Pojdi na glavno vsebino
0

Jojobino olje za bolj zdravo, lepšo kožo in lase

Jojobino olje za bolj zdravo, lepšo kožo in lase

Jojobino olje je naravno, vsestransko olje, ki se uporablja za nego las in kože. Veste kako deluje?

Verjetno ste že slišali za jojobino olje, saj se pojavlja v marsikaterem izdelku za nego kože in las. V tem članku vam bomo predstavili, kaj sploh je jojobino olje, zakaj se uporablja ter kakšne so njegove prednosti za kožo in lase.

Kazalo vsebine:

Kaj pravzaprav je jojobino olje?

Kaj to pomeni za kožo?

Prednosti jojobinega olja za kožo

Jojobino olje za močne in sijoče lase

V katerih izdelkih Gaia Naturelle lahko najdete Jojobino olje?

Kaj pravzaprav je jojobino olje?

Jojobino olje je pridobljeno iz semen jojobinega grma, trajnice, ki izvira iz severnoameriških puščav. Olje predstavlja 50 % jojobinega semena in je ekstrahirano s hladnim stiskanjem, procesom, ki pomaga ohranjati bogato hranilno vrednost olja.

Jojobino olje - semena

Podobno kot druga olja za nego kože, jojobino olje vsebuje ogromno vitaminov, antioksidantov in protivnetnih lastnosti, toda tisto, kar ga loči od drugih, je, da tehnično ni olje, ampak ester voska.

Kaj to pomeni za vašo kožo?

Jojobino olje ima podobno molekularno strukturo in sestavo kot človeški sebum, ki ga naša koža naravno proizvaja za vlaženje. Ker deluje podobno kot kožni sebum, hkrati pomaga uravnotežiti njegovo raven, kar je koristno za vse, ki imajo težave s mastno ali presuho kožo.

Zaradi njegove kemične sestave je tudi eno izmed bolj stabilnih olj. Medtem ko druga olja hitro žarijo, ima jojobino olje običajno veliko daljši rok trajanja.

Prednosti jojobinega olja za kožo

1. Pomaga ohranjati vlažnost kože

Jojobino olje je polno antioksidantov, kot sta vitamina A in E, ter omega-6 maščobnih kislin, ki so bistvene sestavine kožne pregrade. V kombinaciji z okluzivnimi sestavinami, pomaga zaščititi kožno pregrado, zmanjšuje transepidermalno izgubo vode in tako pomaga ohranjati vlažnost kože.

2. Pomirja suho kožo

Podobno kot druga olja je jojobino olje odlično za pomiritev suhe, razdražene kože (ali preprečevanje njenega pojava). Njegove protivnetne lastnosti pomagajo pomiriti kožo, hkrati pa zagotavljajo hidracijo, ki jo ta potrebuje za obnovo.

Jojobino olje - suha koža

Nasvet: Uporabite nekaj kapljic jojobinega olja takoj po čiščenju ali ga vmešajte v svojo vlažilno kremo, da povečate njeno učinkovitost in dodatno navlažite kožo.

3. Pomaga pri aknah in problematični koži

Kot že omenjeno, jojobino olje uravnava naravno proizvodnjo olja v koži. Je nekomedogeno in ne zamaši por. Prav tako, naj bi imel protivnetne lastnosti, ki pomagajo pomiriti kožo. Lokalna uporaba lahko pomaga lajšati suhost, luščenje in srbenje kože.

Jojobino olje - akne

Zelo koristno je za ljudi, ki se bojujejo z luskavico in ekcemi.

Poleg vitamina E, ki ga vsebuje jojobino olje, je tudi dober vir vitaminov B- kompleksa, zaradi katerih je uporaben tudi pri celjenju ran. Ste vedeli, da so pred davnimi leti jojobino olje uporabljali že Indijanci?

4. Zagotavlja antioksidativno zaščito

Jojobino olje je bogato s flavonoidi in vitaminom E, močnim antioksidantom, ki ščiti kožo pred oksidativnimi poškodbami, ki lahko lahko povzročijo prezgodnje staranje in poškodbe kože.

Prav tako je bogat z aminokislinami, ki so gradniki kolagena. Rezultat? Zmanjšanje videza drobnih linij in gub ter izboljšanje teksture, tonusa in elastičnosti kože.

Jojobino olje vitamin EVitamin E lahko najdete tudi v hrani.

Čeprav je potrebnih še več študij, da bi potrdili njegove neposredne učinke proti staranju, je še vedno dobra izbira za uporabo v vseh starostnih obdobjih, saj pomaga zaščititi in polepšati kožo.

Jojobino olje za lepše in bolj močne lase

1. Spodbuja gostoto in rast las

Jojoba je bogata z vitamini in minerali, ki negujejo lase, vključno z vitaminom C, vitamini skupine B, vitaminom E, bakrom in cinkom.

Ker krepi lase, naj bi jojobino olje preprečevalo izpadanje las in spodbujalo njihovo debelino. Ideja za tem je, da olje vlaži lasne mešičke, kar preprečuje izsušitev, ki vodi v izpadanje las.

2. Ohranja vlažnost vaših las

Če jojobino olje dodate balzamom ali ga uporabljate samostojno, lahko ta nudi zaščito las pred izsušitvijo, lomljenjem in cepljenjem konic. Olje lahko vlaži tudi lasišče in je lahko sredstvo proti prhljaju.

Jojobino olje - lasje

Zaradi maščobnih kislin ter drugih vitaminov in hranilnih snovi je namreč jojobino olje odlično sredstvo za nego suhih las.

Olje lahko vmasirate v sveže umite lase in ga pustite delovati čez noč, da prodre v pramene las in jih nahrani.

V katerih izdelkih Gaia Naturelle lahko najdete Jojobino olje?

Prav zaradi njegovih številnih prednosti je jojobino olje postalo eno izmed glavnih sestavin naših izdelkov naravne kozmetike. Jojobino olje je tako kot sestavina, kar v štirih naših izdelkih.

Povejte naprej:


Oznake: naravna kozmetika krema za obraz jojobino olje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...