Pojdi na glavno vsebino
0

Od domačega laboratorija do uspešnega podjetja - Naša zgodba Gaia Naturelle

Od domačega laboratorija do uspešnega podjetja - Naša zgodba Gaia Naturelle

Kolagen je že več kot desetletje najbolj učinkovito antiaging prehransko dopolnilo, v zadnjem času pa je veliko vrednost v lepotni industriji prehranskih dopolnil dobil tudi MSM. Sama sem želela drugačen izdelek. Izdelek, ki vključuje več aktivnih učinkovin in tako je nastal Kolagen shot. Ampak vse to verjetno že veste. Kje smo danes? Kako se je iz domače delavnice razvilo podjetje, ki smo ga kljub konkurenci uspešno pozicionirali na trgu?

Živjo! Sem Anja in želim biti večno mlada. Tako kot ti, ki to bereš.Tako se začne opis moje zgodbe, ki se je skozi leta spremenila v našo zgodbo, ki jo skupaj ustvarjamo z mojimi zaposlenimi v podjetju Gaia Naturelle.

Vedno sem odprto in iskreno govorila o svoji zgodbi, ker se zavedam, da nisem edina, ki se stalno sooča z notranjimi dvoboji in verjamem, da lahko moja zgodba nekoga opogumi, da vzame usodo v svoje roke.

Vsi imamo te notranje boje, verjetno tudi ti, ki to bereš. Morda ne takšne kot jaz, vendar zato niso nič manj pomembni. Danes se soočam s popolnoma drugimi izzivi, vendar se ena stvar ne bo nikoli spremenila.

 Moja iskrenost do mojih domačih, do mojih zaposlenih in navsezadnje do tebe, ki moj izdelek kupuješ ali pa samo razmišljaš o nakupu. Upam, da to začutiš tudi iz tega zapisa.

Začetki Gaia Naturelle - Kako se je vse skupaj sploh začelo?

Vse skupaj se je začelo predvsem iz lastne potrebe po ohranjevanju mladostnega videza. Do nekje 25. leta nisem niti pomislila na gubice, na staranje kože, na staranje telesa. Danes, po treh nosečnostih in porodih in vsem kar to prinaša zraven pa je drugače. Začela sem opažati spremembe na vseh delih telesa.

Gaia Naturelle - Anja

Ko sem po koncu tretjega porodniškega dopusta ostala brez službe, sem stopila v svet novih priložnosti, v podjetništvo. Na podlagi izkušenj in močne želje sem se osredotočila na anti - age industrijo ter začela razvijati naravno kozmetiko.

Kolagen je že več kot desetletje najbolj učinkovito antiaging prehransko dopolnilo, v zadnjem času pa je veliko vrednost v lepotni industriji prehranskih dopolnil dobil tudi MSM. Sama sem želela drugačen izdelek. Izdelek, ki vključuje več aktivnih učinkovin in tako je nastal Kolagen shot.

Ampak vse to verjetno že veste, če ne si lahko tukaj ogledate mojo zgodbo in zgodbo o nastanku Kolagen shota.

Kje smo danes? Kako se je iz domače delavnice razvilo podjetje, ki smo ga kljub konkurenci uspešno pozicionirali na trgu?

Kaj predstavlja Gaia Naturelle?

Gaia Naturelle piše zgodbo, v kateri se lahko najde marsikdo. Na trgu je mnogo ponudnikov prehranskih dopolnil in naravne kozmetike, vendar.. Naši izdelki niso samo ''izdelki'', temveč so rezultat življenjske poti.

Naši izdelki

Raziskovanje možnosti, ki bi mi lahko pomagale nahraniti moje izčrpano telo, utrditi krhke nohte, omejiti izpadanje las in nahraniti suho kožo, so me pripeljale, do tega kjer sem danes. Naša vizija je, da pomagamo ljudem ohranjati mladosten videz.

Ohranjanje mladostnega videza je predvsem odvisno od našega življenjskega sloga, prehranjevalnih navad in gibalnih vzorcev. Tako so prehranska dopolnila le pika na i ali ''češnja na vrhu torte''.

Kje je Gaia Naturelle danes?

Moja zgodba se je začela doma, ko sem otroško sobo spremenila v laboratorij. Danes imam uspešno podjetje, ki šteje kar 6 zaposlenih.

Včasih verjetno zgleda, kot, da sem že dolgo sama v firmi. Pa nisem, že dolgo ne. To smo mi, ki skrbimo za slovenski del Gaia Naturelle.

Gaia Naturelle - ekipaTea, Tjaša, Tina, Tadej, Miha, Špela in jaz. Vsak s svojo vlogo, včasih vsi v vseh vlogah. Tako je v majhnih podjetjih, sama pa mislim, da ravno to ohranja tisti pravi duh, ko smo vsi za enega, eden za vse.

Verjetno je na tem mestu omembe vredno tudi to, da smo od oddaje Štartaj Slovenija lansirali kar 8 novih izdelkov in se uspešno razširili na številne tuje trge. Naš kolagen lahko tako kupite na oddihu v Dubaju, v Kanadi, v vseh državah bivše Jugoslavije in še kje!

