Pojdi na glavno vsebino
0

Naravna energijska pijača - Collagen drink Energy

-30%
Naravna energijska pijača - Collagen drink Energy

Naravna energijska pijača s kolagenom.

  • kombucha, mate čaj, vitamin B12
  • 100% naravno
  • malo sladkorja
  • 82,5 mg kofeina na napitek
  • okus višnje s sivko
  • rahlo gazirano

Rok uporabe: julij 2024

Neto količina: 330 ml


Opis izdelka

Naravna energijska pijača je poparek mate čaja z dodano kombucho, kolagenom in vitaminom B12. Mate čaj da napitku željeni kofein.

Collagen Drink Energy

Collagen drink Energy ima okus po sivki in višnji ter vsebuje manjše količine sladkorja.

Kaj je Kombucha?

Kombucha je fermentiran, rahlo gaziran, napitek iz fermentiranega čaja, ki se pogosto uživa zaradi domnevnih koristi za zdravje. Kombucho so prvič skuhali na Kitajskem že pred 2000 leti, do začetka 20. stoletja pa se je razširila v Rusijo, nato v druge dele vzhodne Evrope in Nemčijo.

Zakaj smo se odločili, da kombuchi dodamo kolagen?

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v našem telesu, saj predstavlja med 25 in 30% vseh beljakovin v telesu. To je kar tretjina telesne sestave. Najdemo ga v hrustancu, koži, zobeh, nohtih, tetivah mišic, stenah telesnih organov in laseh.

Kolagen ni nek ''nov marketinški trik'', ki obrača denar, kot lahko marsikje slišite ali preberete. Dejstvo je, da je kolagen najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu. Kompleksna beljakovina je sestavljena iz kar 19 različnih aminokislin, ki imajo pomemben vpliv na naše telo.

Po približno 20. letu pa začne proizvodnja naravnega kolagena v telesu upadati. Po podatkih naj bi telo po 20. letu vsako leto proizvedlo 1,5% manj kolagena.

Telo v naravnem procesu staranja izgublja določena hranila, z rednim uživanjem kolagena in ostalih aktivnih učinkovin pa poskrbimo za bolj elastično kožo, ohranjanje zdravih las in nohtov, zdrave kosti, uravnano prebavo in boljše počutje.1,2,3

Hranilna vrednost

  100 ml 330 ml
Energijska vrednost 92 kJ / 22 kcal 303,6 kJ / 72,6 kcal
Maščobe 0 g 0 g

Ogljikovi hidrati,od tega

- sladkorji

4,5 g

4 g

14,85 g

13,2 g

Beljakovine 0,9 g 2,97 g
Sol 0 g 0 g
Kolagen 909 mg 3000 mg

Vitamin B12 (metilkobalamin)

7,58 µg (303 % RDA*) 25 µg (1000 % RDA*)
Kofein 25 mg 82,5 mg

RDA* = priporočena dnevna vrednost

Opis sestavin:

KOMBUCHA – Kombucha je fermentiran čaj. Izdelana je na osnovi fermentacije zelenega čaja, organskega sladkorja in lastne kulture kombuche (kvasovke in bakterije).

RIBJI KOLAGEN - Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v telesu, saj predstavlja 80 % dermisa. Kolagen je sestavni del kože, las, nohtov, sklepnega hrustanca, vezi in tetiv. Količina nastajanja kolagena v telesu se po 20. letu upočasni, zato je za ohranjanje vitalnosti celega telesa priporočljivo dodajati hidroliziran kolagen v obliki prehranskega dopolnila.

MATE ČAJ - Mate čaj vsebuje zelo veliko antioksidantov, ima namreč približno 90 % več antioksidantov kot zeleni čaj.

VITAMIN B12 - Vitamin B12 je v vodi topen vitamin. V organizmu ta vitamin deluje kot koencim – skupaj z encimi vpliva na potek pomembnih reakcij v našem telesu. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in k normalnem psihološkemu delovanju. Prav tako ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Način uporabe: Za boljši okus pijte ohlajeno. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v treh dneh.

Opozorilo: Visoka vsebnost kofeina (25 mg/100 ml). Ni primerno za otroke, nosečnice in doječe mamice. Hranite izven dosega otrok. Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za raznoliko prehrano ali zdrav način življenja. Prekomerno uživanje lahko povzroči odvajalne učinke.

Viri

1 Klinična študija Gaia Naturelle

2 Zdravstvena trditev: Biotin prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih sluznic, kože in las ter presnovi makrohranil.

3 Zdravstvena trditev: Cink prispeva k ohranjanju zdravih kosti


Sestavine

Voda, kombucha, poparek sivke (voda, sivka 0,05 %), sladkor, ribji kolagen, sok višnje, mate čaj, ogljikov dioksid, vitamin B12 (metilkobalamin).

Mnenja kupcev

Ta izdelek še nima mnenj.


Ste kupili ta izdelek?