Pojdi na glavno vsebino
0

Piling kože – Kako izbrati pravega zase?

Piling kože – Kako izbrati pravega zase?

Piling pomaga vsem tipom kože očistiti zamašene pore, odstraniti odmrle kožne celice in očistiti morebitno umazanijo ali ostanke, ki se lahko zadržujejo na površini kože. S tem lahko izboljša celotni videz vaše polti, »lajša« izbruhe aken in pusti kožo bolj gladko, mehko in sijočo.

Če ste naveličani, da se je vaša koža suha, dolgočasna in luskasta, je morda čas, da poskusite s pilingom! To je postopek, ki odstranjuje odmrle kožne celice s površine kože, razkrivajoč zdravo in sijočo kožo spodaj.

Vemo, da je na trgu toliko različnih pilingov, da je težko vedeti, kje začeti! Torej, če se sprašujete, kaj je kemični piling in kakšna je razlika med tem in mehanskim pilingom, ali pa preprosto želite vedeti, zakaj bi morali uporabljati piling je ta blog pravi za vas.

Kaj je piling?

Piling je postopek odstranjevanja odmrlih kožnih celic s površine kože. To je mogoče storiti mehansko, s fizičnim pilingom ali kemično, z uporabo kislin, kot sta glikolna in citronska kislina.

Piling pomaga vsem tipom kože očistiti zamašene pore, odstraniti odmrle kožne celice in očistiti morebitno umazanijo ali ostanke, ki se lahko zadržujejo na površini kože. S tem lahko izboljša celotni videz vaše polti, »lajša« izbruhe aken in pusti kožo bolj gladko, mehko in sijočo.

Kemični piling 

Kemični piling je kisla raztopina, ki pomaga razrahljati in odstraniti odmrle kožne celice s površine kože. Kemični pilingi običajno prihajajo v obliki serumov, tonikov ali kemičnih pilingov ter so na voljo v večini trgovin z lepotnimi izdelki.

Za razliko od fizičnega pilinga je blag kemični piling veliko nežnejši do kože in ga lahko uporabljajo skoraj vsi tipi kože. Pomagajo osvežiti dolgočasno kožo, izravnati grobo teksturo in izenačiti ten kože. Če imate kožo, nagnjeno k aknam, lahko kemični piling pomaga tudi pri razmaščevanju por in zmanjšanju nastajanja izbruhov.

AHA in BHA kisline

Vendar, če imate zelo občutljivo kožo, začnite počasi z nižjo koncentracijo kisline.

Obstajata dve vrsti kemičnih pilingov: Alfa hidroksi kisline (AHA) in Beta hidroksi kisline (BHA):

  • Alfa hidroksi kisline: AHA so vodotopne in delujejo tako, da odstranjujejo odmrle celice s površine obraza. Najpogostejši kislini sta glikolna kislina in mlečna kislina. Običajno se nahajajo v obliki gela ali tekočine in se lahko nanašajo neposredno na kožo.
  • Beta hidroksi kisline: BHA so oljotopne in prodrejo globlje v pore, da očistijo umazanijo in olje. To vrsto pilinga pogosto uporabljajo za izboljšanje stanja aken in mastne kože, saj pomagajo očistiti pore. Prav tako lahko pomagajo zmanjšati pojav gubic in drobnih linij.

Mehanski piling

Mehanski piling je postopek, ki uporablja majhne granule ali zrnca, da odstrani odmrle kožne celice. Mehanski pilingi se lahko pojavijo v obliki sladkorja ali pilinga za telo - krtač, rokavic. Uporabljajo se lahko na obrazu in telesu ter se običajno nanašajo na mokro kožo.

Mehanski pilingi se priporočajo ljudem z normalno do mastno kožo, saj lahko pomagajo očistiti pore in preprečiti izbruhe aken. Po drugi strani pa lahko uporaba grobe metode pilinga vpliva negativno na suho kožo in razdraži občutljivo kožo.

5 koristi pilinga za kožo

Piling kože ima vrsto koristi, ki se jih morda ne zavedate. Poleg tega, da izboljša videz kože lahko piling pomaga tudi pri zamašenih porah, preprečevanju izbruhov in izenačevanju ttena kože.

  1. Piling pomaga odmašiti pore

Vključitev pilinga v vašo nego kože pomaga odstraniti odmrle kožne celice, ki lahko zamašijo pore in povzročijo izbruhe pri mastni ali aknasti koži. Z odmašitvijo por omogočite koži da »zadiha« in preprečite nastanek mozoljev.

