kolagenskih vlaken, koža nima več opore, zato se povesi.

Razgradnja kolagena

Fotostaranje je povezano s tem, da se v telesu tvori povečana količina prostih kisikovih radikalov. Telo se samo brani pred prostimi radikali s snovmi imenovanimi antioksidanti. To je mogoče, dokler prostih radikalov ni preveč, saj takrat antioksidanti več ne morejo odstranjevati presežka radikalov.

Kaj je problem radikalov? Problem radikalov je, da le-ti škodljivo vplivajo na dedni zapis, proteine in lipide. Prisotnost radikalov v telesu aktivira vnetne dejavnike, ki pa so glavna nevarnost za razpad kolagena.

Na srečo lahko s prehranskimi dopolnili, kot je Kolagen shot Tropical, vzpostavimo ravnovesje kolagena v telesu in podpremo zdravje naše kože, tudi v poletnih mesecih.

Zakaj izbrati prehranska dopolnila s kolagenom?

Čeprav lahko kolagen zaužijemo tudi z nekaterimi živili, kot je kostna juha , se žal kolagen v tovrstnih živilih nahaja v minimalnih količinah, poleg tega je tudi absorpcija v telesu slabša. Kolagen v živilih sestavlja veliko aminokislin, ki so zvite v trdno, dolgo beljakovinsko verigo, ki je telo ne more absorbirati v prebavnem traktu.

Razgradnja hidroliziranega kolagena

Za razliko od hidroliziranega kolagena, ki ga najdemo v prehranskih dopolnilih, so molekule kolagena v živilih prevelike, da bi se lahko v celoti absorbirale v telesu. Hidroliziran kolagen v prehranskih dopolnilih vsebuje manjše molekule kolagena, ki iz črevesja dobro prehajajo v kri.

Dokazano je, da je absorpcija hidroliziranega kolagena v obliki prehranskega dopolnila 90%, medtem, ko je absorpcija kolagena iz hrane približno 27%. Absorpcija hidroliziranega kolagena je tako tudi do 5x višja kot pri kolagenu iz hrane.

Kolagen shot Tropical – okus, ki te popelje naravnost na tropsko plažo

Kolagen shot Tropical je popolna kombinacija aktivnih sestavin in odličnega okusa tropskega sadja, ki nas popelje naravnost na tropsko plažo.

Vsebuje 5.000 mg hidroliziranega ribjega kolagena in 1500 mg MSM-ja. Poleg tega pa vsebuje tudi vitamin C, ki je ključnega pomena za proizvodnjo lastnega kolagena in biotin, ki je vitamin številka 1 za lase in nohte. Formula je obogatena še z cinkom in vitaminom B6.

Kolagen shot tropical

Učinkovitost izdelka je potrjena s klinično študijo, ki je pokazala sinergijski učinek kolagena in MSMja, kar pomeni, da je njun učinek na koži večji, kot če bi obe učinkovini uživali ločeno.

Obogaten je z okusom tropskega sadja, kot nalašč za poletne dni. Verjetno marsikdo v poletnem času ne bi pomislil na prehransko dopolnilo s kolagenom, a je ravno v poletnem času skrb za kožo na prvem mestu. Vsakdanja izpostavljenost soncu kliče po tem, da telesu zagotovimo zadostno količino hranilnih snovi.

Koktejl aktivnih sestavin za vroče poletne dni

Zakaj ne bi svoje poletne zabave naredili še bolj zanimive z osvežilnimi poletnimi koktejli in smutijii, ki vsebujejo tudi Kolagen Shot Tropical?

Collagen shot Tropical

Nič ni slajšega kot osvežilen poletni koktejl ali smuti ki ne samo, da ohladi, ampak tudi oskrbi z vitamini in minerali.

Pripravite si smuti po vašem okusu in mu dodajte eno merico Kolagen shot Tropical-a, tako boste telesu zagotovili vsa potrebna hranila. Za pravo poletno izkušnjo ga lahko dodate tudi v limonado ali druge hladne, osvežilne napitke.

Zmešajte ga s svežim sadjem, jogurtom ali mlekom in si pripravite okusen in hranljiv napitek, ki bo vašemu telesu prinesel potrebna hranila. Lahko ga dodate tudi v limonado ali druge osvežilne napitke za pravo poletno izkušnjo.

Želimo vam veliko osvežilnih trenutkov in nepozabnih spominov. Uživajte v poletju!

Povejte naprej:


Oznake: kolagen shot kolagen shot tropical gaianaturelle poletje okus tropskega sadja UV sevanje kolagen za kožo