Pojdi na glavno vsebino
0

Vztrajnost

Vztrajnost

Veste, kaj je najpomembnejša lastnost podjetnika? Vztrajnost. Na vsakem predavanju, ki ga obiščem, poudarjajo, kako pomembno je biti vztrajen. Sigurno kdaj padeš. Ampak se pobereš. Vedno znova. In na koncu zmagaš. Tako kot sem zmagala jaz. Kot podjetnica sicer še ne.

Moja zmaga: Premagala sem najbolj ogabno bolezen, kar jih poznam

Bulimija mi je narekovala življenje dobrih 15 let. Ne da se opisat, kako fu**ing težko je bilo. Res se ne da. Mogoče me razume nekaj tistih, ki so sami živeli s to boleznijo. Ostali ne. Se ne da. Tako kot sama ne razumem odvisnikov od drog. Lahko z njimi sočustvujem, razumeti jih ne morem.

Kaj je bulimija?

bulimijaZa tiste, ki ne poznate te bolezni. Ja, to je bolezen. Motnja hranjenja, ki narekuje vsakdan. Tisti, ki delno poznajo besedo bulimija, bi rekli: “A to je tisto, ko žreš in bruhaš?” Ja, res je. Cele dneve samo žreš in bruhaš. In zraven pozabiš živeti. Zakaj to počneš? Tisti, ki delno poznajo to motnjo, bi rekli: “Ker želiš shujšati.” Pa ni tako. V ozadju bulimije (in ostalih motenj hranjenja) se skriva mnogo več kot le želja po vitkosti. V ozadju je lakota po ljubezni. O svoji zgodbi v tej objavi ne bom razpravljala. Ker je namen zapisa drugačen.

Da preidem k bistvu. Bistvo je v vztrajnosti. V vseh letih svoje bulimije nisem obupala. Tudi ko so bili vsi okoli mene obupani nad mano. Vedno sem verjela, da mi bo uspelo. Iskala sem pomoč. Našla sem rešitve. Vztrajala sem. In to lastnost pridno gojim še naprej. Danes sem zdrava. Hvaležna za popolno življenje. In hvaležna, ker sem vztrajala. Vem, da sem že napisala. Ampak ja, vztrajala sem.

Povejte naprej:


Oznake: podjetništvo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...