Kolagen shot in Kolagen shot 10.000Kolagen shot in Kolagen shot 10.000

Zahvala za to, kje vse se danes Kolagen shot nahaja gre prav zagotovo vam, ki ste mojemu izdelku dali priložnost in svoje izkušnje povedali naprej. Nešteti pozitivni odzivi in slike, ki jih dnevno dobivam od vas mi dajejo potrditev, da sem ustvarila nekaj res izjemnega.

Kakšno pa je mnenje mojih zaposlenih?

Moje zaposlene sem vprašala:

Zakaj vztrajaš pri Gaia Naturelle?

Kaj delaš oziroma kaj so tvoje naloge?

Kaj ti je najbolj všeč v tej službi?

Kaj ti ni tako zelo všeč?

Kakšna je direktorica Anja?

Poglejmo, kaj so povedali.

Tjaša, marketing

Gaia Naturelle - Tjaša

Dala si mi priložnost in ogromno mero zaupanja, da pokažem in dokažem kaj znam, za kar sem neizmerno hvaležna. Ko se ozrem nazaj in se spomnim začetkov, sem izjemno ponosna, kako smo znamko, kljub hudi konkurenci, uspešno pozicionirali na mnogih trgih. Ne bom pisala, kaj točno delam, ker mislim, da naše sledilce to ne zanima haha.

Narava mojega dela zahteva konstantno prilagajanje spremembam na področju oglaševanja & email marketinga, kar je super, saj ti ni dovoljeno zaspati – bi si pa včasih pasalo privoščiti konkreten spanec. Haha :D

Vso to delo in izzivi, so lažje premostljivi zaradi ekipe, ki resnično diha skupaj. Ti pa si eno veliko sonce in vem, da si na vse nas ponosna do vesolja in še dlje. Brez tebe in tvojih produktov ne bi pisali tako lepe zgodbe. Hvala, da tudi ti verjameš v nas. Malo je takšnih.

Tea, administracija

Gaia Naturelle - Tea

Sem Gajica Tea. Na prvi pogled mogoče delujem malenkost nedostopno, a temu ni tako. Rada obiskujem fitnes (če čas dopušča), kjer spustim na plano vso negativno energijo, obožujem poletje, morje, sonce, adrenalin in nakupovanje (ups!). Sem mamica dvema krasnima otrokoma, katera imam najraje na tem svetu.

H Gajicam sem si želela že kar nekaj časa in želja se mi je izpolnila. Pozitivne misli pa to… Tukaj sem se takoj udomačila, saj sem bila zelo lepo sprejeta. Šefica Anja je zelo zabavna, iskrena, radodarna in poštena – kar zelo cenim. Pri podjetju Gaia Naturelle skrbim za administrativni del in dnevno skrbim, da so paketki spakirani in pripravljeni za pošiljanje, z zunanjimi sodelavci pa skrbim, da so police v Spar in Interspar trgovinah polne.

Ne prenesem nereda, polnih košev za smeti, lažnivcev in nevoščljivcev, kobilic in mrčesa. Moja življenjska mota sta ''Kar daš, to dobiš'' in ''Life is too short for the wrong job.''

Tina, administracija

Gaia Naturelle - Tina

Sem Tina in moja šefica je moja mlajša sestrica. Že nekaj let nazaj me je vprašala, če bi prišla delat v Gaia Naturelle in takrat sem bila prepričana, da nikoli. Ker jaz pa res NE BOM zapustila zdravstva. In prišlo je tisto lepo poletje, ko je bilo vse tako mogoče in odločila sem se, ter ji iz plaže poslala sms, da bi prišla na razgovor.

In ta moja sestrica, mi je zdaj kot šefica ''ukazala'', da moram odgovoriti na nekaj vprašanj. Zakaj vztrajam pri Gaia Naturelle? Hmm.. Sem komaj malo več kot eno leto tu, pa ne upam nazaj v zdravstvo :D

V svoji službi zjutraj najprej odgovorim na maile (včasih to naredim že popoldan doma. Ampak samo takrat, ko se zgodi kakšna napaka pri pakiranju, da hitro rešimo zadevo s strankami, predno pride Anja v službo haha). Potem so na vrsti naročila in pakiranje. Skoraj vsak dan ''poiščem'' kakšen paket, ki se na poti od nas do stranke izgubi.

Kaj mi je najbolj všeč v službi ? To, da si lahko malo prilagodim svoj delavnik. Tega si res ne moreš privoščiti povsod. Pa prosti vikendi (razen tistih nekaj med akcijo, ampak to ni omembe vredno).

Kaj mi ni všeč? To kar delam trenutno. Pišem tole. Pa res ne maram, da me Anja slika in daje na storye.

In še odgovor na zadnje vprašanje: Kakšna šefica je Anja? Nehali sva se kregati, tako kot sva se včasih, to že nekaj pomeni. Je pa za moje pojme malo premalo stroga, sploh nikoli nič ne teži (no razen svojemu Mihu). Uf, takih šefov bi si vsi želeli. In za konec: Ful sem ponosna nanjo, da ji je uspelo!

