Pojdi na glavno vsebino
0

8 razlogov za uporabo naravne kozmetike in izdelkov za nego kože

8  razlogov za uporabo naravne kozmetike in izdelkov za nego kože

Iščete nekaj razlogov za uporabo naravne kozmetike? Tukaj je 8 razlogov za uporabo naravne kozmetike in naravnih izdelkov za nego kože.

Danes je na trgu veliko različnih izdelkov za nego kože, od katerih so nekateri sintetični, drugi pa naravni. Čeprav imajo vsi izdelki lahko potencialno koristni, so naravni izdelki na splošno boljša izbira.

Se sprašujete, zakaj je tako? Iščete nekaj razlogov za uporabo naravne kozmetike in naravnih izdelkov za nego kože? Tukaj je 8 razlogov za uporabo naravne kozmetike in naravnih izdelkov za nego kože.

Naravna kozmetika je prijaznejša do okolja

1. So boljši za okolje

Preprosto povedano: naravna kozmetika in naravni izdelki za nego kože so boljši za okolje kot sintetični izdelki za nego kože. Razlogi za to so številni. V prvi vrsti lahko sintetične kemikalije škodujejo živalim in rastlinam, s katerimi pridejo v stik. Če bi sintetične kemikalije iz sintetičnega izdelka pronicale v tla, bi lahko imele hude posledice za okoliške ekosisteme.

Drugič procesi, povezani s proizvodnjo tradicionalnih izdelkov za nego kože, zelo obremenjujejo okolje. To je zato, ker pridobivanje določenih sestavin (aluminij, svinec itd.) zahteva rudarjenje. Rudarstvo povzroča veliko onesnaževanja, kar na koncu pušča negativen ogljični odtis na okolje na splošno.

Naravna kozmetika in izdelki za nego kože ne uporabljajo takšnih sestavin, zanjo ni potrebno odpiranje novih rudnikov. In ker uporabljajo samo naravne sestavine, ne škodujejo nobenemu živemu bitju.                                           

2. Naravna kozmetika je bolj varna

V primerjavi s sintetičnimi izdelki za nego kože so naravni izdelki za nego kože veliko varnejši. To je zato, ker so sestavine, ki jih vsebujejo naravni izdelki, pogosteje veliko varnejše od tistih, ki jih vsebujejo sintetični izdelki.

Sintetična kozmetika lahko vsebuje: Svinec, BHT & BHA, Parabene, ftalate, Kvaternij-15, 18 in 26 so le nekatere od snovi, ki pri mešanju z zrakom sproščajo formaldehid. Formaldehid je znan kot rakotvorna snov.

Preprosto povedano, ko produkt nanesete na kožo, sestavine, ki jih vsebuje, počasi pridejo v krvni obtok. Od tam neposredno vplivajo na številne telesne procese. Če so sestavine koristne, bodo imele ugodne učinke. Če po drugi strani škodijo, bodo imeli škodljive učinke na telo. Torej, če uporabljate naravni izdelek za nego kože v nasprotju s sintetičnim, se v bistvu izognete vsem negativnim vplivom na zdravje. Zaradi tega se boste počutili bolje in izgledali bolje.

Njihova izdelava je prijaznejša na živalih

3. Njihova izdelava je prijaznejša živalim

Morda boste šokirani, koliko proizvajalcev izdelkov za nego kože preizkuša svoje izdelke na živalih. Kar veliko znanih blagovnih znamk v industriji to počne še naprej, kar seveda škodi živalim, na katerih produkte testirajo.

Dobra novica je, da se proizvajalci naravnih izdelkov za nego kože v večni izogibajo testiranju na živalih in dejansko ne storijo ničesar, kar bi škodilo drugim živim bitjem. V tem smislu so bolj etične in bolj empatične od številnih sintetičnih znamk.

Če ste proti testiranju na živalih in za humano ravnanje z živalmi, so naravni izdelki za nego kože najboljši način. 

4. Naravna kozmetika je polna koristnih hranil

Najboljši način za poudarjanje razlik med sintetičnimi in naravnimi izdelki za nego kože je razprava o njihovih sestavinah. Profili sestavin obeh vrst izdelkov so zelo različni, do te mere, da niti ne spominjajo na podobne izdelke.

