Skip to main content
0

Kolagen shot - kombinacija učinkovin z dokazanimi učinki

Kolagen shot

Kolagen shot je prehransko dopolnilo s kolagenom, MSMjem, hialuronsko kislino in vitamini za celovito nego kože od znotraj, za mladosten videz, ohranjanje lepih las, čvrstih nohtov in gibljivih sklepov.

Neto količina: 500 ml

29,90 €

Na zalogi

Kupi zdaj

Kolagen shot je visoko koncentrirano anti-aging prehransko dopolnilo s kolagenom, MSM-jem, hialuronsko kislino, vitamini in cinkom za celovito nego kože od znotraj, za mladosten videz, ohranjanje lepih las in čvrstih nohtov.

Vsebuje ribji kolagen molekulske mase širokega spektra, kar mu omogoča odlično absorpcijo tam, kjer telo kolagen najbolj potrebuje. Telo v naravnem procesu staranja namreč izgublja določena hranila, z rednim uživanjem kolagena pa poskrbimo za ohranjanje mladostnega videza, gibljivost sklepov, vitalnosti notranjih organov in zdravih kosti.

Kolagen shot v tekočini je dobrega okusa po granatnem jabolku, s sladili in brez sladkorjev ter maščob.

Namen: Vpliva na videz kože, las, nohtov ter na gibljivost sklepov.
Oblika: 500 ml plastenka s priloženim dozirnim pokrovčkom v kartonski škatli. Zadošča za 20 dni uporabe.
Priporočena dnevna količina je 25 ml.

Zakaj bi morali uživati prehransko dopolnilo s kolagenom?

Zato, ker ga vaše telo potrebuje. Še posebej po 25. letu starosti. Kot že omenjeno, je kolagen naravno prisoten v telesu, a po 25. letu starosti telo samo ne proizvaja več toliko kolagena kot v mladosti.

Kolagen shot je prehransko dopolnilo z ribjim kolagenom, MSM-jem, vitamini in cinkom. Kombinacija aktivnih učinkovin vpliva na stanje kože, las, nohtov, sklepov, kit in vezi. Uporablja se za ohranjanje mladostnega videza kože, poskrbi za bolj trdne nohte ter sijoče in bolj močne lase, ugodno pa vpliva tudi na sklepe, kite in vezi, saj so aktivne učinkovine Kolagen shota gradniki omenjenih tkiv.

Komu je namenjen Kolagen shot?

Kolagen shot lahko uživajo vsi po 25. letu starosti, saj gre za prehransko dopolnilo s kombinacijo vitalnih učinkovin, ki spodbujajo nastajanje lastnega kolagena v telesu. Po njegovi uporabi lahko posegajo tudi najstniki, ki se borijo z aknasto kožo.

Kolagen za lepšo kožo? Seveda!

Zdaj že verjetno veste, da ima dodajanje kolagena v obliki prehranskega dopolnila številne pozitivne vplive na kožo, kar je tudi dokazano v različnih znanstvenih študijah. S staranjem proizvodnja lastnega kolagena v telesu upada, kar se večinoma kaže kot suha koža, formirati pa se začnejo tudi gube. Z uživanjem kolagenskega dodatka lahko upočasnimo staranje in izboljšamo hidracijo kože. Učinek zmanjševanja vidnosti gub, je pripisan predvsem temu, da se ob uživanju kolagena poveča proizvodnja lastnega kolagena v telesu, pozitivno pa vpliva tudi na proizvodnjo še dveh pomembnih proteinov v koži elastina in fibrilina. UV žarki namreč pospešijo razgradnjo kolagena v koži, to pa pušča vidne posledice. Dokazano je tudi, da v primerih fotostaranja zaradi izpostavitve UV žarkov, dodajanje kolagena lahko izboljša izgled kože. Kako UV sevanje vpliva na staranje kože, si lahko preberete tukaj.

Kolagen za sklepe? Seveda!

Gibljivost sklepov in fleksibilnost vezi v telesu je v veliki meri odvisna od prisotnosti kolagena. Karikirano povedano je kolagen kot "WD-40" našim sklepom, vezivom, hrustancu tako kot je WD-40 mazilo za verigo na naših kolesih. Če ta ni "podmazana", boste kolo s težavo pripeljali iz točke A na točko B. Pomanjkanje kolagena v vezivno-hrustančnih delih telesa lahko povzroči nemalo težav, ki pričnejo oteževati gibanje. Prejeli smo že veliko povratnih informacij uporabnikov našega Kolagen shota, da bolečine v vezivno-hrustančnem in/ali skeletno-vezivnem delu telesa izzvenevajo. To pomeni, da se je kolagen v telesu naložil, kjer ga je primanjkovalo in kjer ga telo najbolj potrebuje.

Kolagen za nohte? Seveda!

Star pregovor pravi, da so lepi nohti ogledalo človeka? Kaj pa, če se vaši nohti neprestano cepijo, lomijo in so krhki? Vse to lahko nakazuje na pomanjkanje kolagena v telesu in verjetno še kakšne druge učinkovine (cinka, biotina, vitamina E, B3, B6, A ipd.). Ena izmed mnogih pomembnih nalog, ki jih ima kolagen je tudi ta, da obnavlja nohte in jim vrača čvrstost. Kolagen v kombinaciji z biotinom (in MSMjem) poskrbi tudi za hitrejšo rast nohtov.

Kolagen za lase? Absolutno!

