Pojdi na glavno vsebino
0

Dobra nega kože se začne s čisto kožo

Dobra nega kože se začne s čisto kožo

Vsaka dobra nega kože se začne in konča pri čiščenju kože. Tako kot naše telo potrebuje hrano za to, da nemoteno opravlja vse procese v telesu, tako tudi naša koža potrebuje vsakodnevno ustrezno nego, da ohranja čvrst in sijoč videz.

Temelj vsake dobre nege kože je čiščenje kože. Če vaše kože ne čistite redno ali ne odstranjujete ličil pred spanjem, ji delate slabo uslugo.

Dobro čistilno sredstvo namreč nežno odstrani odvečni sebum, umazanijo in ličila ter kožo osveži in pripravi na naslednje korake v vaši rutini nege kože.

Kazalo vsebine:

Zakaj je čiščenje kože tako pomembno?

Prednosti rednega čiščenja kože

Jutranje čiščenje kože

Večerno čiščenje kože

Pripomočki za čiščenje kože

Kakšne so prednosti uporabe sonične naprave za čiščenje obraza?

Zakaj je čiščenje kože tako pomembno?

Vsaka dobra nega kože se začne in konča pri čiščenju kože. Tako kot naše telo potrebuje hrano za to, da nemoteno opravlja vse procese v telesu, tako tudi naša koža potrebuje vsakodnevno ustrezno nego, da ohranja čvrst in sijoč videz.

Koža je namreč naš največji organ in predstavlja kar 15 % telesne teže pri odraslem človeku. Skozi življenje je koža izpostavljena mnogim izzivom, ki vplivajo na njeno strukturo, funkcionalnost in videz.

Čiščenje obraza

Osnovna naloga kože, je da deluje kot pregrada pred škodljivimi vplivi iz okolja, kar izraža tudi njena edinstvena struktura. Da koža učinkovito opravlja svojo nalogo, pa potrebuje pravilno in predvsem učinkovito nego kože.

Čez dan se namreč na koži nabira umazanija, pot, sebum in ostanki ličil. Torej, če naša koža ne dobi zadostne nege, slabše ščiti kožo pred onesnaževanjem, prostimi radikali in soncem.

Prednosti rednega čiščenja kože

  1. Odstranjevanje odmrlih delcev in nečistoč

Splošna prednost čiščenja obraza je odstranjevanje umazanije, olja in drugih neželenih ostankov. Čez dan se na kožo obraza nenehno nalagajo bakterije, onesnaževala, virusi, umazanija in stare (odmrle) kožne celice. Z vsakodnevnim umivanjem obraza odstranimo te nečistoče in koži zagotovimo svež videz.

Brez umivanja bi bila vaša koža prekrita z debelim slojem umazanije in nečistoč, zaradi česar bi drugi izdelki težko pravilno prodrli v kožo.

  1. Povečanje hidracije kože

Redno čiščenje obraza (skupaj z uporabo dobre vlažilne kreme) je tudi pomemben dejavnik, ki pomaga koži ohranjati ustrezno raven hidratacije. Dehidrirana koža je videti groba, nagubana in postarana. Navlažena koža pa je videti sveža in mladostna.

  1. Ohranjanje čiste kože

Majhne žleze pod kožo proizvajajo olje, imenovano sebum, ki kožo ščiti pred nevarnostmi zunanjega sveta. Te žleze uporabljajo lasne mešičke v koži kot pot, po kateri olje doseže površino kože (zunanji sloj) in tvori pregrado, ki preprečuje prodiranje bakterij ali drugih škodljivih dejavnikov.

Prekomerno nabiranje umazanije na površini lahko povzroči blokado mešička, v katerem se zadržujejo sebum, znoj in odmrle kožne celice. Pomanjkanje sebuma na površini kože omogoča bakterijam, da prodrejo v mešiček in povzročijo vnetje. Končni rezultat so akne.

Pravilno čiščenje kože očisti pore nečistoč, da se prepreči kopičenje umazanije, kar omogoča neoviran dostop maščobnega sebuma do površine kože; tako se zmanjša možnost izbruha aken.

