Pojdi na glavno vsebino
0

Kako se znebiti celulita?

Kako se znebiti celulita?

Kako se znebiti celulita se ženske največkrat sprašujemo v poletnem času, ponavadi kakšen teden preden gremo v kopalke. Je res? Sama se z njim sicer ne ukvarjam prav dosti, ker se mu dokaj uspešno upiram.

Trudim se piti veliko vode, gibam se tudi kar pogosto, redno pa po celem telesu uporabljam piling.

Zakaj moški večinoma nimajo celulita?

Ste se kdaj spraševale, zakaj so moški brez celulita? Za to je odgovoren ženski hormon estrogen. Ta povzroči, da se kolagenska vlakna v vezivnem tkivu mehčajo oziroma se skrajšajo. Tako maščoba, ki se nahaja v podkožju (v najgloblji plasti kože) pritiska proti površju kože. Pri ženskah se to kaže kot pomarančasta koža, pri moških pa se ne opazi. Razlog je v tem, da so moška kolagenska vlakna v koži pozicionirana navzkrižno in ne navpično kot pri ženskah.

kako se znebiti celulita

Zakaj nastane celulit?

Razlogov za nastanek celulita je več. Eden izmed njih je že omenjeni estrogen, drugi večji vzrok pa je slab pretok limfnega sistema. Pretok limfe poskrbi za čiščenje strupov v telesu, katere limfa prenese k jetrom in ledvicam. Če je limfna pot upočasnjena, se maščobe in strupi kopičijo v podkožju, kar povzroča celulit.

Drugi vzroki za nastanek celulita:

  • neustrezna prehrana (kofein, gazirane pijače) in življenjski slog (kajenje, pitje alkohola)
  • premalo gibanja
  • nosečnost (zaradi povečanja maščobnih oblog in povečanja tekočin v telesu)
  • jemanje kontracepcijskih tablet (zaradi hormonskega neravnovesja)
  • genetski dejavniki

Kako se znebiti celulita?

Težko. Tako pač je. Se pa sigurno da. V prvi vrsti z zdravo hrano, pitjem veliko vode in gibanjem, sigurno pa v kombinaciji z masažo pomagajo tudi kreme in pilingi. Z masažo s pilingi ali olji povečamo prožnost in vlažnost kože ter izboljšamo prekrvavitev in razbitje maščobnih celic.

Kako se znebiti celulita so testirali tudi na Zvezi potrošnikov Slovenije

Na ZPS so pred kratkim testirali delovanje krem proti celulitu. Celotno oceno Zveze potrošnikov Slovenije si lahko preberete tukaj. Kako so se odrezale kreme? Čudežev ni bilo. Učinek testiranih krem proti celulitu je bil po pričakovanjih minimalen. Po uporabi posameznega izdelka se je pri prostovoljkah obseg stegen v povprečju zmanjšal do tri milimetre.

Na ZPSju pravijo, da denar, ki bi ga namenili za nakup izdelka za odpravo celulita, raje namenite za športne aktivnosti in zdravo prehrano. Delno se s tem strinjam. Vseeno pa verjamem in trdim, da so kreme in pilingi v kombinaciji z masažo dober dodatni pripomoček vsaj pri kratkotrajni odpravi celulita. In čas, tik preden skočimo v kopalke, je več kot primeren za masažo z dobrim pilingom. 

Povejte naprej:


Oznake: kozmetika

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...