Pojdi na glavno vsebino
0

Jojobino olje za bolj zdravo, lepšo kožo in lase - 7 načinov uporabe

Jojobino olje za bolj zdravo, lepšo kožo in lase - 7 načinov uporabe

Jojobino olje- To popolnoma naravno olje neguje madeže, pomirja suhe lise in celo upočasni znake staranja.

To popolnoma naravno olje neguje madeže, pomirja suhe lise in celo upočasni znake staranja.

Kaj-je-jojobino-olje

Kaj pravzaprav je jojobino olje?

Jojobino olje je pridobljeno iz semen jojobinega grma, trajnice, ki izvira iz severnoameriških puščav. Olje predstavlja 50 % jojobinega semena in je ekstrahirano s hladnim stiskanjem, procesom, ki pomaga ohranjati bogato hranilno vrednost olja.

Podobno kot druga olja za nego kože, jojobino olje vsebuje ogromno vitaminov, antioksidantov in protivnetnih lastnosti, toda tisto, kar ga loči od drugih, je, da tehnično ni olje, ampak ester voska.

Kaj to pomeni za vašo kožo?

Jojobino olje ima podobno molekularno strukturo in sestavo kot sebum, ki ga koža naravno proizvaja za vlaženje. Ko ga namažete na obraz, jojobino olje posnema kožni sebum in uravnovesi vašo polt, dodaja več sebuma, kjer je to potrebno, in zmanjša proizvodnjo, kjer ni. Kaj pa glede las? Sebum tudi naravno prevleče vaše pramene, zato lahko z nanosom jojobe tam, kjer jo najbolj potrebujete, postanejo vaši lasje mehki in celo povečajo sijaj.

Zaradi njegove kemične sestave je tudi eno izmed bolj stabilnih olj. Medtem ko druga olja hitro žarijo, ima jojobino olje običajno veliko daljši rok trajanja.

uporaba-jojobinega-olja-na-koži

Kako uporabljati jojobino olje za boljšo kožo

Izboljšajte kožno pregrado

Jojobino olje je polno antioksidantov, kot sta vitamina A in E, ter omega-6 maščobnih kislin, ki so bistvene sestavine kožne pregrade. Deluje tudi kot vlažilec, kar pomeni, da zadržuje vlago v koži. Ta zaščitna plast v kombinaciji s protivnetnimi učinki vitamina E daje koži dihanje, ki je potrebno za osredotočanje na proces celjenja.

Nasvet: To je lahko še posebej koristno za tiste z ekcemom in psoriazo. Če enkrat do dvakrat na dan nanesete kapljico ali dve jojobinega olja na ta problematična mesta, bi to pripomoglo k preobratu.

Pomirite suho kožo

Podobno kot druga olja je jojobino olje odlično za pomiritev suhe, razdražene kože (ali preprečevanje njenega pojava). Njegove protivnetne prednosti pomagajo pomiriti polt, hkrati pa zagotavljajo hidracijo, ki jo potrebuje za obnovo. In ker je vlažilec, tvori zaščitno tesnilo na koži, da prepreči prihodnjo izgubo vlage.

Nasvet: Uporabite nekaj kapljic jojobinega olja takoj po čiščenju ali ga vmešajte v svojo vlažilno kremo, da povečate njeno učinkovitost in super navlažite kožo.

Pomaga pri aknah in problematični koži

Kemična sestava jojobinega olja omogoča, da posnema kožni sebum, zato uravnoveša kožo, tako da ne proizvaja prekomerno olja na predelih kože, kjer ga ne potrebujemo. Vsebuje tudi protimikrobne lastnosti, ki lahko preprečijo nekatere vrste bakterij, zaradi česar je odlična izbira za kožo, nagnjeno k aknam.

Nasvet: Z bombažno palčko lahko povlečete nekaj kapljic po obrazu – po čiščenju in toniku, vendar pred kakršnimi koli težjimi kremami in losjoni – ali pa ga uporabite kot nosilno olje za druge boje proti aknam, kot je olje čajevca.

