Pojdi na glavno vsebino
0

Osnovna rutina nege kože za moške

Osnovna rutina nege kože za moške

Morda to berete, ker želite poenostaviti svojo rutino nege kože - včasih manj resnično pomeni več, še posebej, ko gre za zdravja kože. Lahko pa ste tukaj tudi kot nekdo, ki poskuša prvič sestaviti rutino nege. Ne glede na to, ali imate 15 ali 45 let, osnovna rutina nege kože za moške ostaja enaka.

Kazalo vsebine

Na kaj morate biti prvo pozorni...

Kakšna je razlika med moško in žensko kožo?

Najenostavnejša rutina nege kože za moške

Na kaj morate biti prvo pozorni...

Najprej je pomembno, da vsi, tudi moški, prepoznajo in razumejo svoj tip kože:

  • Občutljiva koža se lahko peče ali pordi po uporabi izdelka.
  • Normalna koža je čista in ni občutljiva.
  • Suha koža je luskasta, srbeča ali groba.
  • Mastna koža je sijoča ​​in mastna.
  • Kombinirana koža je suha na nekaterih predelih in mastna na drugih.

Razumevanje svojega tipa kože vam bo pomagalo izvedeti, kako skrbeti za svojo kožo in izbrati izdelke za nego kože, ki so primerni za vas.

Kakšna je razlika med moško in žensko kožo?

Pravijo, da so moški iz Marsa, ženske pa iz Venere in tako je tudi pri koži. Hormon testosteron določa moške značilnosti moške kože in ji daje drugačno strukturo kot ženski koži. Čeprav je koža vsakega moškega edinstvena, je na splošno moška koža - tako na obrazu kot na telesu - debelejša, bolj mastna in se drugače stara.

  1. Debelina

Moška koža je v povprečju približno 20 % debelejša od ženske kože. Vsebuje tudi več kolagena in je posledično bolj napeta ter čvrsta.

Razlika med moško in žensko kožo

Medtem, ko sinteza kolagena prične upadati okoli 25. do 30. leta se vsebnost kolagena v moški koži stalno zmanjšuje. Pri ženski koži se to pozna kasneje v življenju, zlasti po menopavzi. Takrat se ženska koža še bolj stanjša, učinki pa so izrazitejši kot pri moški koži, saj pri njih kolagen bolj enakomerno upada.

  1. Mastna koža

Moška koža ima večje pore, je bolj mastna ter tako bolj nagnjena k nečistočam in aknam. Hkrati imajo moški tudi bolj aktivne žleze lojnice in zato več por kot ženske.

Proizvodnja sebuma je tako pri moških dvakrat večja kot pri ženskah, zato je moška koža bolj mastna in sijoča.

  1. Staranje kože

Staranje je neizogibno, a kako se odraža na moški koži? Čeprav znaki staranja pri moških morda ne pokažejo tako tako hitro kot pri ženskah, pa se, ko se enkrat prikažejo, razkrijejo z vso svojo silo. Pozornost na podrobnosti je ključnega pomena, saj se gube, ne glede na kasnejši pojav, nezadržno izrišejo.

Moška koža

Eden izmed najpogostejših izzivov, s katerimi se moški soočajo, je povešena koža v kombinaciji z zabuhlimi očmi in temnimi kolobarji. Zaradi tega so moški lahko videti utrujenega, čeprav morda niti niso.

  1. Britje

Britje je že dolgo nepogrešljiv del moškega dnevnega rituala, vendar ima večplasten vpliv na kožo. Redno britje odstranjuje vrhnjo plast kožnih celic, kar posledično naredi kožo bolj dovzetno za vplive okolja. To je lahko tudi vzrok za občutljivost kože, ki se hitreje odziva na dražljaje.

Najenostavnejša rutina nege kože za moške

Osnovna nega kože za moške sestoji le iz petih korakov.

  1. Čiščenje kože

Ko začnete svojo rutino nege kože zjutraj ali pred spanjem, si prvo umijte obraz z mlačno vodo. Nato ga očistite s čistilnim sredstvom oz. čistilno peno.

Čistilna pena je čistilo, ki vsebuje peneče se sredstvo, ki se ob nanosu na kožo speni ali naredi mehurčke. Naravna čistilna pena za obraz deluje tako, da hitro in enostavno odstrani površinske nečistoče in ličila ter vašo kožo pusti očiščeno in osveženo.

