Pojdi na glavno vsebino
0

Karitejevo maslo za mehko in navlaženo kožo

 Karitejevo maslo za mehko in navlaženo kožo

Če imate suho kožo, verjetno veste, da je karitejevo maslo ena najboljših vlažilnih sestavin. Vendar je to le eden od razlogov, zakaj se karite pogosto uporablja v izdelkih za nego kože in las.

Karitejevo maslo se že stoletja uporablja kot kozmetična sestavina. Zaradi visoke koncentracije vitaminov in maščobnih kislin – v kombinaciji s konsistenco, ki jo je enostavno razmazati – je odličen izdelek za glajenje, pomiritev in nego vaše kože.

Kaj je karitejevo maslo?

Prepričana sem, da je vsakdo, ki zdaj to bere, že kdaj na trgovskih policah zasledil vsaj en izdelek, v katerem je kot sestavina uporabljeno karitejevo maslo. Karitejevo maslo se namreč zaradi pozitivnih učinkov, ki jih ima na kožo in lase pogosto pojavlja v kozmetičnih izdelkih.

Karitejevo maslo

Karitejevo maslo se nahaja v jedrcih drevesa karite, ki izvira iz zahodne Afrike. Maslo slonokoščene barve je pravzaprav maščoba, ki jo pridobijo iz oreščkov. Oreščke najprej posušijo, potem jih zdrobijo in popražijo in nato stisnejo v tekočino, ki jo stepejo in zgnetejo v gosto maslo.

Ste vedeli, da je karitejevo maslo užitno in se v nekaterih afriških državah uporablja tudi za kuhanje?

Tradicionalno so bili deli karitejevega drevesa znani po protivnetnih in protibolečinskih lastnostih, saj so lajšali zdravstvene težave, kot so razjede, zamašen nos in, kar ni presenetljivo, težave s kožo.

Karitejevo maslo še vedno večinoma izvira iz te regije, vendar je danes najbolj cenjeno zaradi svojih dokazanih sposobnosti za nego kože. Zaradi visoke koncentracije maščobnih kislin in vitaminov je karitejevo maslo idealna kozmetična sestavina za vašo kožo.

Kakšne so prednosti karitejevega masla za vašo kožo?

1.Karitejevo maslo je primerno za vse tipe kože

Karitejevo maslo je tehnično izdelek iz drevesnih oreščkov. Toda za razliko od večine drevesnih oreščkov ima zelo malo beljakovin, ki povzročajo alergije. Pravzaprav ni literature, ki bi dokumentirala alergijo ob lokalnem nanosu karitejevega masla.

Poleg tega karitejevo maslo ne vsebuje kemičnih dražilnih snovi, za katere je znano, da izsušijo kožo in ne zamaši por. Zato je primerno za skoraj vsak tip kože.

2.Karitejevo maslo izboljšuje vlažnost kože

Karitejevo maslo ni brez razloga ena izmed najbolj priljubljenih sestavin številnih vlažilnih krem za obraz in losjonov za delo.

Deluje namreč kot mehčalec, ki kožo zmehča in navlaži. Ker vsebuje več vrst maščobnih kislin - med njimi tudi lineolno, oleinsko, palmitinsko in stearinsko kislino, ki izboljšujejo naravno kožno pregrado. Karitejevo maslo kožo tudi ščiti pred poškodbami iz okolja, ki jih povzročajo prosti radikali.

Hyaluron Face Cream s svojimi sestavinami nahrani in navlaži kožo.Hyaluron Face Cream vsebuje hialuronsko kislino, MSM in karitejevo maslo, ki kožo pomirijo in navlažijo.

Odlično se obnese tudi pri suhi in občutljivi koži. Pogosto se uporablja tudi v številnih balzamih za ustnice, saj je odličen v boju proti razpokanim ustnicam.

3.Deluje protivnetno

Študije kažejo, da imajo rastlinski estri karitejevega masla protivnetne lastnosti, zaradi katerih je primeren za pomiritev in negovanje razdražene kože.

Pomagal naj bi pri zdravljenju vnetnih stanj kože, kot so ekcemi in luskavica, primeren pa je lahko tudi za blaženje sončnih opeklin.

4. Karitejevo maslo vsebuje antioksidante

Karitejevo maslo vsebuje veliko količino vitaminov A in E, kar pomeni, da spodbuja močno antioksidativno delovanje.  Antioksidanti naše celice ščitijo pred prostimi radikali, ki lahko vodijo do prezgodnjega staranja in puste kože.

5.Lahko pomaga povečati proizvodnjo kolagena

Karitejevo maslo vsebuje triterpene. Te naravno prisotne kemične spojine naj bi deaktivirale uničenje kolagenskih vlaken. To lahko zmanjša videz drobnih gub in zmanjša tanjšanje kože.

Hyaluron Body Lotion vsebuje karitejevo maslo in se odlično obnese tudi po britju.Hyaluron Body Lotion vsebuje karitejevo maslo in se odlično obnese tudi po britju.

6.Pomaga spodbujati regeneracijo celic

Karitejeve vlažilne in antioksidativne lastnosti delujejo sinhrono in pomagajo koži ustvariti nove, zdrave celice. 

Ste vedeli, da v telesu vsak dan ''odmre'' od 30.000 do 40.000 starih kožnih celic?

Odmrle kožne celice ostanejo na vrhu. Nove kožne celice nastanejo na dnu zgornje plasti kože (povrhnjice).  S pravim ravnovesjem vlage na površini vaše kože boste imeli manj odmrlih kožnih celic, ki prispevajo k regeneraciji svežih celic v povrhnjici.

7.Karitejevo maslo ima antibakterijsko delovanje

Študija iz leta 2012 kaže, da lahko peroralni odmerki izvlečka karitejevega lubja povzročijo zmanjšano protimikrobno delovanje pri živalih. Čeprav je potrebnih več raziskav, bi to lahko kazalo na možne antibakterijske koristi pri ljudeh.

Zaradi tega nekateri domnevajo, da lahko lokalna uporaba zmanjša količino bakterij, ki povzročajo akne na koži.

8.Lahko pomaga preprečiti akne

Karitejevo maslo je bogato z različnimi vrstami maščobnih kislin. Ta edinstvena sestava pomaga očistiti kožo odvečnega olja (sebuma).

Karitejevo maslo - akne

Hkrati karitejevo maslo vaši koži povrne vlago in jo zaklene v povrhnjico, tako da se vaša koža ne izsuši ali ne čuti, da bi bila olja "odstranjena".

 Rezultat je obnova naravnega ravnovesja olj v vaši koži – kar lahko pomaga ustaviti akne, preden se sploh pojavijo.

V katerih naših izdelkih najdete karitejevo maslo?

Karitejevo maslo lahko najdete v 3 naših izdelkih naravne kozmetike in sicer v naravni vlažilni kremi za obraz, naravni kremi za roke in naravnem losjonu za telo.

Viri: 

1. - Kaj je karitejevo maslo? 22 razlogov, da ga dodate v svojo rutino

2.- Študije protibakterijske aktivnosti in subkronične toksičnosti Karitejevega masla

3.- Kakšne so prednosti karitejevega masla

Povejte naprej:


Oznake: karitejevo maslo krema za obraz naravna kozmetika

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...