 Odložite znake staranja

Jojobino olje je naravno bogato z vitaminom E, močnim antioksidantom, ki pomaga koži, da se brani pred prostimi radikali, ki lahko povzročijo prezgodnje staranje in poškodbe kože. Prav tako je bogat z aminokislinami, ki so gradniki kolagena. Rezultat? Zmanjšanje videza drobnih linij in gub ter izboljšanje teksture, tonusa in elastičnosti kože. Če želite doseči te ugodnosti proti staranju, lahko na sveže očiščeno kožo nanesete nekaj kapljic jojobinega olja ali pa ga uporabite za povečanje učinkovitosti vaših izdelkov proti staranju.

Uporaba jojobinega olja na laseh

Kako uporabljati jojobino olje za lepše in bolj močne lase

Kot regenerator za lase

Ne pozabite, molekule jojobinega olja so podobne sebumu, ki vaše lase naravno prevleče z oljem. Če ga nanesete na lasišče in lase, lahko navlažite posamezne pramene las in pomagate zadržati vlago, tako da so vaši lasje mehki in zdravi. In ker je izredno lahek, ga lahko ljudje s tankimi ali tankimi lasmi uporabijo za vlaženje svojih pramenov brez teže običajnih balzamov.

Lahko dodate nekaj kapljic jojobinega olja svojemu običajnemu balzamu, olje nanesete neposredno na pramene po šamponiranju in pred oblikovanjem – in če so vaši lasje posušeni do sahare, jih lahko nanesete tudi nekaj ur (oz. čez noč) za učinek globokega kondicioniranja.

Odpravite prhljaj

Jojobino olje naravno vsebuje palmitinsko kislino in stearinsko kislino, ki sta znani po negovanju in zaščiti las. Ko jo vmasiramo na lasišče, lahko dodana hidracija pomaga preprečiti prhljaj ali srbeče lasišče – ​​in ker je jojobino olje spretno pri uravnovešanju kože, lahko stalna uporaba tudi prepreči, da bi se ta nadležen prhljaj vrnil.

Glede na resnost prhljaja lahko jojobino olje uporabite kot predtretman pred šamponiranjem (recimo, da ga pustite stati 20 minut pred izpiranjem) ali kot balzam za lasišče po šamponiranju.

Zaščitite kožo pred poškodbami

Maščobne kisline v jojobinem olju ne le negujejo lase, ampak jih ščitijo pred toplotnimi poškodbami, ki jih povzročajo orodja za oblikovanje. In se spomnite teh močnih antioksidantov? Vaše lase branijo pred prostimi radikali na enak način kot vašo kožo. Za tiste z barvanimi lasmi lahko dodajanje jojobinega olja v vaš repertoar pomaga podaljšati tudi dolžino vaše barve. Da bi dosegli te zaščitne prednosti, kapnite dve kapljici jojobinega olja po laseh pred in po oblikovanju.

Spodbuja gostoto in rast las

Vitamini in minerali, ki jih najdemo v jojobinem olju (vitamini B in C, cink, baker), negujejo lase in pomagajo ohranjati gosto in rast. Cink, ki ga najdemo na primer v jojobinem olju, je ključnega pomena za rast tkiva v laseh. Pomaga pri rasti foliklov in ohranja funkcionalnost okoliških oljnih žlez.

V katerih izdelkih Gaia Naturelle lahko najdete Jojobino olje ?

Ker lahko uživate v prednostih jojobinega olja, če ga uporabljate kot vlažilno kremo ali kot olje. In ker ga lahko običajno uporabljate kjer koli na telesu, vključno z obrazom. Je kot sestavina postala delček mozaika sestavin v številnih naših izdelkih.

Prav zaradi njegovih številnih prednosti in ne alergenosti je jojobino olje eno izmed glavnih sestavin naših izdelkov naravne kozmetike. Jojobino olje je tako kot sestavina, kar v štirih naših izdelkih. Vsebujejo jo namreč: Vitamin C serum za obraz, naša naravna vlažilna krema za obraz, naraven losjon za telo in naravna krema za roke.

VIRI:

1- 10 Ways to Use Jojoba Oil for Skin Care

2- 13 Reasons to Add Jojoba Oil to Your Skin Care Routine

3- 11 Ways to Use Jojoba Oil for Healthier Skin and Hair, According to Dermatologists

Povejte naprej:


Oznake: naravna kozmetika krema za obraz jojobino olje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...