  1. Preprečuje izbruhe

Z odstranjevanjem odmrlih celic in odmašitvijo por piling kože zmanjša možnost za nastanek novih izbruhov.

  1. Izenačuje ten kože

Piling lahko pomaga uravnotežiti ten kože z odstranjevanjem pigmentiranih celic, ki povzročajo neenakomernost. Poleg tega bo z izenačevanjem tena ustvaril enakomeren videz brez temnih madežev.

  1. Naredi kožo bolj gladko

Kdo ne bi želel gladke kože? Eden najopaznejših koristi pilinga kože je, da bo tako, na videz kot na otip, koža bolj gladka in sijoča. To je zato, ker ko odstranite zunanji sloj kože, ta pomaga odstraniti grobe, suhe predele kože, ki lahko naredijo vašo polt dolgočasno.

  1. Povečuje cirkulacijo

Reden piling lahko tudi poveča cirkulacijo. Ta bo prinesla svež kisik in hranila v vašo kožo ter vam dala zdrav sijaj.

Kako izbrati najboljši piling za vaš tip kože?

Ko gre za piling, obstaja vrsta metod in izdelkov, ki so na voljo na trgu. Kako pa veste, katera je najboljša tehnika pilinga za vaš tip kože?

Seveda je ta postopek koristen za vse, vendar je pomembno razumeti, da niso vsi pilingi enaki. Na primer, mehanski piling je lahko za občutljivo kožo preveč grob, medtem ko kemični piling morda ne bo dovolj učinkovit za debelejšo kožo.

Pilingi za normalno kožo

Dermatologi običajno priporočajo, da začnete z mehanskim pilingom, če ste novi v svetu pilinga in iščete izdelek s majhnimi, gladkimi zrni ali granulami.

Lahko tudi poskusite mehanski piling z dodanimi sestavinami, kot je jojobino olje, da pomagate pomiriti kožo med odstranjevanjem odmrlih celic.

Pilingi za občutljivo kožo

Za občutljiv tip kože ni enoznačnega odgovora, saj je ta vrsta kože lahko izjemno občutljiva.

Vendar pa je piling, ki vsebuje nežne kisline, kot sta mlečna ali glikolna kislina, dobra izbira. Te sestavine pomagajo razrahljati vezi med odmrlimi kožnimi celicami in razkrivajo svežo, novo kožo spodaj.

Iščite izdelke, ki so posebej zasnovani za vaš tip kože, in začnite z nižjo koncentracijo kislin, da zmanjšate draženje, preden preidete na višje koncentracije. Po drugi strani pa lahko tudi koristite mehanske pilinge, vendar pazite, da uporabite nežen piling, da ne bi dražili občutljive kožne pregrade.

Piling kože

Naravna maska za obraz – Brightening je čistilna maska za obraz z glino in aktivnim ogljem. Inovativna formula, obogatena z naravnimi sestavinami za nežen piling in posvetlitev kože.

Naravna maska za obraz ima dvojno delovanje – čiščenje obraza in piling. Hkrati pa še globoko neguje vašo kožo. Glina kožo temeljito očisti ter pomaga preprečevati nastanek mozoljev. Delci bambusa pa nežno odstranijo odmrle kožne celice in kožo osvežijo. Aktivno oglje preprečuje prekomerno tvorjenje kožnega loja, dodan vitamin E pa izboljša elastičnost kože.

Pilingi za suho kožo

Če imate suho kožo, morda želite izbrati piling, ki je bolj nežen. Mehanski piling z majhnimi zrni lahko postane pregrob za vašo kožo.

Namesto tega poskusite piling s kemičnimi sestavinami ali mehanskim pilingom z večjimi zrni. Prav tako lahko uporabite krtačo, ki je posebej zasnovana za suho kožo.

Pilingi za aknasto in mastno kožo

Obstaja več vrst pilingov, ki jih lahko uporabite na koži, vendar naša najboljša izbira za kožo, nagnjeno k aknam, je piling na osnovi salicilne kisline.

Salicilna kislina pomaga odstraniti sebum, ki zamašuje pore, kar omogoča koži, da se zaceli in prepreči prihodnje izbruhe.Salicilno kislino lahko najdete samostojno ali zmešano z drugimi izdelki za nego kože za akne.

tonik za obraz

BHA tonik za obraz vsebuje salicilno kislino in ekstrakt čajevca, ki učinkovito prodreta v pore in raztapljata maščobe, kar pomaga preprečiti pojav mozoljev in ogrcev.

Povejte naprej:


Oznake: piling piling kože naravna maska za obraz nega kože problematična koža Zdrava koža sijoča koža naravna kozmetika AHA kisline BHA kisline