Pojdi na glavno vsebino
0

Dobro počutje

Dobro počutje

Za splošno zdravje in dobro počutje v telesu mora biti izpolnjenih več dejavnikov. Ustrezna, zdrava, polnovredna - najbolje sezonska, prehrana, dovolj tekočine in redna telesna aktivnost. Slednja skrbi tudi za dobro in stabilno psihično, ne samo fizično kondicijo. Človek je, upoštevajoč vse naštete dejavnike, na ta način dobro pripravljen na spopadanje s stresom in se lažje znajde v zahtevnejših situacijah.

Na tem mestu je vredno omeniti, da je pomembno tudi uživanje prehranskih dopolnil, saj vseh vitaminov, mineralov in drugih učinkovin s hrano (da bi zadostili dnevnim potrebam) ne moremo zaužiti. In kaj se zgodi, ko je na trgu poplava prehranskih dopolnil, različnih proizvajalcev – vsak zase pa pravi, da je njihovo najboljše? Zmeda, kajne?

Pri izboru prehranskih dopolnil je izredno pomembno, da najprej preverite, česa vam v telesu resnično primanjkuje. Škoda bi bila, da bi uživali prehransko dopolnilo, ki ga v resnici vaše telo ne potrebuje – z izjemo vitamina C, za katerega je znano, da predoziranje ni možno saj višek iz telesa izločimo z urinom.

Ne smemo pozabiti, da veliko vlogo pri vitalnosti telesa igra kolagen. Je namreč najpomembnejša beljakovina v telesu in skrbi za mladosten izgled ter notranjo vitalnost. Z zadostno količino kolagena v telesu boste poskrbeli za fleksibilnost sklepov, prožnost ožilja, zdravo vezivno tkivo. Ali se boste odločili za nadomestek kolagena v obliki prehranskega dopolnila ali z izbrano prehrano, ki prav tako spodbuja nastajanje lastnega kolagena, pa je na koncu popolnoma vaša odločitev.

Najbolje od vsega pa bi bilo, da bi obstajala eno dopolnilo, ki bi poskrbelo za uravnoteženost vseh vitaminov, mineralov in drugih hranil, ki bi naše mu telesu zagotavljajo popolno ravnovesje. A žal, smo še daleč od tega.

Priporočamo