Pojdi na glavno vsebino
0

Vitamin D3 + K2 sprej

Novo
Vitamin D3 + K2 sprej

Vitamin D3 2000 IU in vitamin K2 v razpršilu - za normalno delovanje imunskega sistema, pripomore k ohranitvi zdravih kosti, zdravih zob in normalnih mišičnih funkcij.

 • 2000 IU vitamina D3
 • v oljni obliki za maksimalno absorpcijo
 • brez sladkorja, alkohola in konzervansov
 • okus pomaranče

Neto količina: 30 ml

16,90 € Na zalogi

BREZ KONZERVANSOV
BREZ
KONZERVANSOV

BREZ SLADKORJA
BREZ
SLADKORJA

NARAVNO
NARAVNO

BREZ GLUTENA
BREZ
GLUTENA


Opis izdelka

Vitamin D3 (2000 IU) in vitamin K2 v razpršilu – za normalno delovanje imunskega sistema, pripomore k ohranitvi zdravih kosti in k ohranitvi zdravih zob.

☀ Vsebuje vitamin D3 in K2 v oljni obliki, kar omogoča odlično absorpcijo.

Namen: Normalno delovanje imunskega sistema, ohranitev zdravih kosti in zob, ohranitev normalne mišične funkcije.

Oblika: 30 ml steklenička s pršilko v kartonski škatli. Zadošča za do 150 dni uporabe.
Priporočena dnevna količina je 2 razprška. Pri povečanih potrebah organizma lahko zaužijete 4 razprške dnevno.

Navodilo za uporabo

Priporočeno dnevno količino razpršite direktno v usta. Pred uporabo pretresite. Po odprtju izdelke hranite v hladilniku ali na sobni temperaturi in porabite v roku pol leta.

Aktivne sestavine

☀ VITAMIN D3 – pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, k ohranitvi zdravih kosti, zob, normalnih mišičnih funkcij in k normalnim ravnem kalcija v krvi.

☀ VITAMIN K2 - pripomore k ohranitvi zdravih zob in kosti in omogoča normalno strjevanje krvi. Dopolnjuje delovanje vitamina D3 z usmerjanjem kalcija na prava mesta v telesu.

    PDV*
Vitamin K2 40 µg 54 %*
Vitamin D3 2000 IU (50 µg) 1000 %*
*PDV = priporočen dnevni vnos, ki velja za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal)

Proizvod je izdelan v EU v proizvodnji s pomembnimi certifikati za kakovost prehranskih dopolnil; HACCP, GMP in ISO 9001.

Zakaj uživati vitamin D?

Vitamin D v telesu sodeluje pri številnih procesih.

 1. Vitamin D pripomore k ohranitvi normalnih mišičnih funkcij
 2. Vitamin D pripomore k ohranitvi zdravih zob
 3. Vitamin D pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema
 4. Vitamin D ima pomembno vlogo pri procesu celične delitve
 5. Vitamin D pripomore k normalni absorpciji/izkoristku kalcija in fosforja
 6. Vitamin D pripomore k normalnim ravnem kalcija v krvi
 7. Vitamin D pripomore k ohranitvi zdravih kosti

Zakaj skupaj z vitaminom D zaužiti vitamin K?

Vitamin K prispeva k ohranjanju zdravih kosti s tem, da usmerja nalaganje kalcija na prava mesta v telesu. Vitamin D pa je tisti, ki poskrbi, da se kalcij absorbira. Povedano drugače, vitamin D deluje kot "vratar", ki skrbi za promet kalcija in dovoljuje vstop v telo, vitamin K pa poskrbi, da se kalcij ne nalaga na arterijah.

Vitamina D in K v hrani

Vitamina D je v hrani malo. Omembe vredne količine vsebujejo ribje olje, mastne ribe, jetra in jajčni rumenjak. Rastlinska živila vitamina D večinoma ne vsebujejo.

Vitamin K najdemo v zeleni listnati zelenjavi (špinaša, brokoli, zelje), veliko ga vsebujejo jetra, tvorijo pa ga tudi črevesne bakterije. Z vitaminom K bogata hrana so fermentirana živila.

