Pojdi na glavno vsebino
0

Kako pravilno negovati kožo tudi v zimskih mesecih?

Kako pravilno negovati kožo tudi v zimskih mesecih?

V zimskih mesecih koža doživlja številne izzive, na katere se mora prilagoditi. Na srečo lahko s prilagojeno zimsko rutino za nego kože poskrbimo za zdravo kožo ves najhladnejši del leta.

Pozimi moramo vlaženju kože posvetiti še več pozornosti kot v drugih letnih časih. Zagotovo je marsikdo od vas že izkusil tegobe ''zimske'' kože. Suhost, razpokanost, občutljivost - vse to nam je lahko opomnik, da je koži potrebno posvetiti nekaj več časa. Kaj imamo na voljo za zaščito in nego kože v zimskih mesecih?

Kazalo vsebine:

Kako zimske temperature vplivajo na našo kožo?

Katere izdelke vključiti v zimsko nego kože?

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri izdelkov?

Nasveti za nego kože pozimi

Kako zimske temperature vplivajo na našo kožo?

V zimskih mesecih koža doživlja številne izzive, na katere se mora prilagoditi. Hladen zrak, nizka vlažnost in ogrevanje v zaprtih prostorih lahko privede do suhe, dehidrirane kože.

Suh zrak in nizka vlažnost lahko odvzamejo koži njene naravne maščobe, kar lahko povzroči suhost, luskavico in draženje. Hladen vetrič in nizke temperature lahko poškodujejo tudi zaščitni sloj kože, kar lahko povzroči občutljivost in poveča tveganje za razdraženo in vneto kožo.

Kaj vpliva na kožo pozimi

Na srečo lahko s prilagojeno zimsko rutino za nego kože poskrbimo za zdravo kožo ves najhladnejši del leta. S pravilnim čiščenjem in vlaženjem lahko ohranite zdravo kožo vse leto.

Nega kože je namreč pomemben del ohranjanja splošnega zdravja in dobrega počutja. Pomaga preprečevati in zdraviti različne kožne bolezni in težave, hkrati pa lahko upočasni proces staranja kože. Pravilna nega kože zahteva reden rutinski vzorec čiščenja, odstranjevanja odmrlih kožnih celic, toniranja in vlaženja kože, da le ta ostane zdrava in sijoča.

Kateri izdelke vključiti v zimsko nego kože?

Za pravilno nego kože v zimskem času je pomembno, da sledite redni negi kože in uporabljate izdelke, ki hkrati vlažijo in ščitijo kožo. To lahko vključuje nežen čistilni gel, piling, tonik in bogato vlažilno kremo. Poleg tega je pomembno, da kožo ščitite pred vremenskimi vplivi z uporabo vlažilne kreme z zaščito pred soncem.

Hyaluron Face Cream

1. Vlažilna krema za obraz

Dobra vlažilna krema je ključnega pomena za ohranjanje vlažnosti kože pozimi.

Koža je pozimi že naravno bolj nagnjena k suhosti in razdraženosti zato priporočamo, da izberete vlažilno kremo za obraz, ki vsebuje hialuronsko kislino, molekulo, ki fizično veže vodo v koži.

Koža, ki ima dovolj hialuronske kisline, je videti sveža, polna in bolj mladostna. Mlada koža proizvaja veliko hialuronske kisline, ki je vezana na kolagen.

S staranjem začnemo izgubljati kolagen in hkrati izgubljamo vezano hialuronsko kislino.

2. Serum za obraz

Serum za obraz je lahko koristen tudi pri zimski negi kože, saj serumi za obraz vsebujejo veliko več aktivnih sestavin kot sama krema za obraz.

To pomeni, da serumi za obraz na kožo delujejo veliko močneje in globlje.

Kljub temu pa se je potrebno zavedati, da serum za obraz nikakor ne nadomešča dnevne ali nočne kreme, temveč le dopolnjuje delovanje ostalih izdelkov za nego kože.

Vitamin C serum

Pri izbiri seruma za obraz je pomembno, da veste, katero težave kože želite odpraviti. Vitamin C serum vam bo na primer pomagal posvetlili pigmentne madeže, izboljšati tonus kože in bo zaščitil vašo kožo pred škodljivimi okoljskimi dejavniki, hkrati pa bo koži dovedel potrebno maščobo, ki je, sploh v hladnejših mesecih, koži velikokrat primanjkuje.

Piling

3. Piling

Piling je pomemben del ruitne zimske nege za vse vrste kože. Na koži se, pozimi še bolj kot poleti, naberejo odmrle kožne celice, zaradi katerih je koža videti pusta in hrapava.

Poskrbite za nežen kemični piling, saj lahko grobi (mehanski) pilingi odvzamejo naravna olja, koža pa je potem videti suha in razdražena.

4. Čistilno sredstvo

Čiščenje je eden od najpomembnejših korakov pri zimski negi kože, vendar mu pogosto posvečamo najmanj pozornosti.

Pri zelo suhi ali občutljivi koži se boste morda želeli izogniti umivanju celega obraza in se raje odločili za nežnejšo micelarno vodo in pralne blazinice za odstranjevanje kožnih nečistoč.

Za druge tipe kože je ključnega pomena, da uporabljate čistilno sredstvo, kot je MSM Foamer, ki ponuja mehkejši in bolj negovalni pristop k čiščenju.

