Pojdi na glavno vsebino
0

Kolagen shot - FAQ

Kolagen shot - FAQ

Odgovarjam na najbolj pogosta vprašanja o Kolagen shot-u.

Zelo pogosto v zasebna sporočila na moji Facebook strani dobivam vprašanja v zvezi s Kolagen shotom. Zato na nekaj najbolj pogostih, odgovarjam kar s to blog objavo.

Za kakšne namene se uporablja Kolagen shot?

Kolagen shot je prehransko dopolnilo s kolagenom, MSMjem, vitamini in cinkom. Kombinacija aktivnih užinkovin vpliva na stanje kože, las, nohtov, sklepov, kit in vezi. Uporablja se za ohranjanje mladostnega videza kože, poskrbi za bolj trdne nohte ter sijoče in bolj močne lase, ugodno pa vpliva tudi na sklepe, kite in vezi, saj so aktivne učinkovine Kolagen shota gradniki omenjenih tkiv.

FAQ Kolagen shot

Koliko časa lahko uživam Kolagen shot?

Proizvodnja lastnega kolagena v telesu začne upadati nekje po 25. letu, nekatere študije pravijo, da se padec proizvodnje kolagena prične že pri 20ih letih (za 1,5 % na leto). Kolagen lahko nadomeščate s prehranskim dopolnilom, lahko poskrbite, da ga zaužijete dovolj z vsakodnevno uravnoteženo prehrano, lahko pa se s tem enostavne ne ubadate.

Za koliko časa je eno pakiranje?

Eno pakiranje Kolagen shota vsebuje 500 ml, kar zadošča za 20 dni vsakodnevne uporabe.

Po kolikšnem času lahko opazim učinke uživanja?

Kdaj se pojavijo učinki uživanja Kolagen shota, je odvisno od več dejavnikov, najbolj od vaše starosti, načina življenja (stres, kajenje, alkohol, dalj časa trajajoče izpostavljanje sončnim žarkom) in prehranjevanja. Prej kot boste začeli z nadomeščanjem izgubljenega kolagena in njegovih gradnikov, prej se bodo poznali rezultati in lažje boste vzdrževali trenutno stanje vaše kože, las in nohtov. Sicer pa uporabnice in uporabniki večinoma poročajo, da se učinki uživanja Kolagen shota pojavijo že po prvi popiti plastenki. Spremembe boste najverjetneje najprej opazili na vaših nohtih in bolj sveži koži obraza.

Spil/a sem že 2 pakiranji Kolagen shota, vendar ne opazim nobenih rezultatov. Zakaj?

Kdaj se pojavijo učinki uživanja Kolagen shota, je odvisno od večih dejavnikov, najbolj od vaše starosti, načina življenja (stres, kajenje, alkohol, dalj časa trajajoče izpostavljanje sončnim žarkom) in prehranjevanja. Vsekakor učinki na vaše telo so, četudi navzven še niso vidni.

Kdaj je najboljše uživati Kolagen shot?

Kolagen shot je najboljše uživati na tešče.

Ali ga lahko uživam vsak drugi dan?

Za maksimalen učinek priporočam uživanje kontinuirano vsak dan vsaj 2 meseca, pri nekaterih bo potrebno tudi več, potem pa za vzdrževanje stanja lahko tudi vsak drugi dan.

Zakaj bi užival/a Kolagen shot, če pa vse sestavine dobim s hrano?

Ko v določeni starosti telo proizvede manj kolagena, je zelo pomembno, da začnemo uživati hrano, ki vsebuje več antioksidantov, mineralov, vitaminov in beljakovin. Kolagen pa je vseeno smiselno nadomeščati tudi s prehranskimi dopolnili, saj je absorpcija hidroliziranega kolagena v obliki prehranskega dopolnila 90 %, medtem ko je absorpcija kolagena iz hrane približno 27 %.

Kostna juha in želatina imata enak učinek kot prehranska dopolnila s kolagenom.