Jutranje čiščenje kože

Ali veste zakaj je jutranje čiščenje kože tako zelo pomembno? Tudi čez noč se namreč na obrazu nakopičijo bakterije, umazanija in sebum. Poleg tega pa je potrebno kožo pripraviti na jutranjo nego, ter odstraniti nočne kreme in serume.

Kakšen je torej pravilen postopek za jutranje čiščene kože?

Pred čiščenjem si obvezno umijte roke, da na obraz ne nanašate dodatnih nečistoč. Priporočamo, da si najprej obraz splaknete z mlačno vodo. Preveč hladna oz. prevroča voda, lahko namreč razdraži ali izsuši vašo kožo na obrazu. Nato na obraz nanesite čistilno sredstvo oz. čistilno peno. Kaj je čistilna pena?

Čistilna pena je čistilo, ki vsebuje peneče se sredstvo, ki se ob nanosu na kožo speni ali naredi mehurčke. Deluje tako, da hitro in enostavno odstrani površinske nečistoče in ličila ter vašo kožo pusti očiščeno in osveženo.

MSM Foamer

Čistilna pena MSM Foamer vsebuje le naravne sestavine, ki so dokazano učinkovite, vendar nežne in ne povzročajo luščenja ali izsušitve, ter je primerna za vse tipe kože.

 Ko ga nanesemo na kožo, lahko delci pene namreč dvignejo umazanijo in ostanke nečistoč iz globljih delov por ter kožo globinsko očistijo. Ko sta obraz in vrat očiščena, ostanke pene dobro sperite in nanesite vlažilno kremo za obraz, za aktivno nego pa tudi serum. Na koncu pa ne pozabite še na kremo z zaščitnim faktorjem.

zapomnite si, da tudi, če so na nebu oblaki, je pomembno, da nanesete zaščitni faktor. Škodljivi ultravijolični žarki so namreč glavni vzrok za prezgodnje staranje kože.

Večerno čiščenje kože

Po mnenju dermatologov, se v besedni zvezi ''lepotni spanec'' dejansko skriva nekaj resnice. Koža ponoči namreč bolje absorbira hranila iz izdelkov kot podnevi. Ponoči, ko spite, koža ni izpostavljena stresnim dejavnikom iz okolja (kot so onesnaženje okolja in poškodbe zaradi sonca), izdelki lahko zato bolje prodrejo v kožo.

Poleg tega ponoči na obrazu ni ličil in tako med spanjem lahko vaša koža diha. Nočna nega kože je tako toliko pomembna, kot jutranja, če ne še bolj. Čeprav ni univerzalne rutine, obstaja nekaj temeljnih osnov za dobro večerno rutino čiščenja kože.

Pralne blazinice za čiščenje obraza

  1. Očistite ličila

Spanje z ličili je glavni ''greh'' pri negi kože. Ličila namreč zaprejo vaše pore na koži, ter ji ne pustijo, da se ponoči učinkovito regenerira oz. ''zadiha''. Odstranjevanje ličil je tako št. 1 pri večernem čiščenju kože. V ta namen lahko uporabite tudi naše pralne čistilne blazinice za obraz.

Čistilna pena MSM Foamer

  1. Uporabite nežno čistilno sredstvo

Ne glede na tip kože, je nežno čistilno sredstvo bistvenega pomena, da iz kože ne boste odstranili naravnih olj in kože razdražili.

  1. Tonik

Tonik bi moral biti del vaše vsakodnevne nege kože. S tonificiranjem namreč odstranite vse sledove čistilnega sredstva, osvežite kožo in ji povrnete naravno pH – vrednost.

BHA tonik

Čistilna maska za obraz Detox

  1. Maska za obraz

Tako kot serum ali vlažilna krema je tudi maska za obraz sredstvo za nego kože. Koži prinaša visoko koncentrirane aktivne snovi, vitamine ali hranilne snovi. Maska za obraz namreč ustvari pregrado, ki v vaši koži zadrži koristne sestavine in omogoči učinkovitejšo absorpcijo v koži.