Špela, marketing

Gaia Naturelle - Špela

Mislim, da mam res veliko srečo, da sem pristala pri Gajicah in sem za to priložnost neizmerno hvaležna :) 

Vsak dan se neki novega naučim, poleg tega je vsak dan drugačen in poln novih izzivov! Plus je tut to, da mamo vedno neki sladkega v kuhinji.

Moje delo bi s tremi besedami opisala: Deklica za vse. Ne sej se hecam, haha. Ampak delam res velik različnih stvari, od tega, da pišem bloge za našo spletno stran, včasih odgovarjam strankam, do tega, da delam objave za pinterest, instagram in fb. Včasih tudi pomagam pakirat in to z veseljem počnem (čeprav mi noben ne vrjame) haha.

 Mislim, da smo super ekipa, ki se dobr razume, kar mi ful pomeni! Sproščeno okolje in dobra družba dajeta vedno dobre rezultate. Poleg tega, pa sem se res našla v tem kar delam. Vsak dan se učim in tut vidim napredek. Hvaležna sem vsem vam, da ste me tko lepo sprejel, sploh pa tebi, da si mi dala priložnost, da se dokažem. Mislim, da si odlična šefica, iskrena in zabavna. Všeč mi je, da zate nismo samo zaposleni, ampak malo bolj razširjena družina.

Tadej, marketing

Gaia Naturelle - Tadej

Pri Gaia Naturelle vztrajam, ker sem v projektu videl izziv in menim, da ima velik potencial narediti globalno zgodbo. Poleg tega pa imam dostop do praktično neomejenih količin kolagena in čokoladic.

Glavni del mojih nalog je predvsem SEO in Google oglaševanje doma in v tujini. 

Skratka skrbim, da so naši organski rezultati in oglasi prisotni vedno ko kdo vtipka kolagen ali kaj podobnega v Google, če kdo slučajno ne kupi pa ga moji oglasi sledijo tudi po celotnem spletu in YouTubu.

Prav tako se trudim vnašati čim več izboljšav in dobrih idej, ki bi jih lahko vpeljali. Moja pomembna zadolžitev v podjetju je tudi biti edina moška družba Mihi.

V podjetju so mi predvsem všeč odnosi in ekipa ter kultura, ki jo podjetje ima - za moje pojme veliko boljšo kot marsikje drugje. Všeč mi je tudi možnost in zaupanje veliko delati od doma.

Kaj ti ni tako zelo všeč? Odkar smo se preselili v nove prostore praktično nimamo izbire malic iz Wolta.

Kakšna direktorica je Anja? Vrhunska.

Če moram razložiti zakaj? Zato, ker ima zaupanje v to kar počnem, ker mi pušča svobodo pri delu in prisluhne predlogom. Anja je kul oseba  – ustvarja prijateljsko in dobro vzdušje, zato je komuniciranje z njo prijetno in sproščeno.

Miha, vodja prodaje

Gaia naturelle - Miha

Zakaj vztrajaš pri Gaia Naturelle? Ker mi Anja ne dovoli drugam.

Kaj delaš oziroma kaj so tvoje naloge? Kar Anja ne mara delat.

Kaj ti je najbolj všeč v tej službi? Ko je Anja zadovoljna z mano.

Kaj ti ni tako zelo všeč? Ko Anja ni zadovoljna z mano, kar je vedno, ko moram story narest al pa fotkat.

Kakšna direktorica je Anja? Hot.

A bo kdo sploh verjel, če bomo vsi samo lepo pisal? A upa kdo iskreno odgovorit na zgornja vprašanja? Ha, evo! Here I come.

Vsak od nas ima naloge, ki so v opisu delovnega mesta, vsak od nas pa igra tudi pomembno vlogo, ki jo prispeva v kolektiv s svojo osebnostjo in odnosom. Če ima Anja vlogo jader, ki našo barkico potiskajo naprej, potem imam jaz vlogo sidra, ki poskrbi, da nas v času viharja ne odnese iz začrtane smeri. A kakšni viharji? Npr. ko zmanjša wc papirja ali pa ko zmanjka kave. Ali pa printer ne dela. In drugo.

Res je poseben občutek, ko pogledaš nazaj in vidiš, kje smo začeli in pogledaš naprej in ugotoviš, da lahko odpluješ še daaaaaaaaleč naprej. In to je tisto, zaradi česar si želim biti del te zgodbe.

Kaj pa delanje s partnerjem v isti firmi? A to funkcionira? Ni najlažje, je pa težko! Če se bojiš izzivov, potem se raje ne spuščaj v podjetništvo. Če se bojiš izzivov, potem se raje ne spuščaj v zvezo. Če oboje združiš, potem si zares.... Pogumen? Ali pa mogoče neumen? Midva z Anjo marsikaj nisva, ampak če kaj sva, je pa to pogumna. No včasih tudi neumna haha.

Vremenska napoved je super, jadra razprta in sidro pospravljeno. Juhej, najprej !

Povejte naprej:


Oznake: ekipa Gaia Naturelle naša zgodba naravna kozmetika prehranska dopolnila kolagen shot

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...