Pojdi na glavno vsebino
0

NovoRetin - Naravna alternativa retinolu

NovoRetin - Naravna alternativa retinolu

NovoRetin™ je aktivna sestavina na rastlinski osnovi, ki poveča naravno prisotno retinojsko kislino v koži in tako povzroči učinke, podobne retinolu, ne da bi bilo treba retinoide lokalno nanašati na kožo.

S staranjem naša koža izgublja elastičnost in čvrstost, pojav drobnih linij in gub pa je vse bolj izrazit. To je posledica zmanjšane proizvodnje kolagena in elastina, dveh beljakovin, ki sta odgovorni za strukturo in teksturo kože. NovoRetin™ deluje tako, da spodbudi proizvodnjo teh beljakovin, zaradi česar je koža bolj čvrsta, gladka in mladostnega videza.

Kaj je retinol ter kakšne so njegove prednosti in slabosti?

Retinol je vrsta vitamina A in spada v skupino retinoidov. V našem telesu ima ta vitamin bistveno vlogo v številnih različnih bioloških procesih, tudi v koži - tu vitamin A pospešuje nastajanje kožnih celic in pomaga pri obnavljanju kože.

Retinol je znan po svojih izjemnih učinkih proti staranju in koristi, ki jih ima za kožo, nagnjeno k aknam. Poveča tudi tvorbo kolagena, njegov antioksidativni učinek pa zmanjšuje negativne učinke prostih radikalov na kožo.

V koži se retinol najprej spremeni v retinal, nato pa v aktivno retinojsko kislino. Ta retinojska kislina je odgovorna za močan učinek retinola na kožo.

Slabosti retinola

  • Lahko draži kožo in povzroča suhost ter rdečico
  • V EU lahko kozmetični izdelki vsebujejo retinol v koncentraciji do 1 %
  • Čista retinojska kislina (tretinoin) je dovoljena le v zdravilih na recept
  • Uporaba izdelkov z retinolom ni priporočljiva med nosečnostjo
  • Ker sestavina naredi kožo bolj fotoobčutljivo (občutljivo na sončno svetlobo), je treba vsak dan uporabljati zaščito pred soncem z zaščitnim faktorjem SPF

Kaj je Novoretin?

NovoRetin™ je aktivna sestavina na rastlinski osnovi, ki lahko poveča naravno prisotno retinojsko kislino v koži in tako povzroči učinke, podobne retinolu, ne da bi bilo treba retinoide lokalno nanašati na kožo.

NovoRetin je narejen na osnovi mastike, ki je aromatična smola iz lublja drevesa, ki raste na grškem otoku Chios. Mastika se iz debla in glavnih vej izloča v obliki solz. Po strditvi, ki povzroči nastanek slonokoščene prosojne smole, se zbere, opere in očisti.

Mastika je že od antičnih časov znana po svoji edinstveni aromi. Mastiko naj bi zaradi njenih učinkov na kožo uporabljali že v Rimskem cesarstvu, kasneje pa naj bi iz nje izdelovali tudi dišeča mila.

Klinično dokazani učinki

Klinično dokazani učinki učinkovine 2 % NovoRetin™:

  • Elastičnost kože: + 20,4 %
  • Gostota kože: + 13,8 %
  • Globina gub: - 14 %
  • Velikost por: - 15 %

Prednosti NovoRetina™

1. Uporablja se lahko pri dnevni svetlobi

Ena od edinstvenih prednosti NovoRetina je to, da ga je mogoče uporabljati tako pri dnevni, kot pri nočni negi kože. V nasprotju z drugimi retinoidi, ki lahko povzročijo občutljivost na sončno svetlobo, je NovoRetin™ stabilen in na sončni svetlobi ne razpade, zato ga lahko varno uporabljate podnevi. To pomeni, da lahko uporabniki koristi zdravila NovoRetin™ občutijo tako podnevi kot ponoči, zaradi česar se tekstura kože še bolj izboljša.

2. Zmanjša znake prezgodnjega staranja

Ena od glavnih prednosti NovoRetina je njegova sposobnost zmanjševanja drobnih linij in gub. Študija, ki jo je izvedla družba Mibelle Biochemistry, je pokazala, da je NovoRetin™ po osmih tednih vsakodnevne uporabe zmanjšal globino gub do 14 %.

To pomeni znatno izboljšanje teksture kože in lahko pripomore k izboljšanju splošnega videza obraza.

3. Izboljša hidratacijo kože

NovoRetin lahko izboljša hidratacijo kože. S staranjem namreč naša koža izgublja sposobnost zadrževanja vlage, kar povzroči suho in ''luskasto'' kožo.

NovoRetin lahko pomaga izboljšati zadrževanje vlage v koži, saj spodbuja nastajanje hialuronske kisline, naravne vlažilne snovi, ki jo najdemo v koži. Posledično je koža mehkejša, bolj gladka in navlažena.

4. Ima pozitivne učinke na nečisto kožo

Zaradi njegove sposobnosti povečanja vsebnosti retinojske kisline v koži ima NovoRetin tudi pozitivne učinke na nečisto kožo in kožo nagnjeno k aknam.

Ima antikomedogen učinek ter zmanjšuje količino sebuma v koži ter videz kožnih nepravilnosti.

5. Zmanjšanje temnih lis in pigmentacije

NovoRetin™ je učinkovit tudi pri zmanjševanju temnih madežev in hiperpigmentacije. Ta stanja kože so pogosto posledica pretirane izpostavljenosti soncu, hormonskih sprememb in staranja.

NovoRetin™ deluje tako, da spodbuja nastajanje novih kožnih celic, kar pomaga zmanjšati videz temnih madežev in hiperpigmentacije. Rezultat je enakomernejši ton kože in svetlejši, bolj mladosten videz polti.

6. NovoRetin poveča količino retinojske kisline

Retinojska kislina je najaktivnejši presnovek retinola in je zato odgovorna za učinke retinola na kožo. Ker ima retinojska kislina pomembno vlogo pri vzdrževanju kože, se naravno pojavlja tudi v kožnih celicah.

NovoRetin izboljša vsebnost retinojske kisline v koži, s čimer se posledično izboljša tudi gostota kože.

NovoRetin deluje tako, da poveča količino retinojske kisline, ki je naravno prisotna v koži. Hkrati upočasni razgradnjo koži lastne retinojske kisline (ki se običajno hitro razgradi).

7. Primeren tudi za občutljivo kožo

Učinkovina NovoRetin ne povzroča draženja in je tako primerna tudi za občutljivo kožo.

Retinol- Like Serum

Retinol - Like Serum je naravna alternativa retinolu, primerna tudi za občutljivo kožo. NovoRetin™ in izbrane sestavine izboljšajo elastičnost in gostoto kože ter poskrbijo za bolj mladosten videz kože.

NovoRetin™ kožo navlaži, zmanjšuje znake staranja in opazno izboljša stanje mastne, nečiste kože. Bistveno zmanjša tudi pore in globino gub ter poveča mehkobo kože.

Povejte naprej:


Oznake: NovoRetin naravna alternativa retinolu retinol staranje kože akne gubice elastičnost kože nega kože retinoidi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...