Pojdi na glavno vsebino
0

Krema za obraz po 50 letu - Nasveti in informacije

Krema za obraz po 50 letu - Nasveti in informacije

Ko se staramo, naša koža ni tako sijoča, polna ali svetla, kot je bila nekoč. Krema za obraz po 50 letu lahko pomaga obnoviti vaš mladosten sijaj.

Ko se staramo, naša koža ni tako sijoča, polna ali svetla, kot je bila nekoč. Na primer, v svojih 50-ih in 60-ih letih boste morda začeli videti gube, temne lise ali povešeno kožo. Lahko pa si pomagate obnoviti svoj mladosten sijaj z vlažilno kremo za obraz, ki zadržuje vlago v vaši koži, zaradi česar je videti bolj gladka in poskočna. Krema za obraz po 50 letu bi morala zato vsebovati pravilno razmerje sestavin, ki vlažijo prav vse plasti kože.

Nikoli ni prepozno, da začnete uporabljati vlažilne kreme za obraz. Vlažilci vlažijo kožo in zagotavljajo tudi lokalne vitamine in antioksidante.

Če ste starejši od 50 let, je tukaj opisano, kako lahko vlažilne kreme pomagajo vaši koži videti in se počutiti zdravo in sijočo.

Ali kreme proti staranju res delujejo?

Učinkovitost izdelka je odvisna od sestavin, kako pogosto in časa, v katerem ga uporabljate, ter od tega, ali je izdelek, ki ga kupite, primeren za vaš tip in starost kože (glejte zgoraj). Ne pričakujte čudežnih rezultatov – krema proti staranju ne more odpraviti globokih, statičnih gub. Vendar pa so znanstveniki odkrili dokaze, da so nekateri lahko učinkoviti pri odpravljanju drobnih gub in lahko vsaj zaustavijo plimovanje gub, tudi če se jih ne morejo popolnoma znebiti.

Poleg uporabe izbrane kreme lahko pomagate zmanjšati znake staranja tako, da se izogibate kajenju, se izogibate dolgotrajni izpostavljenosti soncu (celoletno uporabite dobro kremo SPF z zaščito UVA in UVB) in se izogibate močnim milom in čistilom, ki lahko s kože odstranijo njena naravna olja. Nežno očistite s čistilno kremo ali balzamom.

Kaj so vlažilci kože?

Krema za obraz po 50 letu ima precej preprost namen - navlažiti kožo. Obstajajo tri glavne vrste sestavin, ki jih običajno najdemo v vlažilnih izdelkih: vlažilna sredstva, ki pritegnejo vlago,  mehčala in okluzivne snovi, ki jo zaprejo. Vsaka od teh sestavin različno pritegne ali zadrži vlago na vaši koži, večina vlažilnih sredstev pa ima kombinacijo vse treh.

Najboljša krema za obraz po 50 letu zato vsebuje mešanico emolientov in maščobnih kislin, ki posnemajo lipide kože, omejujejo izgubo vode in spodbujajo proizvodnjo ceramida,  posebno vrsto lipidov – tvorijo vašo naravno kožno pregrado. Ko se staramo, se naša koža stara, ker naša telesa redkeje proizvajajo kolagen – vrsto beljakovin, ki so odgovorne za podporo močne in gladke kože.

Kolagen je pomemben del globlje strukture naše kože, ki pomaga zagotoviti moč, hkrati pa pomaga pri hidraciji, elastičnosti, sijaju ter nam pomaga dati bolj mladosten videz. Na žalost se v večini našega odraslega življenja naša sposobnost za proizvodnjo novega kolagena dejansko zmanjša za približno 1 % na leto po 30. letu starosti.

Poleg tega lahko nekatere izbire življenjskega sloga, kot so prekomerna izpostavljenost UV-žarkom, kajenje tobaka ali pretiran vnos sladkorja, negativno vplivajo na kožo.