Molekule kolagena v kostni juhi so tako velike, da se med prebavo slabše absorbirajo v kri. Tudi molekule želatine, ki jo uporabljamo v kuhinji, se v telesu ne absorbirajo v takšni obliki, da bi nadomeščale naravni upad kolagena. Hidroliziran kolagen v prehranskih dopolnilih pa vsebuje majhne molekule kolagena, ki iz črevesja dobro prehajajo v kri. V splošnem velja, da je absorbcija kolagena iz hrane približno 27 %.

Okus kolagena je neznosen.

Če vam res s težavo steče po grlu, ga lahko redčite z vodo, čajem, sokom ali si ga vmešate v vaš jutranji smoothie.

Zakaj je Kolagen shot boljši kot prehranska dopolnila v prahu ali kapsulah?

Prehranska dopolnila v tekočini imajo boljšo absorpcijo kot prehranska dopolnila v prahu ali tabletah, zato je izkoristek zaužite količine aktivnih sestavin večji.

Ali so vitamini, cink, MSM in kolagen v Kolagen shotu obstojni?

Vse sestavine v Kolagen shotu so obstojne do konca roka uporabe, kar smo preverili tudi z analizami v dveh laboratorijih.

Zdi se mi, da Kolagen shot vpliva na prebavo. Je to mogoče?

Kolagen pripomore k izboljšanju težav pri želodčni kislini, razjedah in občutljivi želodčni sluznici. Aminokislini glicin in prolin pripomoreta k izboljšanju splošnega stanja  črevesja, saj dokazano izboljšata stene prebavnega trakta. Aminokislina glutamin pa pripomore k zmanjšanju vnetnih stanj v črevesju in preprečuje različna črevesna obolenja.

Kolagen shot je drag.

Kolagen shot, poleg 5 g kolagena v priporočeni dnevni količini, vsebuje tudi vse potrebne aktivne učinkovine, ki dokazano učinkujejo na normalno stanje kože, las in nohtov. Priporočena dnevna količina Kolagen shota stane 1,50€. Če bi vse aktivne učinkovine, ki so v izdelku, kupili posamezno, bi za to plačali mnogo več denarja.

Konkurenca ima mnogo cenejše prehransko dopolnilo s kolagenom.

Ko kupujete prehransko dopolnilo, berite deklaracije in vedno bodite pozorni na vsebnost aktivnih učinkovin ter za koliko dni uporabe je določeno prehransko dopolnilo.

Ali lahko uživam Kolagen shot, če imam težave s ščitnico?

Kolagen shot vsebuje tudi MSM (metil sulfonil metan). To je organska oblika žvepla, ki pri nekaterih posameznikih s težavami s ščitnico lahko izzove neželene učinke, zato se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Ga lahko uživam med dojenjem in nosečnostjo?

Uživanje prehranskega dopolnila Kolagen shot uradno ni testirano na nosečnicah in doječih mamicah, zato se pred uporabo posvetujte z izbranim ginekologom ali pediatrom vašega otroka.

Ali lahko Kolagen shot uživa tud moj najstnik z aknasto kožo?

Kolagen shot lahko uživajo tudi najstniki, imam kar nekaj pozitivnih povratnih informacij o izboljšanju stanja kože pri mladostnikih.

Kakšna so razlike med ribjim, govejim, svinjskim in kokošjim kolagenom in razlike med tipi kolagena?

Objava na blogu tukaj.

Zakaj Kolagen shot vsebuje konzervans?

Kolagen shot je prehransko dopolnilo v tekočini, zato mora za zagotavljanje mikrobiološke varnosti vsebovati tudi konzervans. V Kolagen shotu sta uporabljena konzervansa, ki sta varna za uporabo v živilih, in sicer v zelo v nizki koncentraciji.

Za koga je primeren Kolagen shot?