  1. Vlažilna krema za obraz

Po čiščenju ali uporabi maske na obraz ne pozabite nanesti vlažilne kreme. Nekatere kreme za obraz že vsebujejo zaščitni faktor (ZF) zato so primerne za dnevno uporabo ne pa tudi za zvečer.

Zato za večerno nego izberite vlažilno kremo brez zaščitnega faktorja in brez pigmentov. Mi obožujemo izdelke, ki vsebujejo hialuronsko kislino, saj ta koži pomaga zadržati vlago.

Vlažilna krema za obraz Hyaluron Face cream

Pripomočki za čiščenje kože

Ste vedeli, da se na rokah čez dan nabirajo bakterije, ki jih potem z rokami lahko prenesete na obraz? To lahko povzroči mozolje in nabiranje drugih nečistoč, kar le poslabša stanje kože.

Zaradi tega so pripomočki za nego oz. čiščenje obraza odlična izbira. Z njihovo uporabo lahko zmanjšate možnost pojava mozoljev in drugih nečistoč in poskrbite za učinkovito nego kože, kar v obdobju vašega doma.

Pripomočki za čiščenje kožeV ta namen smo v našo linijo naravne kozmetike ter prehranskih dopolnil dodali tudi pripomočke za nego kože, kot je sonična naprava za čiščenje obraza in čistilne blazinice.

Katere so prednosti uporabe sonične naprave za čiščenje obraza?

Čiščenje kože torej predstavlja temelj vsake nege kože. Brez rednega čiščenja kože bi bila namreč vaša koža prekrita z debelim slojem umazanije in nečistoč, zaradi česar bi izdelki za nego kože težko prodrli v kožo.

Sonična naprava za čiščenje obraza je visokotehnološko kozmetični pripomoček, zasnovan za globinsko čiščenje obraza. Visokofrekvenčna vibracijska tehnologija z mehkimi silikonskimi ščetkami lahko iz obraza učinkovito odstrani maščobo in ostanke ličil, globinsko očisti kožo in pore ter izboljša videz vaše kože.

Sonična naprava za čiščenje obraza

Hkrati zagotavlja edinstveno in pomirjujočo masažo celega obraza. Z napravo lahko masirate nos na obeh straneh in kožo okoli oči, sprostite mišice, odstranite odmrle kožne celice, pospešujete regeneracijo kožnih celic, zmanjšate gube, povečate čvrstost kože in s tem dosežete učinek proti staranju in koži povrnete naraven sijaj.

Hkrati pa smo v našo ponudbo dodali tudi pralne blazinice za čiščenje obraza. Nežne pralne blazinice za večkratno uporabo so narejene iz mikrovlaken, ki temeljito odstranijo tudi najbolj trdovratna ličila in to samo s toplo vodo, brez grobega drgnjenja kože.

Blazinice za čiščenje obraza

Ste vedeli, da povprečna rutina v svoji vsakodnevni rutini odstranjevanja ličil porabi kar 3 bombažne blazinice za enkratno uporabo? Povprečna ženska v svoji vsakodnevni rutini odstranjevanja ličil porabi 3 bombažne blazinice za enkratno uporabo. Za izdelavo paketa 100 bombažnih blazinic za enkratno uporabo, ki jih povprečna ženska porabi v samo 33 dneh, je potrebnih 1000 litrov vode.

Zdaj pa primerjajmo pralne blazinice za večkratno uporabo, ki bodo zdržale tudi do 1000 uporab! Ne samo, da so bolj prijazne do okolja ampak so tudi kot nalašč za potovanja. Zavzamejo malo prostora, so nežne do vaše kože in enostavne za uporabo.

Povejte naprej:


Oznake: čiščenje kože sonična naprava za čiščenje ko pralne blazinice za čiščenje k Zdrava koža krema za obraz čistilna pena za obraz vitamin C serum hialuronska kislina nega kože

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...