Čeprav ta vlažilna sredstva ne bodo spremenila desetletja poškodb kože, lahko pomagajo zmanjšati videz drobnih linij in gub ter dramatično povečajo vlaženje kože, s čimer upočasnijo vpliv staranja. In noben izdelek ne more zdraviti vseh znakov staranja kože, zato je pomembno, da izberete izdelke, ki obravnavajo vaše specifične težave s kožo.

Kdaj kupiti vlažilno kremo za obraz?

Medtem ko ima vsakdo lahko koristi od dobrega vlažilnega sredstva, imajo lahko koristi od tega pomembnega koraka nege kože zlasti starejši, saj lahko vlažilne kreme obravnavajo številne težave, povezane s staranjem kože.

Na zdravje vaše kože vplivajo biološki dejavniki, vključno z vašo starostjo, spolom in genetiko, dejavniki življenjskega sloga, kot so vadba, spanje, prehrana in rutina nege kože, ter okoljski dejavniki, kot so onesnaževanje, podnebje in izpostavljenost soncu. Pri 50-ih in 60-ih letih boste morda začeli opažati znake staranja na svoji koži.

Na katere sestavine moramo biti pozorni ?

Sestavine za nego kože, ki jih priporoča Mayo klinika– vključujejo retinol (derivat vitamina A, ki se je prvotno uporabljal v kremah na recept), hidroksi kisline (pilingi), vitamin C (antioksidant, za katerega nekateri trdijo, da pomaga pri zaščiti pred poškodbami kože) , peptidi (prvotno uporabljeni za celjenje ran in strij) in niacinamid (tudi antioksidant). Poiščite tudi kreme proti staranju z vgrajeno zaščito pred soncem – vsaj SPF15 in idealno širokim spektrom, tako da lahko blokira tako UVA kot UVB žarke.  Nekatere od teh sestavin, zlasti retinol, lahko naredijo kožo bolj občutljivo na sonce, zaradi česar je uporaba kreme SPF še pomembnejša. Retinol lahko povzroči tudi draženje ob prvi uporabi, zato je najbolje, da izdelke na osnovi retinola najprej uporabljate vsak drugi dan, da povečate toleranco. In če imate kožne bolezni, kot sta ekcem, najprej opravite test z obliži ali se posvetujte z dermatologom, preden dodate kaj novega v svojo rutino nege kože.

Različne sestavine v vlažilnih kremah so usmerjene na različne težave s kožo, povezane s staranjem, vključno z:

  • Suha koža, ki jo lahko zdravimo s hialuronsko kislino.
  • Tanka in krepasta koža, ki jo lahko zdravimo z retinoidi.
  • Povešena koža, ki jo lahko zdravimo z vitaminom C.
  • Gube in drobne linije, ki jih lahko zdravimo z retinoidi.
  • Hiperpigmentacija in obarvanje kože, ki ju lahko zdravimo z niacinamidi in Vitaminom C.
  • Zrela koža, nagnjena k aknam, ki jo je mogoče zdraviti z retinoidi.
  • Občutljiva koža, ki jo lahko zdravimo s ceramidi.

Nujno je treba zagotoviti, da izbrana vlažilna krema vsebuje sestavine, ki pomagajo hidratizirati, pomladiti in popraviti kožo. Zato naša naravna vlažilna krema za obraz vsebuje Niacinamid, MSM, Hialuronsko kislino, Jojobino olje, karitejevo maslo, skvalan in še veliko drugih dobrih in naravnuh sestavin.

VIRI:

1-  How To Choose The Best Moisturizer For Aging Skin Over 60

2-  Best anti-ageing cream 2022: Keep your skin looking fresher and younger with these anti-wrinkle creams

3-  The Best Skin Care for Women Over 50, According to Industry Pros

Povejte naprej:


Oznake: krema za obraz naravna krema za obraz vlažilna krema za obraz

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...