Sama že dolgo časa prisegam na uživanje neoluščenega prosa, kolagena, MSM-ja in biotina. To je kombinacija hranil, ki pri meni resnično naredi razliko v videzu las, posledično pa mi tudi hitreje rastejo. Spodaj najdete recept za obrok z neoluščenim prosom, navajam pa vam tudi nekatera hranila, ki vam lahko pomagajo do lepših in gostejših las. In zakaj navajam ravno ta? Zato, ker jih vsebuje tudi naš Kolagen shot.

 1. Kolagen - dodatek kolagena k vaši prehrani lahko pozitivno vpliva na čvrstost las in nohtov. Nekatere študije kažejo tudi na to, da lahko dodajanje kolagena spodbudi rast las in nohtov.
 2. Biotin – ste vedeli, da lahko pomanjkanje biotina vodi v izgubo las? V dveh s placebom kontroliranih študijah se je pri ženskah, ki so jemale dodatek s proteini ribjega izvora in biotinom, izboljšala gostota las na področjih, kjer jih je prej bilo manj. Opazne razlike so se pojavile po 90 dneh uživanja pripravka.
 3. Vitamin C – ščiti naše telo pred oksidativnim stresom. Prosti radikali lahko namreč upočasnijo in predčasno postarajo videz las. Še bolj pomembna pa je vloga vitamina C pri tvorbi novega kolagena, ki poleg drugih pozitivnih učinkov tudi vpliva na videz in čvrstost las.
 4. Cink - pomaga pri pravilnem delovanju maščobnih žlez; te se nahajajo pri lasnih foliklih. Izguba las je namreč zelo pogost simptom pomanjkanja cinka v telesu.

Recept za super obrok za rast las

 • jedilna žlica neoluščenega prosa,
 • jedilna žlica ovsenih kosmičev
 • čajna žlička chia semen
 • 1,5 dl mandljevega napitka ali napitka/mleka po vašem okusu
 • po želji lahko dodate: skuto, sadje, cimet

Na srednji temperaturi segrejte mleko, dodajte eno žlico zmletega neoluščenega prosa, eno žlico ovsenih kosmičev in eno žličko chia semen. Ob stalnem mešanju kuhajte cca 3 minute. Preložite v skodelico in po želji dodajte skuto, sadje, cimet oziroma karkoli drugega, da bo obrok vedno okusen in vsakič drugačen.

Torej, zjutraj poskrbite za en shot s Kolagen shot dopolnilom, za dopoldansko malico obrok z neoluščenim prosom, pa bodo lasje manj izpadali in rastli veliko hitreje. ;)

Kolagen v hrani? Seveda!

Lagala bi, če bi rekla, da kolagena v telo ne moremo vnesti s hrano. Seveda se kolagen nahaja tudi v hrani, a da bi zadostili dnevni potrebi po kolagenu, bo tukaj potreben dober premislek o kombinacijah in količinah živil.

Hrana, ki zagotovo spodbuja tvorbo lastnega kolagena v telesu, so večinoma vsa živila z veliko vitamina C:

 • črni ribez
 • rdeča paprika
 • brstični ohrovt
 • kuhan brokoli
 • jagode
 • cvetača
 • limone
 • goji jagode
 • pomaranče
 • kivi
 • grah
 • mango
 • rdeč ribez
 • telečja jetra
 • zelje
 • špinača
 • paradižnik
 • zelena solata
 • borovnice
 • robide

Kateri kolagen izbrati?

Vprašanje, ki je danes ob poplavi različnih kolagenskih produktov popolnoma upravičeno. Nekatera podjetja so z namenom, da bi svojim izdelkom pripisala višji pomen, začela uporabljati določene trditve, s katerimi želijo nakazati, da so njihovi izdelki boljši oziroma bolj učinkoviti kot ostali podobni izdelki drugih proizvajalcev.

Navedbe na prehranskih dopolnilih so vsaka javna informacija v zvezi z delovanjem ali njegovo vsebino. Proizvajalci jih uporabljajo predvsem z namenom konkurenčnosti. Vrst navedb je več, in sicer:

 • senzorične navedbe, ki se nanašajo na okus, vonj in videz
 • navedbe, ki se nanašajo na sestavine ter
 • primerjalne navedbe.

Navedbe naj bi bile v skladu z zakonodajo, verodostojne, odkrite in pravične. Za vse navedbe naj bi obstajalo tudi dokazno gradivo, tukaj se po navadi zatakne.

Trditve, kot so "Edini kolagen, ki ga priporočajo zdravniki in farmacevti", "Edini kolagen s certifikatom", "Edini 100% čist kolagen" ali "Najboljši kolagen na slovenskem tržišču" so le ene izmed nesmiselnih in mnogokrat zavajujočih trditev. Vse navedene trditve in še mnogo ostalih se uporabljajo na prehranskih dopolnilih s kolagenom z namenom, da bi prikazali druge konkurenčne izdelke v slabi luči. Tudi za Gaia Naturelle Kolagen shot bi lahko uporabljali tovrstne trditve, saj so surovine 100 % čiste, prehransko dopolnilo se izdeluje v skladu z dobro proizvodno prakso (GMP) in ima dokazano učinkovitost. V skladu s pozitivnimi odzivi na izdelek pa bi ga lahko označila tudi kot najboljšega na tržišču. Ampak, pustimo Kolagen shotu, da govori zase ;)