Pojdi na glavno vsebino
0

Vztrajnost

Vztrajnost

Veste, kaj je najpomembnejša lastnost pri doseganju ciljev? Vztrajnost. Na vsakem predavanju, ki ga obiščem, poudarjajo, kako pomembno je biti vztrajen. Sigurno kdaj padeš. Ampak se pobereš. Vedno znova. In na koncu zmagaš. Tako kot sem zmagala jaz.

Moja zmaga: Premagala sem težko psihično bolezen

Bulimija mi je narekovala življenje dobrih 15 let. Ne da se opisati, kako zelo težko je bilo. Res se ne da. Mogoče me razume nekaj tistih, ki so sami živeli s to boleznijo. Ostali ne. Se ne da. Tako kot sama ne razumem odvisnikov od drog. Lahko z njimi sočustvujem, razumeti jih ne morem.

Kaj je bulimija?

bulimijaZa tiste, ki ne poznate te bolezni. Ja, to je bolezen. Motnja hranjenja, ki narekuje vsakdan. Tisti, ki delno poznajo besedo bulimija, bi rekli: “A to je tisto, ko žreš in bruhaš?” Ja, res je. Cele dneve samo žreš in bruhaš. In zraven pozabiš živeti. Zakaj to počneš? Tisti, ki delno poznajo to motnjo, bi rekli: “Ker želiš shujšati.” Pa ni tako. V ozadju bulimije (in ostalih motenj hranjenja) se skriva mnogo več kot le želja po vitkosti. V ozadju je lakota po ljubezni. O svoji zgodbi v tej objavi ne bom razpravljala. Ker je namen zapisa drugačen.

Da preidem k bistvu. Bistvo je v vztrajnosti. V vseh letih svoje bulimije nisem obupala. Tudi ko so bili vsi okoli mene obupani nad mano. Vedno sem verjela, da mi bo uspelo. Iskala sem pomoč. Našla sem rešitve. Vztrajala sem. In to lastnost pridno gojim še naprej. Danes sem zdrava. Hvaležna za popolno življenje. In hvaležna, ker sem vztrajala.

Vztrajnost kot ključ do uspeha

Vztrajnost je ključna lastnost, ki nas vodi skozi življenjske preizkušnje. Moje potovanje z bulimijo je bil le en vidik boja, kjer je vztrajnost igrala odločilno vlogo. Danes se zavedam, da je ta lastnost nepogrešljiva v vsakem aspektu življenja. Ni pomembno, s kakšnimi izzivi se soočamo – bodisi osebni boji, vsakodnevna opravila ali poslovni cilji – vztrajnost je tista, ki nas premika naprej.

Vztrajnost v vsakodnevnem življenju

Vsakodnevno življenje je polno majhnih preizkušenj. Od najmanjših nalog, kot je vzdrževanje zdravega življenjskega sloga, do večjih, kot je gradnja in vzdrževanje lepih odnosov. Vztrajnost pomeni, da ne odnehamo ob prvih ovirah, ampak vztrajamo, ker verjamemo v svoje cilje. Naša odločnost in pripravljenost vztrajati nas delata močnejše in bolj pripravljene na prihodnje izzive.

Vztrajnost v podjetništvu

Sem šele na začetku podjetniške poti, a mi je že postalo jasno, da je podjetništvo področje, kjer je vztrajnost še posebej pomembna. Vsak uspešen podjetnik ve, da pot do uspeha ni ravna in brez ovir. So trenutki neuspeha, dvomov in izzivov, vendar so tisti, ki vztrajajo, tisti, ki na koncu dosežejo svoje cilje. Vztrajnost pomeni, da ne odnehamo, ko se soočamo z neuspehom, ampak iščemo nove poti, se učimo iz svojih napak in nadaljujemo naprej.

Ne glede na to, kako težka se zdi pot, je vztrajnost tista, ki vodi do uspeha. Na vseh področjih življenja.

Povejte naprej:


Oznake: podjetništvo