Pojdi na glavno vsebino
0

Kolagen za nohte - Kolagen shot

Kolagen za nohte - Kolagen shot

Kolagen za nohte? Seveda. Kolagen vsekakor lahko pomaga okrepiti nohte. Še boljše rezultate boste dosegli, če boste kolagen uživali v kombinaciji z MSMjem, biotinom, cinkom in vitaminom C.

Kar 20 % prebivalstva se spopada s krhkimi nohti. Med njimi je dvakrat več žensk kot moških. Zakaj pride do nastanka krhkih nohtov in kako kolagen vpliva za nohte? Zagotovo ste že zasledili razna oglaševanja ''kolagen za nohte'' in tudi po študijah in odzivih uporabnic Kolagen shota, lahko potrdim, da nekaj je na tem.

Sindrom lomljenega nohta

Sindrom lomljenega nohta je motnja, za katero je značilna povečana krhkost nohtne plošče, ki kaže površinsko hrapavost, neravnost (lomljenje distalnega roba) in luščenje. Prizadene približno 20% ljudi, bolj pogosto žensko populacijo.

Nohti so mehki, suhi, šibki, zlahka lomljivi in ne morejo zrasti na normalno dolžino. Nezmožnost nohta, da zraste na normalno dolžino lahko podaljša izpostavljenost nohtne plošče zunanjim škodljivim dejavnikom, kar še poslabša stanje krhkih nohtov.


Nohti kažejo neprekinjeno rast v celotni življenjski dobi, ki jo nadzorujejo različne interakcije med celicami. Prav tako pa je rast nohtov odvisna od starosti, oskrbe s krvjo, hranil, okoljskih in poklicnih dejavnikov.

kolagen za nohte, zlomljen noht

Uživanje kolagenskih peptidov kot stranski učinek izkazalo močnejše nohte

Kolageni peptidi se že dolgo uporabljajo kot prehranska dopolnila. Zanimivo je, da kolagenski peptidi, pridobljeni s hrano, dokazano dosežejo krvni tok, pa tudi opazno spodbudijo dermalni celični metabolizem in izboljšajo sintezo zunajceličnih matriksnih proteinov in posledično obnavljajo dermalno strukturo.

V dveh nadzorovanih kliničnih preskušanjih je Proksch dokazal izboljšanje elastičnosti kože oz. zmanjšanje volumna gub in povečanje vsebnosti kolagena I in elastina v koži žensk, ki so v 8 tednih zaužile 2,5 g / dan bioaktivnih kolagenskih peptidov, uporabljeni v tej študiji. Čeprav ocena nohtov testirank ni bila cilj teh raziskav so med udeleženkami študije opazili izboljšanje kakovosti nohtov kot pozitiven stranski učinek.

2,5 g kolagena na dan za lepše nohte?

V Collagen Research inštitutu v Nemčiji je Hexsel v sodelovanju s sodelavci iz Brazilije preverjal ali dnevno zaužitje 2,5 g kolagenskih peptidov 6 mesecev lahko pozitivno vpliva na simptom lomljivih nohtov in spodbuja rast in moč nohtov.

V študijo je bilo vključenih petindvajset zdravih žensk, ki so dnevno prejemale 2,5 g kolagenskih peptidov . Študija se je izvajala 6 mesecev, čemur sledi 4-tedensko obdobje opazovanja izven terapije. Udeleženke so bile stari od 18 do 50 let in so vsaj enkrat pokazale enega od naslednjih znakov krhkih nohtov: cepljenje nohta, robne nepravilnosti, utori v nohtu in hrapavost. Povzetek študije si lahko preberete tukaj.

Ali so se po jemanju kolagena testirankam nohti izboljšali?

Avtorji študije so želeli raziskati, ali dnevno uživanje kolagenskih peptidov 24 tednov lahko pozitivno vpliva na simptome krhkih nohtov in izboljša rast in moč nohtov. Študija je pokazalo znatno izboljšanje, povečanje stopnje rasti nohtov in znatno zmanjšanje pogostosti zlomljenih nohtov. V skladu s temi ugotovitvami je večina udeležencev svoje nohte dojemala kot močnejše.


Pred začetkom študije se je udeležencem noht zlomil v povprečju 10-krat mesečno. Pogostost lomljenja nohtov je je po 24 tednih jemanja kolagena zmanjšala na 6-krat / mesečno, kar predstavlja zmanjšanje za 42%.

Kako kolagen vpliva na rast nohtov?

Pri peroralni uporabi se kolagenski peptidi absorbirajo v obliki majhnih peptidov in aminokislin. Proste aminokisline nudijo gradnike za ustvarjanje dermalnih beljakovin in za izgradnjo povrhnjice, kolagenski peptidi pa delujejo kot prenašalci in aktivirajo vse signalne poti in stimulirajo presnovo kože.

Klinična izboljšava simptoma krhkih nohtov, opažena v tej študiji, ni samo posledica vnosa beljakovin, ampak tudi spodbujevalnih učinkov specifičnih kolagenskih peptidov na epidermalni in dermalni metabolizem.
Izboljšanje moči nohtov, ki se pokaže v tej študiji, je lahko posledica povečane sposobnost vezave vode na krhke nohte, ki jo spodbujajo kolagenski peptidi.

Kolagen za nohte - Kolagen shot

Kolagen vsekakor lahko pomaga okrepiti nohte. Še boljše rezultate boste dosegli, če boste kolagen uživali v kombinaciji z MSMjem, biotinom, cinkom in vitaminom C. Spodaj nekaj komentarjev naših zadovoljnih uporabnic prehranskega dopolnila Kolagen shot s kolagenom, MSMjem, hialuronsko kislino, vitamini C, E, B6, cinkom. Kupite ga lahko tukaj ali v čisto vseh trgovinah Spar in Interspar.

Kolagen za nohte 1

Kolagen za nohte 2

Kolagen za nohte 7

Kolage za nohte 4

Kolagen za nohte 4

Kolagen za nohte 5

Objava je nastala v sodelovanju s Cosmedoc.si

Povejte naprej:


Oznake: kolagen za nohte kolagen kolagenski peptidi krhki nohti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...