MSM Foamer

Balzam za ustnice

5. Balzam za ustnice

Balzam za ustnice je nujen za vsako zimsko nego kože, saj so ustnice pozimi še posebej dovzetne za izsušitev.

Poiščite nežen balzam za ustnice z naravnimi sestavinami, ki bo vaše ustnice nahranil in navlažil ter se tako izognite razpokanim ustnicam.

6. Zaščita pred soncem

Zaščita pred soncem je najbolj pomemben korak v rutini nege kože v vseh letnih časih. Časi, ko smo sončne kreme nanašali na obraz in telo le na plaži, so mimo.

Sončni žarki kožo poškodujejo tudi, kadar na nebu sonca ni opaziti. Še posebej velja nameniti veliko pozornosti zaščiti pred soncem v visokogorju in na smučiščih.

Izberite vlažilno kremo za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem in poskrbite, da jo v primeru daljše izpostavljenosti soncu, nanesete večkrat na dan.

SPF

Z upoštevanjem teh zimskih nasvetov za nego kože lahko poskrbite, da bo vaša koža navlažena in nahranjena vso sezono. Če imate vprašanja o tem, katere elemente svoje rutine za nego kože morate spremeniti, da bi izboljšali videz svoje kože, vam priporočamo, da se o tem posvetujete s certificiranim dermatologom.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri izdelkov za nego kože?

Različne vrste kože imajo različne potrebe, zato je pomembno, da izberete izdelke za nego kože, ki so primerni za specifično vrsto kože. Na primer, ljudje z mastno kožo naj bi izbirali izdelke, ki niso bogati s hlapnimi maščobami in ne povzročajo nastanka por, medtem ko tisti s suho kožo iščite izdelke, ki kožo vlažijo in hranijo.

Če veste, da imate občutjivo kožo, se uporabe novih produktov lotite z nekaj pazljivosti, saj tudi produkti z naravnimi sestavinami lahko povzročijo alergijski odziv. Produkt ob prvi uporabi nanesite na manjšo površino kože in opazujte odziv kože.

Nasveti za nego kože pozimi

1. Prhajte se z mlačno vodo

Čeprav je pozimi vedno mamljivo povečati temperaturo vode, lahko vroče prhe in kopeli zelo izsušijo kožo. Poskusite zmanjšati temperaturo, da ne boste poškodovali kože. Izogibajte se umivanju obraza z vodo enake temperature kot pri prhanju - pri čiščenju poskrbite za mlačno/hladno vodo, da ne povzročite rdečice ali razdraženosti. Omenjeni nasvet velja upoštevati vse leto, ne le pozimi.

Losjon za telo

Če je vaša koža zelo suha ali ste nagnjeni k ekcemom, se izogibajte namakanju v vodi. Če imate vseeno željo nekaj trenutkov preživeti v kopalni kadi, v kad dodajte ovsene kosmiče. Oves je naravno koloiden, kar pomeni, da ima odlične protivnetne in rehidracijske lastnosti, zato je odličen dodatek k vaši zimski rutini za nego kože.

Po končanem namakanju se oprhajte, po prhanju pa kožo ustrezno navlažite s Hyaluron Body losjonom, ki vsebuje naravne sestavine, ki bodo kožo ustrezno nahranile in navlažile, dodan MSM pa bo poskrbel tudi za tiste z zelo občutljivo kožo.

2. Priključite vlažilnik zraka

Suh in vroč zrak, ki ga povzroča ogrevanje prostorov, lahko prav tako povzroči dolgočasno in izsušeno kožo. Prisilno ogrevanje z zrakom lahko kožo še posebej izsušuje in intenzivno deluje na njo. Če povečate vsebnost vlage v zraku okoli sebe z vlažilnikom zraka, ki ga namestite v najbolj uporabljano sobo v hiši, lahko kožni pregradi pomagate, da ostane navlažena.

3. Suho krtačenje kože

Če se zavijete v težje plasti oblačil, lahko do vaše kože pride manj vlage iz zraka, poleg tega pa se zgornje plasti oblačil nežno drgnejo, kar povzroča izsušitev in luščenje kože. Pri tem si lahko pomagate tako, da v svojo nego kože vključite suho krtačenje kože.

Suho krtačenje kože je postopek, pri katerem se uporablja posebna krtača za masažo kože, ki jo običajno izvajamo pred tuširanjem.

Suho krtačenje

Suho krtačenje:

  • Spodbuja cirkulacijo: Masaža s suho krtačo pomaga spodbuditi cirkulacijo krvi, kar lahko privede do boljše prekrvavitve in svežega, zdravega videza kože.
  • Odstranjuje odmrle kožne celice: Suho krtačenje kože pomaga odstraniti odmrle kožne celice in pomaga spodbuditi nastajanje novih, svežih kožnih celic.
  • Spodbuja proizvodnjo kolagena: Masaža s suho krtačo lahko spodbudi proizvodnjo kolagena, kar lahko pomaga ohranjati elastičnost in prožnost kože.
  • Pomoč pri odpravljanju celulita: Suho krtačenje kože lahko pomaga izboljšati cirkulacijo in spodbuditi presnovo, kar lahko pomaga pri zmanjševanju videza celulita.

Povejte naprej:


Oznake: zimska nega kože nega kože čiščenje kože zima Zdrava koža vlažilna krema zaščita pred soncem

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...