Pojdi na glavno vsebino
0

Pomlajevanje obraza na naraven, koži prijazen način

Pomlajevanje obraza na naraven, koži prijazen način

Če ste že dopolnili 30 let, je povsem mogoče, da ste na svojem obrazu že opazili ženskega sovražnika številka ena. Govorimo seveda o prvih gubicah. Da ste jih opazili, ste se morali verjetno kar globoko zazreti v zrcalo – a o njihovem obstoju ni žal prav nobenega dvoma več. In kaj zdaj?

Gubice in gube so seveda povsem normalna reč, po določenem letu doletijo prav vse. Vendar pa to ne pomeni, da se morate z njimi kar sprijazniti. Ravno nasprotno, obstaja namreč kar nekaj naravnih, koži prijaznih načinov, da gubice omilite in ohranjate mladostno kožo na obrazu. Čas je za pomlajevanje! ;)

1. Zaščitite svojo kožo

Eden najbolj škodljivih dejavnikov, ki vpliva na zdravje in videz kože, je UV sevanje. Seveda se sončni svetlobi ne moremo povsem izogniti (in se ji tudi ne bi smeli!). A kožo moramo med izpostavljanjem sončnim žarkom vedno dobro zaščititi – tudi takrat, ko jih ne vidimo.

V praksi to pomeni, da se vsak dan namažemo s kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Čeprav sonca ne vidimo, je UV sevanje namreč vedno prisotno. To velja tudi ob oblačnih dneh, zato naj vam mazanje kože s kremo za sončenje preide v navado. O vplivu sonca na staranje kože smo več napisali tukaj.

2. Nahranite svojo kožo

Dobro nahranjena koža, ki ima vse, kar potrebuje, je pogoj za mladosten videz. Odličen zaveznik za pomlajevanje obraza je tudi kolagen, ki je pomemben gradnik kože. V našem telesu sicer nastaja naravno, a le do določene starosti, nato pa njegova proizvodnja začne upadati.

To je tudi čas, ko se pojavijo prve spremembe, ki jih običajno poimenujemo kar staranje kože. Gubice, upadlost in neelastičnost so prvi znaki, da kolagena v našem telesu primanjkuje. Redno nadomeščanje kolagena s prehranskimi dopolnili vrhunske kakovosti pa lahko pomaga ohranjati mladosten videz kože. In tako učinkovito poskrbi za v sodobnem svetu tako zelo iskano pomlajevanje obraza na povsem naraven način.

3. Privoščite si dovolj vode

Tudi hidracija je izjemnega pomena za napet, mladosten videz kože. Seveda je voda tudi sicer pomembna za zdravje našega telesa, zato bi morali že zaradi tega poskrbeti za zadosten vnos. Ravno pravšnji vnos vode je približno 1L na kilogram telesne teže. To pomeni, da bi bilo super, da bi človek s težo 50 kg spil 2 litra vode na dan.

Če se vam dogaja, da pogosto pozabite piti dovolj, si preprosto nastavite opomnik na telefonu. Vsako uro naj vas alarm opomni, da je čas, da popijete kozarec vode. To bo obenem tudi dobrodošla priložnost, da za minuto ali dve prekinete delo. V tem času naredite nekaj globokih vdihov in izdihov, zaprite in spočijte oči ter pomislite na kaj lepega.

Tudi stres je namreč sovražnik mladostnega videza vaše kože, zato je pomembno, da se mu skušate kar najbolj izogibati. Že nekaj minut je lahko dovolj, da ponovno napolnite baterije in se oborožite z novo zalogo pozitivne energije. Vaš dan bo takoj postal lepši, vaša koža pa tudi. :)

Povejte naprej:


Oznake: pomlajevanje obraza koža kolagen

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...