Pojdi na glavno vsebino
0

Do več energije po naravni poti

Do več energije po naravni poti

Današnji hiter tempo življenja in natrpani urniki pogosto pripeljejo do pomanjkanja energije. Zato pogosto posežemo po raznih energijskih pijačah. Čeprav se energijskih pijač drži predvsem slab sloves, lahko posežemo po naravnih alternativah, ki so poleg vseh drugih prednosti, tudi bolj prijazne do našega zdravja.

Današnji hiter tempo življenja in natrpani urniki pogosto pripeljejo do pomanjkanja energije. Zato pogosto posežemo po raznih energijskih pijačah. Čeprav se energijskih pijač drži predvsem slab sloves, lahko posežemo po naravnih alternativah, ki so poleg vseh drugih prednosti, tudi bolj prijazne do našega zdravja.

Kazalo vsebine:

Pomanjkanje energije

Kaj so energijske pijače?

Naravna alternativa

Do več energije z naravnimi sestavinami

Naravna energijska pijača s kolagenom – več kot samo ''energijski'' napitek

Zakaj smo se odločili, da kombuchi dodamo kolagen?

Pomanjkanje energije

Pomanjkanje energije in dolgotrajna fizična izčrpanost sta lahko posledici spomladanske utrujenosti, pogosto pa so vzroki skriti drugje. Razlogov za nizko raven energije je namreč ogromno in se med sabo razlikujejo:

  • premalo spanja,
  • veliko stresa,
  • dehidracija,
  • slaba prehrana in pomanjkanja različnih hranil,
  • pomanjkanje fizične aktivnosti,
  • previsok vnos kofeina ipd.

Pomembno je, da odkrijemo vzrok in ga poskusimo odpraviti. Najpomembnejše je, da si zagotovimo zadostno količino spanca in konstantno rutino. Znanstveniki priporočajo, da spimo vsako noč vsaj 8 ur. Če spimo premalo, se to lahko pokaže kot neprestana utrujenost, ki ji ni in ni konca. Četudi med vikendom spimo več, se naša raven energije ne izboljša. Pomembno je, da spimo vsak dan približno enako časa, raje eno uro ali dve več.

Zelo pomembno je tudi, da se v vsakodnevnem življenju poskušamo izogibati stresnim situacijam. Če pa se z njimi moramo soočiti, jih poskusimo rešiti čim bolj umirjeno in brez panike.Pomembna je tudi primerna prehrana in zadostna količina popite tekočine.

Zauživati poskušajte čim bolj raznoliko in polnovredno prehrano ter dovolj tekočine. Ob pomanjkanju vode v telesu lahko namreč pride do dehidracije, ki povzroča utrujenost in slabo počutje, kar slabša našo koncentracijo.Tudi fizična aktivnost in gibanje sta pomembna dejavnika pri pomanjkanju energije. Priporočljivo je, da se gibamo vsaj trikrat tedensko, če je možno zunaj na svežem zraku.

Kljub temu, da upoštevamo vse zgoraj naštete nasvete, včasih preprosto rabimo, malo dodatne energije. Takrat pogosto posežemo po raznih energijskih pijačah. Čeprav se energijskih pijač drži predvsem slab sloves, lahko posežemo po naravnih alternativah, ki so poleg vseh drugih prednosti, tudi bolj prijazne do našega zdravja.

Kaj so energijske pijače?

Energijske pijače so osvežilne brezalkoholne pijače, ki so jim najpogosteje dodani kofein, taurin, glukoronolakton in druge substance, ki vplivajo na naš centralni sistem. Poleg tega vsebujejo še visoke količine sladkorja, pogosto so jim dodane tudi umetne sestavine kot so ojačevalci okusa in barvila.

Naravna energijska pijača s kolagenomNaravne energijske pijače so odlična alternativa umetnim energijskim pijačam.

Energijske pijače naj bi povečale tako umsko budnost in jasnost kot tudi telesno energijo. Nekatere se prodajajo zato, da vam pomagajo ostati pokonci vso noč, čeprav preskakovanje spanja ni nikoli dobra ideja in ima lahko nekaj škodljivih stranskih učinkov. Vendar pa niso samo te trditve tiste, zaradi katerih se ljudje sprašujejo o varnosti energijskih pijač.

Pogosto opisani nezaželeni učinki umetnih energijskih pijač vključujejo glavobol, razbijanje srca, nespečnost, razdražljivost, želodčne težave in drugo – predvsem zaradi prevelikih količin sintetičnega kofeina.

