Pojdi na glavno vsebino
0

Proti gubam

Proti gubam

Ah te gubice… A ne bi bilo fino, če bi gubice lahko resnično popolnoma odstranili in večno izgledali mladi? Tako kot smo v enem izmed naših zapisov omenili, kateri vsi dejavniki vplivajo na vitalnost, dobro počutje in splošno zdravje, je tudi preprečevanju/upočasnjevanju nastanka gubic podobna zgodba. Med drugim imajo velik vpliv na nastanek gub naši geni. Obstaja veliko tehnik, ki pripomorejo k zmanjševanju gubic in počasnejšemu nastajanju. Joga obraza je ena izmed takšnih tehnik, katere se poslužuje že precej ljudi.

Najpomembnejše pri upočasnjevanju nastanka gubic je, da vaše telo vsebuje zadostno količino kolagena. Vemo, da je kolagen ena izmed najpomembnejših beljakovin v telesu. Proizvodnja kolagena v telesu se prične upočasnjevati po 25. letu starosti in vsako leto pada za približno 1.5%.

Kolagen lahko v telo vnesemo z določeno prehrano ali pa se poslužimo prehranskih dopolnil. Za zelo učinkovit kolagenski dodatek se je izkazal hidroliziran ribji kolagen, saj vsebuje majhne molecule, ki se lažje in hitreje absorbirajo v telesu. Pravilna in zadostna hidracija telesa, pa bo vašemu svežemu in mladostnemu izgledu dodala še tisto piko na i

Hialuronska kislina -  odlična naravna vlažilna snov in edina med biološkimi snovmi, ki lahko nase veže ogromne količine vode. Posledica, ki jo hialurosnka kislina v kozmetiki prinaša je bolj gladka, mehka koža in manj gub.

Kolagen – kolagen je najpomembnejša beljakovina v telesu. Lastna proizvodnja kolagena v telesu prične upadati po 25. Letu starosti. V vidni obliki se pomanjkanje kaže v obliki gub, mlahave in uvele kože.

Vitamin E – ugodno vpliva pri težavah z mozolj in aknasti koži in pomaga preprečevati mlahavost in uvelost kože.

Vitamin C – ima vlogo pri čisti koži.

Cink – ugodno vpliva na različne težave s kožo (izpuščaji, hrapavost, akne, mozolji, strije …)

Priporočamo