Pojdi na glavno vsebino
0

Prodaja 1 na 1

Prodaja 1 na 1

V času, ko sem bila še gimnazijka in študentka, sem delala marsikaj. Nikoli pa si za svoje delo nisem izbrala promocij po trgovinah. Rada se pogovarjam z ljudmi, znam jih slišati, zelo nerada pa posegam v osebni prostor, ko človek na to ni pripravljen.

Pred snemanjem direktne prodaje

Jasno je že, da je bilo snemanje direktne prodaje moj največji "pain". Ko sem gledala podjetnike 2. sezone, kako so prodajali oni, sem hudo dobro čutila stisko nekaterih, ki jim takšen način prodaje ni bil v največji užitek. Ravno zaradi tega snemanja se v projekt Štartaj, Slovenija! nisem prijavila že pred enim letom. Ravno zaradi tega snemanja sem kolebala s prijavo v 3. sezoni. Vendar sem se prijavila. In to je pomenilo, da bom morala opraviti tudi to snemanje.

Dan D

Ko je prišel dan snemanja direktne prodaje, nisem prav dosti razmišljala. Ker če bi, bi verjetno moje telo odpovedalo. Takoj, ko sem se postavila za promocijski pult, sem začela ogovarjati ljudi. Tudi takrat nisem prav dosti razmišljala. "Ne, hvala", "Mudi se mi", "Me ne zanima", "Dober dan",... 20x NE, preden sem sploh imela priložnost za pogovor. Lagala bi, če bi rekla, da sem bila na to pripravljena. Počutila sem se res grozno, najraje bi se nekam skrila in čakala, da minejo tri ure. Vendar to ni bila ena od možnosti. Snemanje je bilo potrebno speljati do konca.
Verjetno marsikdo ne razume, zakaj mi je tako težko pristopiti do človeka in ga ogovoriti. Pravzaprav še sama sebe ne razumem prav dobro. Mogoče je razlog v tem, da do veliko ljudi, če to ne bi bila skrita kamera, sploh ne bi pristopila. Ker včasih preprosto vem, da je mimoidoči v svojem svetu in da tisti trenutek ni pripravljen na pogovor. Pomislite, kolikokrat v trgovini niti odzdravite ne, ko vas ogovori promotor?

Če nič drugega, sem ta dan zopet spomnila sama sebe, da se do promotorjev in trgovcev vedem prijazno in da vsaj pozdravim. Včasih tudi kaj kupim, čeprav nakup ni najbolj nujen.

Občutki med gledanjem oddaje

Oddajo smo si z družino ogledali pri Mulcih. Iskreno, ni bilo prijetno še enkrat podoživeti tega dne. Da ne bo pomote, Mul'ci so super družba, tudi produkcija Pop Tv obvlada (hvala, ker niste posneli mojih solz!), samo ogled moje perfektne prodaje pa ni bil najbolj zabaven.
Glejte in se smejte s klikom na video.

Kako izgledajo promocije v Intersparih po dveh mesecih vaje?

Po skoraj dveh mesecih vaje, so promocije čisto nekaj drugega kot je bila moja prva prodaja ena na ena. Res da ne ogovorim prav vsakega mimoidočega, ampak le tiste ljudi, ki pokažejo nekaj zanimanja. To je moja cona udobja, toliko zmorem. Sicer sem pa vedno najbolj vesela, če me ogovorite kar sami, z veseljem vam povem vse, kar vas zanima, pa tudi zelo dobra poslušalka sem. Se vidimo decembra v enem izmed megamarketov Interspar ;)

Povejte naprej:

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...