Za ženske in moške po 20. letu starosti, saj telo samo po 20. letu vsako leto proizvede približno 1,5 % manj kolagena. Naše telo je sicer sposobno sintetizirati kolagen iz aminokislin, ki jih zaužijemo, vendar se naravna produkcija kolagena v našem organizmu z leti zmanjšuje. Če organizem nima na voljo dovolj gradnikov (aminokislin) za sintezo kolagena, se sčasoma to začne poznati na našem telesu v obliki znakov staranja na koži, poškodb, bolečin v sklepih, težav s prebavo.

Kaj je MSM?

MSM je oblika organskega žvepla, ki ga telo zlahka absorbira in uporabi za normalen potek številnih procesov v telesu. Žveplo se nahaja v praktično vsaki naši celici, najdemo ga v več kot 150 različnih spojinah v telesu, predstavlja bistveno komponento vezivnih tkiv, sklepne tekočine, kože ter nohtov. MSM je hranilo, ki ga najdemo v telesih čisto vseh vretenčarjev. V zelo majhnih količinah se nahaja tudi v številnih surovih živilih, kot so na primer meso, nepredelano mleko, zeleno listna zelenjava, najdemo pa ga celo v pivu in kavi.

Kako se pridobiva MSM?

MSM se pridobiva sintetično v laboratoriju s posebnim kemijskim postopkom z oznako GRAS (generally recognized as safe, kar pomeni, da je postopek popolnoma varen in daje čisto obliko končnega produkta). MSM iz narave ali kemijsko pridobljeni MSM se v strukturi, varnosti in učinkovitosti ne razlikujeta. Ker je MSM v naravi oziroma v hrani prisoten v zelo majhnih količinah, se v prehranskih dopolnilih uporablja MSM, pridobljen v laboratorijih. S sintetično pridobljenim MSMjem tako lahko v telo vnesemo dovolj veliko količino te aktivne učinkovine, brez da bi nam bilo treba zaužiti nerealne količine hrane. Za primerjavo: da bi v telo vnesli 1,5 g MSMja, bi morali zaužiti npr. 500 litrov mleka.

Kaj je kolagen?

Kolagen je najbolj pogosto zastopana beljakovina v našem telesu, predstavlja približno 30 % skupnih beljakovin, ki se nahajajo v telesu. Je del vezivnega tkiva in sodeluje pri funkcijah vseh telesnih struktur. Nahaja se v mišicah, jetrih, laseh, nohtih, hrustancu, vezeh, sklepih, arterijah, možganih, vranici, ledvicah, pljučih in tudi v srcu.

Zakaj je Kolagen shotu dodan cink?

Iz beljakovinskih gradnikov glicina in prolina (ki sta aminokislini prisotni v kolagenu) se s pomočjo vitamina C in cinka, ustvari čvrsto tkivo, ki ga trdno prepletajo še vlakna elastina. Mineral cink zaradi svoje funkcije prispeva k ohranjanju zdrave kože, las in nohtov.

Zakaj je Kolagen shotu dodan vitamin C?

Zelo hitro po obroku hrane (po približno pol ure), bogatem z vitaminom C, nastaja v telesu šestkrat več kolagena kot sicer. Za novo rast veznega tkiva iz kolagena, je vitamin C nepogrešljiv. Brez vitamina C in MSMja je nastajanje kolagena skoraj nemogoče.

Kaj je hialuronska kislina?

Nobena druga biološka snov ne more vezati toliko vode kot hialuronska kislina, kar pomeni, da je odlična vlažilna snov, posledice so bolj gladka, mehka koža in manj gub. Njen učinek je večji, če jo nanašamo s kozmetičnimi izdelki.

Iz česa je pridobljen kolagen v Kolagen shotu?

Kolagen v Kolagen shotu je ribjega izvora. Pridobiva se z encimskim postopkom iz odpadkov živilske industrije.

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi z izdelkom, sem seveda na voljo.

Povejte naprej: