Pojdi na glavno vsebino
0

Ali serumi za rast trepalnic resnično delujejo?

Ali serumi za rast trepalnic resnično delujejo?

Trepalnice pa niso samo za okras in ne služijo samo za ''olepšavo'' obraza, temveč imajo pomembno funkcijo. Naše oči ščitijo pred nečistočami in prahom, ki bi lahko padel vanje. Morda so majhne in se zdijo nepomembne, vendar so bistvenega pomena za zdravje in zaščito naših oči, zato je pomembno, da zanje primerno skrbimo.

Maskara, umetne trepalnice in podaljšane trepalnice podaljšajo in napolnijo trepalnice, a konstantna uporaba omenjenih produktov vaše naravne trepalnice lahko tudi poškoduje. Če iščete trajnejšo in naravno rešitev za lepši in bolj zdrav videz trepalnic, vam je v pomoč lahko serum za rast trepalnic.

Kazalo vsebine:

Serum za trepalnice - zakaj so trepalnice pomembne

Kako deluje cikel rasti trepalnic?

Zakaj pride do izpadanja trepalnic?

Zakaj so moje trepalnice kratke, svetle in redke?

Kako lahko pospešim rast trepalnic?

Kaj so serumi za rast trepalnic in kako delujejo?

Gaia Naturelle Eyelash serum

Serum za trepalnice – zakaj so trepalnice pomembne?

Serumi za trepalnice so razmeroma novi izdelki, ki so nastali zaradi potrebe po negi trepalnic, saj jih dnevno obremenjujemo z ličenjem, maskaro, čiščenjem, nanašanjem umetnih trepalnic in podaljševanjem trepalnic. Trepalnice so pomemben del videza našega obraza.

Serum za rast trepalnic

Trepalnice pa niso samo za okras in ne služijo samo za ''olepšavo'' obraza, temveč imajo pomembno funkcijo. Naše oči ščitijo pred nečistočami in prahom, ki bi lahko padel vanje. Trepalnice delujejo kot dodatna pregrada, ki ujame delce umazanije, da ostanejo naše oči čiste, saj se veke, ko trepalnice pridejo v stik z nečistočami, refleksno zaprejo.

Morda so majhne in se zdijo nepomembne, vendar so bistvenega pomena za zdravje in zaščito naših oči, zato je pomembno, da zanje primerno skrbimo.

Kako deluje cikel rasti trepalnic?

Preden se poglobimo v odgovor na vprašanje, kako do daljših in bujnejših trepalnic, moramo najprej vedeti, kako deluje cikel rasti trepalnic.

Večina ljudi ima 90 do 160 trepalnic vzdolž zgornje linije trepalnic. Vsaka trepalnica je sestavljena iz lasnega stebla (del trepalnice, ki ga vidite) in korenine, iz katere raste trepalnica.

Cikel rasti trepalnicCikel rasti trepalnic

Tako kot lasje na glavi, tudi trepalnice rastejo v treh fazah:

  1. ANAGENA FAZA ali faza rasti, ki traja od štiri do deset tednov. V tej fazi je vedno približno 35-40 % zgornjih trepalnic.
  2. KATAGENA FAZA ali faza razgradnje, ki traja približno 15 dni.
  3. TELOGENA FAZA ali faza mirovanja, ki traja od štiri do devet mesecev. V telogenski fazi je v vsakem trenutku približno 50 % trepalnic.

Po telogeni fazi trepalnica izpade in cikel se začne znova. Če torej zjutraj na blazini opazite nekaj trepalnic - brez panike. Odpadanje trepalnic je naravni del cikla rasti. Vsaka vaša trepalnica je v drugačni fazi cikla rasti, zato vam ne odpadejo vse trepalnice naenkrat.

Kako dolgo rastejo trepalnice? Ker je anagenska faza rastnega cikla veliko krajša od anagenske faze lasišča (ki lahko traja več let), trepalnice redko zrastejo daljše od 12 mm. V povprečju trepalnice dnevno zrastejo od 0,12 mm do 0,14 mm.

Zakaj pride do izpadanja trepalnic?

Kot že omenjeno, trepalnice po telogeni fazi rastnega cikla naravno izpadejo. Na prezgodnje odpadanje trepalnic pa vpliva tudi to, kako z njimi ravnamo. Zato je ključ do rasti trepalnic v tem, da v anageni fazi spodbudimo njihovo večjo rast, hkrati pa preprečimo njihovo lomljenje ali izpadanje z dodatno posebno nego.

Zakaj so moje trepalnice kratke, svetle ali redke?

Obstaja več razlogov, zakaj so vaše trepalnice kratke, svetle ali redke. Na nekatere izmed njih sami žal nimamo vpliva, na nekatere lahko vplivamo.

  1. Starost

S staranjem so trepalnice bolj redke. Razlog za to je, da se cikel rasti upočasni, zato traja dlje časa, da zrastejo nove trepalnice, potem ko stare odpadejo. Poleg tega postanejo trepalnice bolj krhke in suhe, zaradi česar se lahko predčasno lomijo ali odpadajo.

  1. Nepravilna nega

Uporaba izsuševalnih maskar ali nošenje umetnih trepalnic ter podaljšanih trepalnic lahko povzroči redke, krhke ali kratke trepalnice.

  1. Neustrezna prehrana

Lasni mešički potrebujejo določeno količino vitaminov in mineralov, da rastejo zdravi lasje. Če ne uživate dovolj hranilnih snovi, lahko rast vaših las trpi, kar velja tudi za rast trepalnic. Zaradi neustrezne prehrane so lahko lasje, ki rastejo, tudi bolj krhki in nagnjeni k lomljenju.