Čiščenje kože je izredno pomembno, saj je koža tekom dneva izpostavljena različnim dejavnikom. Vsaka koža tako potrebuje jutranje in večerno čiščenje. V primeru, da imate mastno kožo, pa lahko kožo očistite tudi večkrat dnevno.

Čistilna pena

Zvečer s kože odstranimo različne nečistoče, ki se naberejo čez dan, ter ličila, zjutraj pa maščobo in koži lastne presnovne izločke, pa tudi nekaj odmrlih celic, ki jih je koža čez noč izločila. Neočiščena koža je bolj nagnjena k izbruhom aken, dehidraciji in prezgodnjemu staranju.

Temeljito čiščenje je tako prvi korak učinkovite nege kože. Očiščena koža lahko tudi bolje vpije aktivne sestavine negovalnih izdelkov.

  1. Tonik

Naloga tonika je, da kožo nežno osveži, ne da bi ji odvzel naravno vlago. To pomeni, da tonik ne draži občutljive kože ali povzroča pretirane izsušitve.

Tonik kožo pripravi tudi na to, da lažje vpije vlažilno kremo po čiščenju in vse druge tretmaje, ki jih uporabljate za nego kože.

Po uporabi čistilnega sredstva zato priporočamo uporabo BHA tonika, ki  vsebuje salicilno kislino in ekstrakt čajevca, ki učinkovito prodreta v pore in raztapljata maščobe, kar pomaga preprečiti pojav mozoljev in ogrcev.

  1. Vlaženje kože

Vlaženje kože je ključno, saj ohranja kožo hidrirano in preprečuje izgubo vlage, kar pomaga ohranjati njeno mehkobo, elastičnost ter zdrav in mladosten videz.

Zato po čiščenju ali uporabi maske na obraz ne pozabite nanesti vlažilne kreme. Nekatere kreme za obraz že vsebujejo zaščitni faktor (ZF) zato so primerne za dnevno uporabo ne pa tudi za zvečer.

Vlažilna krema za obraz

Zato za večerno nego izberite vlažilno kremo brez zaščitnega faktorja in brez pigmentov. Mi obožujemo izdelke, ki vsebujejo hialuronsko kislino, saj ta koži pomaga zadržati vlago.

  1. Zaščita pred soncem

Najosnovnejše pravilo vsake rutine za nego kože je, da vedno uporabite zaščito pred soncem. Z nanosom kreme z zaščitnim faktorjem na celotno telo, zlasti na obraz, lahko kožo zaščitite pred ultravijoličnimi žarki, ki so povezani s prezgodnjim staranjem in kožnim rakom.

Za optimalno zaščito pred soncem je treba večino zaščitnih faktorjev SPF ponovno nanesti vsaki dve uri, ko ste na prostem.

Če boste dan preživeli pod soncem, obvezno spakirajte kremo z zaščitnim faktorjem, kot je Hyaluron Face Cream SPF 30 in nastavite alarm, ki vas bo opomnil, kdaj se morate ponovno namazati.

  1. Piling kože

To je korak, ki zmede večino začetnikov. Pravzaprav se kožne celice obnovijo vsake tri tedne, vendar se pogosto začnejo kopičiti na površini kože, ko odmrejo. Pogosto se kopičijo in tvorijo grobe površine ali pa se zatečejo v pore in povzročijo akne.

Piling kože je pomemben, saj odstranjuje odmrle kožne celice, izboljšuje teksturo ter spodbuja obnavljanje in cirkulacijo kože.

Za vse, ki si želite preizkusiti piling priporočamo čistilno maska za obraz z glino in aktivnim ogljem. Inovativna formula, obogatena z naravnimi sestavinami za nežen piling in posvetlitev kože.

Maska za obraz Brightening ima dvojno delovanje – čiščenje obraza in piling. Hkrati pa še globoko neguje vašo kožo.

  1. Čiščenje : Glina kožo temeljito očisti ter pomaga preprečevati nastanek mozoljev.
  2. Piling : Delci bambusa nežno odstranijo odmrle kožne celice in kožo osvežijo.

Aktivno oglje preprečuje prekomerno tvorjenje kožnega loja, dodan vitamin E pa izboljša elastičnost kože.

Povejte naprej:


Oznake: nega kože za moške osnovna nega kože vlažilna krema za obraz SPF čiščenje kože maska za obraz piling moški staranje kože