Pojdi na glavno vsebino
0

Pralne blazinice za čiščenje obraza

-25%
Pralne blazinice za čiščenje obraza
Pralne blaziniceBlazinica za nežno čiščenje obrazaBlazinica za nežen piling obraza

Nežne pralne blazinice za večkratno uporabo, ki temeljito odstranijo tudi najbolj trdovratna ličila.

 • super mehka tkanina, ki ne draži kože
 • okolju prijazne
 • enostavne za vzdrževanje
 • odstranijo tudi vodoodporna ličila

Neto količina: 2 kos

6,90 € 5,18 € Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 5,18 € Na zalogi

Opis izdelka

Nežne pralne blazinice za večkratno uporabo z mikrovlakni, ki temeljito odstranijo tudi najbolj trdovratna ličila in to samo s toplo vodo, brez grobega drgnjenja kože.

Fina vlakna blazinice delujejo kot magnet, ki privlači umazanijo in ličila ter odstrani celo vodoodporno maskaro ali obstojno šminko.

V enem pakiranju sta 2 pralni blazinici za večkratno uporabo, ki ju lahko perete v pralnem stroju.

Material: mikrovlakna (100% PES)

Dimenzije: Ø 12 cm

Prednosti:

 • Super mehka tkanina, ki ne draži kože
 • Lahko zamenjajo več kot 3.000 bombažnih blazinic za enkratno uporabo
 • Enostavne za vzdrževanje
 • Ostanejo mehke in kot nove tudi po več mesecih uporabe
 • Lahko se perejo v pralnem stroju
 • Okolju prijazne
 • Idealne za potovanja

Vzdrževanje: Pralne blazinice so zelo enostavne za vzdrževanje. Po odstranitvi ličil je dovolj, da na blazinico dodate manjšo količino mila in iz blazinice sperete preostanek ličil. Enkrat na teden priporočamo, da blazinice operete v pralnem stroju (na 60 °C) za temeljito čiščenje in higieno.

Nasvet: Pred prvo uporabo blazinice obvezno operite v pralnem stroju. Blazinice operite brez mehčalca in posušite na zraku (ne sušite v sušilnem stroju). Blazinice bodo tako uporabne dalj časa.

Kako uporabljati blazinice za večkratno uporabo v vsakodnevni rutini nege kože?

Blazinice za večkratno uporabo zmočite s toplo vodo in z nežnimi gibi odstranite ličila iz obraza. Za tiste, ki še vedno ne želite izpustiti uporabe čistilnega gela ali pene, je dovolj, da na mokro blazinico nanesete zelo majhno količino izdelka za čiščenje obraza. Z dolgimi nežnimi gibi ga prenesite po koži, da odstranite ličila in druge nečistoče. 

Prednost pralnih blazinic za večkratno uporabo je tudi njihova velikost. Za razliko od majhnih bombažnih blazinic za enkratno uporabo so čistilne blazinice Gaia Naturelle tako velike, da lahko naenkrat očistite skoraj polovico obraza. V situacijah, ko imate na obrazu več ličil, lahko za eno čiščenje uporabite obe strani.

Blazinice lahko uporabite tudi za izpiranje pilingov ali obraznih mask. Fina vlakna na blazinici bodo "ujela" vsa zrna pilinga ali maske, da ne bi naredili preveč nereda v umivalniku (če ste že kdaj poskusili oprati masko in lupino samo z rokami in vodo, veste, o kakšni zmešnjavi govorimo).

Ko zvečer temeljito očistite kožo, na obraz nanesite vitamin C serum in vlažilno kremo za obraz.

Vsaj enkrat na teden vam priporočamo, da naredite piling in na obraz nanesete masko, da bo vaša koža ostala čista, zdrava in sveža.

Daljša vlakna omogočajo globinsko čiščenje in odstranjevanje odmrlih celic ter težjih ličil. Krajša vlakna so idealna za odstranjevanje vsakodnevnih ličil in odstranjevanje obraznih mask ali pilingov. Z rednim nanašanjem blazinic bo vaša koža obraza urejena in sijoča.

Zakaj so pralne blazinice za večkratno uporabo okolju prijaznejše od bombažnih blazinic za enkratno uporabo?

Bombaž je morda eden najbolj razširjenih naravnih materialov, ki se uporabljajo za proizvodnjo polovice vseh tkanin na svetu, a tudi z vidika ekologije sodi med netrajnostne tkanine, ki povzročajo veliko količino odpadkov in nečistoč.

Za pridelavo bombaža se uporablja velika količina pesticidov in insekticidov, ki onesnažujejo okolje (vodo, zrak, tla) in povzročajo številne zdravstvene težave ljudem, zaposlenim v pridelavi bombaža. Poleg tega je za izdelavo 1 kg bombaža potrebnih približno 20.000 litrov vode, da ga lahko uporabimo za karkoli.

Povprečna ženska v svoji vsakodnevni rutini odstranjevanja ličil porabi 3 bombažne blazinice za enkratno uporabo. Za izdelavo paketa 100 bombažnih blazinic za enkratno uporabo, ki jih povprečna ženska porabi v samo 33 dneh, je potrebnih 1000 litrov vode.

 Zdaj pa primerjajmo pralne blazinice za večkratno uporabo, ki bodo zdržale do 1000 uporab! Tako, da blazinice za večkratno uporabo vržete v pralni stroj, bombažne blazinice pa v smeti.

Ko je proizvodnja izdelka, ki ga je mogoče uporabiti samo enkrat, veliko bolj škodljiva za planet kot izdelka, ki ga je mogoče uporabiti 1000x več, se zdi izbira očitna, kajne?

Zakaj so kot nalašč za potovanja?

 • Za razliko od velikih paketov bombažnih blazinic za enkratno uporabo, pralne blazinice za čiščenje obraza zavzamejo zelo malo prostora.
 • Na potovanju vam ne bo več treba skrbeti, če boste imeli dovolj blazinic za odstranjevanje ličil.
 • Vse kar potrebujete je ena blazinica za odstranjevanje ličil (eno blazinico lahko uporabljate skoraj ves teden, ne da bi jo morali prati v pralnem stroju. Po uporabi blazinico le operite z majhno količino naravnega mila in pustite, da se posuši).
 • Na potovanje ni treba vzeti še ene dodatne stekleničke odstranjevalca ličil.
 • So nežne do vaše kože, kar je še posebej pomembno v časih, ko je koža zaradi podnebnih sprememb bolj občutljiva

Mnenja kupcev

"Vrhunski blazinici. Mehki in prijetni na dotik. Samo s toplo vodo pa malo gela ju speres in sta drugi dan spet za uporabo."
- Monika Tomić

Ste kupili ta izdelek?