Pomanjkanje vitamina D

Pomanjkanje vitamina D je pogost problem, ki se lahko pojavi v različnih starostnih skupinah, še posebej v območjih z manj sončne svetlobe. Vitamin D je ključen za absorpcijo kalcija in fosforja v telesu, kar je bistveno za ohranjanje zdravja kosti in zob. Pomanjkanje tega vitamina lahko vodi do številnih zdravstvenih težav, vključno z osteoporozo, šibkostjo mišic in v nekaterih primerih celo do depresije.

Simptomi pomanjkanja vitamina D so pogosto subtilni ali splošni, kar otežuje njihovo prepoznavanje. Med najpogostejše simptome spadajo utrujenost, bolečine v kosteh, mišična šibkost ali krči, in razpoloženjske spremembe. Posebej pozorni na morebitno pomanjkanje vitamina D morajo biti ljudje, ki preživijo veliko časa v zaprtih prostorih, starejši, ljudje s temnejšo poltjo in tisti, ki se izogibajo sončni svetlobi.

Pomanjkanje vitamina D se pogosto pojavi v jesenskih in zimskih mesecih, ko je izpostavljenost sončni svetlobi manjša. V tem času je priporočljivo povečati vnos tega vitamina s prehranskimi dopolnili ali s hrano, bogato z vitaminom D, kot so mastne ribe, jajčni rumenjaki in obogatena živila.

Za natančno diagnozo in ustrezno zdravljenje pomanjkanja vitamina D je pomembno, da se posvetujete z zdravnikom, ki lahko predpiše krvne preiskave in ustrezno terapijo. Pravočasno ukrepanje in preventiva sta ključna za ohranjanje dobrega zdravja in preprečevanje dolgoročnih posledic pomanjkanja vitamina D.

Pomanjkanje vitamina K

Pomanjkanje vitamina K2 je manj znano, a nič manj pomembno za naše zdravje. Vitamin K2 igra ključno vlogo pri uravnavanju kalcija v telesu, kar je bistveno za zdravje kosti in preprečevanje kalcifikacije mehkih tkiv, kot so žile in ledvice. Pomanjkanje tega vitamina lahko vodi do osteoporoze in povečanega tveganja za srčno-žilne bolezni.

Simptomi pomanjkanja vitamina K2 so pogosto nejasni in se lahko kažejo kot slabša celjenje ran, lahka pojavitev modric ali krvavitve dlesni. Ker je vitamin K2 ključen za pravilno delovanje številnih beljakovin v telesu, lahko njegovo pomanjkanje vpliva na različne telesne funkcije.

Pomanjkanje vitamina K2 je pogostejše pri ljudeh, ki se prehranjujejo z nizko vsebnostjo maščob, saj je vitamin K2 topen v maščobah in se naravno nahaja v maščobnih živilih, kot so fermentirani mlečni izdelki, jetra, jajčni rumenjaki in nekatere vrste mesa. Tudi ljudje, ki jemljejo določena zdravila, kot so antikoagulanti, so lahko bolj izpostavljeni tveganju za pomanjkanje vitamina K2.

Za preprečevanje pomanjkanja vitamina K2 je priporočljivo uživati uravnoteženo prehrano, bogato z maščobnimi živili, ki vsebujejo ta vitamin. V nekaterih primerih so lahko potrebna tudi prehranska dopolnila, še posebej pri ljudeh z določenimi zdravstvenimi stanji ali tistih, ki jemljejo zdravila, ki vplivajo na metabolizem vitamina K2.

Kot vedno, je priporočljivo, da se za natančno diagnozo in ustrezno zdravljenje pomanjkanja vitamina K2 posvetujete z zdravnikom ali strokovnjakom za prehrano. Pravilno ravnotežje vitamina K2 je ključno za ohranjanje zdravja kosti in celotnega kardiovaskularnega sistema.


Sestavine

MCT olje (srednjeverižni trigliceridi), Vitamin K2 (menakinon MK7), vitamin D3 (holekalciferol), aroma pomaranče, sladilo: sukraloza.

Mnenja kupcev

Ta izdelek še nima mnenj.


Ste kupili ta izdelek?