Pojdi na glavno vsebino
0

Blazina proti gubam

Blazina proti gubam

Blazina proti gubam je kar zanimiva pogruntavščina, moram priznati. Mogoče, poleg Kolagen shota, začnemo promovirati tudi to

V boj proti gubam, medtem ko spite

Kolikokrat ste že slišali za frazo lepotni spanec? Spanec resnično lahko imenujemo lepotni spanec, če poleg dolžine spanja upoštevamo še nekaj trikov. Kar 85 % ljudi zaradi spanja na boku ali trebuhu med spanjem pritiska mehke dele obraza na vzglavnik, kar povzroča nastajanje in poglabljanje obraznih gub. Najbolj se poglabljajo gube ob očeh in gube, ki potekajo od nosu proti ustom.

Blazina proti gubam

Staranje je normalen in neizogiben proces, ki ga ne moremo preprečiti, obstaja pa veliko pripravkov in pripomočkov, s katerimi ga lahko vsaj upočasnimo. Ena izmed stvari, ki jih lahko naredimo je, da za spanje uporabljamo blazino proti gubam. Skrivnost je menda v posebni obliki in materialih, iz katerih je blazina sestavljena. V grobem lahko določimo 3 kategorije, ki ugodno vplivajo na upočasnjeno staranje, in sicer sama oblika blazine, prevleka za blazine in vrsta polnila v blazini.

  1. Posebna oblika blazine: pri obliki ciljamo predvsem na naslon glave, ki omogoča takšno držo glave, pri kateri pride do čim manjšega pritiska na posamezne dele obraza.
  2. Svilene prevleke za blazine: svila je mehek in nežen material, ki je koži med spanjem najbolj prijazen. Zaradi svojih lastnosti ustvarja najmanj strižnih sil, ki nastajajo ob stiku kože in blazine in zato je ta material najbolj primeren. Za razliko od bombaža in drugih materialov, namreč svila ne praska ali trga kože, kar omogoča vzdrževanje mehke in mlade kože. Poleg tega pa je svila udobna na dotik in podaljša življenjsko dobo vaše pričeske.
  3. Posebna polnila v blazinah: zadnji dejavnik, ki ima pomembno vlogo pri blazinah, je polnilo, ki lahko vsebuje nekatere minerale. En izmed teh mineralov je na primer bakrov oksid, ki ima pomembno vlogo pri procesu obnove kože. Baker v blazini zmanjšuje vidnost gub in tako prispeva k bolj gladki koži.

So blazine proti gubam le marketinški trik?

Pravijo, da bi se s spanjem na primerni blazini, rezultati morali poznati že v roku enega meseca. Obstajajo klinični preizkusi, ki dokazujejo učinkovitost teh blazin. Seveda se bodo na neki točki v vsakem primeru gube začele pojavljati, saj je to normalen proces, ki se dogaja pri staranju. Lahko pa ta proces nekoliko upočasnimo tudi z izbiro prave blazine.

Blazina proti gubam res ni samo še en marketinški trik, tudi v Sloveniji je bila 3 leta nazaj na Medicinski fakulteti izvedena študija, ki potrjuje, da se globina gub s pravilnim spanjem zmanjša. Preberite si jo s klikom na to povezavo in uživajte v dremežu brez strahu pred spalnimi gubami.

Vir: Poljsak, B., Godic, A., Fink, R., Oder, M., Lampe, T. and Dahmane, R. (2015) Sleeping on an AntiWrinkle Pillow Reduces Facial Wrinkles: Results from an Anatomical Study. Forensic Medicine and Anatomy Research, 3, 48-56.

Povejte naprej:


Oznake: staranje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...