Ko pogledate oznako sestavine na sintetičnem izdelku, boste videli besede, kot so triklosan, gliceril stearat, barvilo #4 in petrolatum. Te sestavine so narejene v laboratorijih in čeprav lahko opravljajo svojo funkcijo, so lahko škodljive za telo.

Naravni izdelki pa so napolnjeni z znanimi sestavinami, kot so jojobino olje, arganovo olje, jabolčni sok, skvalan in tako naprej in tako naprej. Te sestavine ne le da niso škodljive za telo, ampak so dejansko koristne. To je posledica dejstva, da vsebujejo vitamine in spojine, kot so vitamin C, vitamin D, vitamin E, resveratrol, alfa-hidroksi kislina in drugo, kar vse pomaga koži in telesu, da deluje na optimalni ravni.

5. Naravna kozmetika je prijaznejša do vaše kože

Ena največjih težav s sintetičnimi izdelki za nego kože je, da so nekatere sestavine tudi škodljive za kožo nekaterih posameznikov. Nekatere sestavine, ki jih vsebujejo ti izdelki, lahko povzročijo vse od otekline, rdečice do srbenja do popolne alergijske reakcije. Zaradi tega se jim je bolje izogniti.

Sestavine, na katere morate biti pozorni, vključujejo parabene, sulfate, petrokemikalije, sintetična barvila, propilen glikol in triklosan. Vendar je pomembno omeniti, da lahko to težavo povzročijo tudi nekatere druge sintetične kemikalije kot tudi nekatere naravne sestavine.

6. Naravni lepotni izdelki dišijo bolje

Če pogledate skoraj vsak hiperalergenski izdelek ali izdelek, ki je zasnovan za občutljivo kožo, boste opazili, da je brez dišav. To je zato, ker so, kot smo videli zgoraj, ostre kemikalije odgovorne za čudovite, čeprav ponarejene vonjave v večini lepotnih izdelkov.

Ko se odločite za naravne lepotne izdelke, se ni treba odreči čudovitim vonjavam cvetja in zelišč. Medtem ko lahko nekatere adstringentne esence, kot so citrusi, predstavljajo težavo za občutljivo kožo, obstaja veliko drugih, ki so popolnoma varne.

Pravzaprav lahko stvari, kot so žajbelj, vrtnica, kamilica in sivka pomagajo pomiriti razdraženo vneto kožo. Ni mogoče zanikati, da sveže naravne dišave premagajo imitacije. Nikoli ne boste naleteli na nobene kemične substitute prav tako pa vedno natančno veste, kaj dobite.

7. Naravna kozmetika ne pušča dvoma o vašem zdravju

Trenutno obstaja veliko polemik o sestavinah, ki se uporabljajo v sintetičnih izdelkih za nego kože. Medtem ko nekateri verjamejo, da so te sestavine varne, so drugi skeptični in navajajo dejstvo, da je bilo o njih opravljenih zelo malo neodvisnih raziskav. Ne pozabite: dokler nova sestavina ni testirana, je nemogoče vedeti, kakšen vpliv bi lahko imela na telo.

8. Naravna kozmetika je na dolgi rok cenejša

Več aktivnih sestavin pomeni tudi dobro vrednost za denar, saj ne plačate za polnila, ki vam ne pomagajo. Aktivne sestavine običajno predstavljajo le približno 10 % sintetičnih izdelkov za nego kože, saj obstaja zakonska omejitev, koliko kemikalij lahko vključite v te izdelke.

Ker so njihovi izdelki popolnoma neškodljivi, lahko proizvajalci naravne kozmetike v vsako stekleničko ali tubo natlačijo čim več dobrih sestavin brez strahu pred škodljivimi stranskimi učinki. Torej boste porabili manj izdelka, da boste dosegli rezultate, ki jih potrebujete.

VIRI:

1- Top 6 Reasons to Use Natural Skin Care Products

2- 10 Reasons to Switch to Natural Skincare Products ASAP

3- NATURAL VS SYNTHETIC BEAUTY: ADVANTAGES AND DISADVANTAGES

4- Natural vs Synthetic Skincare: what does it all mean?

Povejte naprej:


Oznake: naravna kozmetika krema za obraz

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...