Naravna alternativna?

Naravne energijske pijače so vedno bolj priljubljene in to iz dobrega razloga. Vsebujejo namreč le naravne vire kofeina in naravne sestavine ter običajno ne vsebujejo umetnih konzervansov ali polnil.

Naravni energijski napitki imajo številne prednosti:

  • Bogate s vitamini in minerali
  • Vsebujejo manj kalorij in sladkorja
  • Ne vsebujejo umetnih konzervansov ali polnil
  • Vsebujejo kofein naravnega izvora
  • Zagotavljajo trajnejši vir energije, jasnost misli in daljšo zbranost čez dan

Do več energije z naravnimi sestavinami

Naravni energijski napitki, vsebujejo naravne rastlinske sestavine, kot so:

  1. Mate čaj oz. Yerba mate

Mate čaj je tradicionalni južnoameriški napitek, ki je vse bolj priljubljen po celem svetu. Gre za zeliščni čaj iz listov in vejic rastline llex paraguariensis.

Yerba mate čajYerba mate čaj

Študije kažejo, da naj bi vseboval več koristnih rastlinskih snovi, kot so:

  • Fitokemikalije (polifenoli)
  • Ksantini (kofein)
  • Flavonoidi
  • Vitamini in minerali (železo, mangan, cink, kalij,..)

Nekatere študije pravijo, da naj bi mate čaj vseboval celo več antioksidantov, kot zelen čaj. Poleg tega lahko vsebuje sedem do devet esencialnih aminokislin ter skoraj vse vitamine in minerale, ki jih telo potrebuje.

Zaradi vsebnosti naravnega kofeina lahko mate čaj pripomore k večji ravni energije in miselni zbranosti. V primerjavi s kavo ima mate čaj dolgotrajnejše in blažje delovanje, torej ne bo povzročil hitrega porasta in potem padca energije, kot se to lahko zgodi pri kavi.

  1. Kombucha

Kombucha je fermentiran čajni napitek, bogat s probiotiki, vitamini C in B ter živimi encimi. Kombutcho so prvič skuhali na Kitajskem že pred 2000 leti, kjer še danes velja za eno najpomembnejših sredstev za lajšanje želodčnih težav. Deluje namreč kot probiotik in aktivno obnavlja naravno mikrofloro v želodcu.

KombuchaKombucha je fermentiran čajni napitek.

Naravna energijska pijača s kolagenom – več kot samo ''energijski'' napitek

Collagen drink Energy oz. naravna energijska pijača je poparek mate čaja z dodano kombucho, kolagenom in vitaminom B12.

Kombucha deluje kot probiotik in aktivno obnavlja naravno mikrofloro v želodcu. Mate čaj pa je pol antioksidantov, ter daje napitku naravni vir kofeina.

Kombuchi je prav tako dodan vitamin B12. Ta je eden izmed najbolj ključnih vitaminov v našem telesu. Prisoten je v vsaki celici našega telesa, kjer ima številne funkcije kot sestavini faktor v sintezi DNK in kot vitalni element pri ustvarjanju energije.

Zakaj smo se odločili, da kombuchi dodamo kolagen?

Naravna energijska pijača

Collagen drink Energy - naravna energijska pijača s kolagenom.

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v našem telesu, saj predstavlja med 25 in 30% vseh beljakovin v telesu. To je kar tretjina telesne sestave. Najdemo ga v hrustancu, koži, zobeh, nohtih, tetivah mišic, stenah telesnih organov in laseh.

Vloga kolagena v telesu je zelo pomembna, saj pomaga pri razvoju organov, celjenju ran in tkiv, obnovi roženice, dlesni in lasišča. Lahko bi rekli, da kolagen deluje kot ''lepilo'', ki drži naše telo skupaj, saj je odgovoren za stabilnost in trdnost telesnih tkiv.

Po približno 20. letu pa začne proizvodnja lastnega kolagena v telesu upadati. Po podatkih naj bi telo po 20. letu vsako leto proizvedlo 1,5% manj kolagena.

Telo v naravnem procesu staranja izgublja določena hranila, z rednim uživanjem kolagena in ostalih aktivnih učinkovin pa poskrbimo za bolj elastično kožo, sijoče, močne lase in hitrejšo rast las, čvrste nohte, sklepe, uravnano prebavo in boljše počutje.

Povejte naprej:


Oznake: energy drink kombucha naravni kofein naravna alternativa naravna energijska pijača naravna energijska pijača s ko

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...