  1. Zdravstvena stanja

Nekatera stanja, kot so alopecija, hipotiroidizem ali trihotilomanija, lahko povzročijo izpadanje trepalnic. Včasih je izpadanje las (vključno z izpadanjem trepalnic) lahko tudi stranski učinek zdravil. Če sumite, da je izpadanje trepalnic posledica zdravstvenega stanja, se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

Kako lahko pospešim rast trepalnic?

Če želite pospešiti rast trepalnic, lahko poskusite z nekaterimi od teh naravnih metod.

  1. Prekinite uporabo maskare

Verjeli ali ne, sestavine maskare lahko dejansko izsušijo vaše trepalnice, zaradi česar postanejo bolj krhke in nagnjene k izpadanju. Če ne morete povsem prekiniti z uporabo, naj si trepalnice od maskare odpočijejo vsaj en dan v tednu.

  1. Pred spanjem nežno odstranite ličila

Če uporabljate ličila za oči, jih pred spanjem odstranite. Zadnja stvar, ki si jo želite na vaši trepalnicah vso noč, so sestavine maskare, ki izsušujejo trepalnice.  Pri odstranjevanju ličil bodite še posebej nežni, da si trepalnic po nepotrebnem ne bi trgali. Za nežno odstranjevanje maskare, črtala za oči in senčil uporabite odstranjevalec ličil, lahko pa jih nežno očistite tudi z blazinicami za večkratno uporabo. Preverjeno odstranijo vse ostanke ličil.

3.Izogibajte se umetnim trepalnicam in podaljševanju trepalnic

Umetne trepalnice lahko pomagajo ustvariti videz polnejših in daljših trepalnic, vendar lahko dejansko poškodujejo vaše prave trepalnice. Skoraj nemogoče je odstraniti lepilo z umetnih trepalnic in podaljškov, ne da bi pri tem iztrgali naravne trepalnice, zato njihovo uporabo raje prihranite le za posebne priložnosti.

Kaj so serumi za rast trepalnic in kako delujejo?

Serumi za rast trepalnic delujejo tako, da negujejo trepalnice in spodbujajo rast dlačic. Tako kot je vlaženje kože ključno za zdravo kožo, je vlaženje trepalnic ključno za zdrave trepalnice. Brez zadostne količine vlage se namreč te zlahka lomijo.

Sestavljeni so iz peptidov, aminokislin, vitaminov in drugih hranilnih snovi, zaradi katerih so naravne trepalnice ob redni uporabi bolj zdravega videza. Prav tako pa lahko spodbudijo celice lasnih mešičkov k močnejšemu delovanju ter s tem spodbujajo rast trepalnic. Vitamin B5 oz. pantenol npr. izboljšuje zdravje kože in optimizira sposobnost prostaglandinov, da signalizirajo rast dlačic.

Uporaba Eyelash serumaPred in po 12 tednih uporabe Eyelash seruma

Serumi zagotavljajo ustrezna potrebna hranila neposredno pri koreninah trepalnic. Običajno bi hranilne snovi za rast trepalnic dobili iz krvi, vendar lahko naše telo zaradi prehrane, hranilne snovi uporabi za kaj ''pomembnejšega'' kot za rast trepalnic. Z lokalno uporabo seruma za rast trepalnic pa lahko zagotovimo, da naše naravne trepalnice dobijo ustrezno količino hranilnih snovi na ciljnem območju.

Serumi za rast trepalnic pomagajo naravnim trepalnicam, da so v popolni kondiciji, in jih ohranjajo močne pred zunanjimi vplivi, da se čim manj lomijo. Serumi za trepalnice so tako odlična izbira za vse, ki si želijo polnejših trepalnic, in za tiste, ki imate zaradi podaljševanja trepalnice poškodovane in tanjše.

Gaia Naturelle Eyelash serum – naravni negovalni serum za rast trepalnic

Eyelash serum je serum za rast trepalnic, ki deluje tako, da spodbuja rast novih trepalnic in krepi obstoječe dlačice. Gaia Naturelle serum za rast trepalnic vsebuje sestavine, ki bodo poskrbele, da bodo vaše trepalnice ob redni uporabi ostale zdrave, hkrati pa bodo daljše in močnejše.

Nežna formulacija je varna za uporabo na občutljivih tkivih vzdolž linije trepalnic. Naravne sestavine pa poskrbijo za sijaj in lesk brez vidne rdečice in draženja.

Serum za rast trepalnic

Eyelash serum za rast trepalnic deluje tako, da aktivira lasni mešiček in spodbuja hitro rast trepalnic, ki postanejo daljše, gostejše in polnejše. Najboljši rezultati so doseženi v približno 12. tednih redne uporabe.

Naš serum za rast trepalnic je prestal tudi trimesečni test učinkovitosti. Cilj preizkusa je bil ugotoviti neposreden vpliv preskušanega izdelka na gostoto, dolžino in moč trepalnic. Izdelek so testiranci prvih 8 tednov uporabljali vsak dan, po tem času pa se je izdelek uporabljal 2 do 4-krat na teden naslednje 4 tedne.

Učinki Eyelash seruma

Rezultati so bili izmerjeni pred prvim nanosom in 3 mesece po prvem nanosu. Rezultati so pokazali, da testirani izdelek podaljša trepalnice in jih okrepi.

Povejte naprej:


Oznake: serum za rast trepalnic naravni serum za rast trepalni rast trepalnic naravna kozmetika vitamin B5

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...