Pojdi na glavno vsebino
0

6 nasvetov za nego kože poleti

6 nasvetov za nego kože poleti

Poleti so za nego kože potrebni izdelki, ki niso tako težki, da ne zamašijo por ali povzročijo mastne kože. Toplo vreme prinaša številne nove izzive za kožo, zaradi katerih morate spremeniti svojo rutino in poskrbeti za njeno zaščito.

Poletje se hitro bliža, temperature so vedno višje in počasi se že pripravljamo na prve morske oddihe. In ne glede na to, ali to pomeni izlete na plažo, bivanje na toplem soncu in/ali srkanje osvežilnih pijač ob bazenu, ne smemo pozabiti na našo kožo.

Toplo vreme prinaša številne nove izzive za kožo, zaradi katerih morate spremeniti svojo rutino in poskrbeti za njeno zaščito.

1.    Koži privoščite lahkotnost

Suho zimsko vreme zahteva uporabo težjih izdelkov za nego kože, namenjenih zaščiti kože pred dražljaji iz okolja, kot so nizke temperature, veter in dež.

Poleti so za nego kože potrebni izdelki, ki niso tako težki, da ne zamašijo por ali povzročijo mastno kožo. Namesto debele vlažilne in hranilne kreme je treba poleti zaradi vročine in vlage uporabljati lažje vlažilne kreme za obraz.

Hyaluron Face Cream je kot nalašč za poletje, saj se hitro vpije in ne pušča mastnih madežev. Vsebuje hialuronsko kislino, ki kožo navlaži in vlažnost tudi ohranja.

Poleg tega vsebuje tudi MSM, ki na kožo deluje pomirjujoče, kar je še posebej pomembno v poletnih mesecih, saj je koža izpostavljena številnim dražilcem.

Prav tako priporočamo, da zamenjate težka čistilna sredstva za lahka, peneča čistilna sredstva, kot je MSM Foamer. Tako boste zagotovili, da bo vaš obraz ostal čist, ne da bi mu odvzeli naravna olja.

  1. Poskrbite, da izdelki za nego kože ne bodo »komedogeni«

Poleg tega, da poskrbite za lahkotnost, poskusite uporabljati izdelke, ki so nekomedogeni in so posebej oblikovani tako, da ne zamašijo por. Zaradi vročega poletnega vremena je lahko vaša koža ob koncu dneva nekoliko prepotena, zato se lahko zgodi, da se pore pogosteje zamašijo.

Z uporabo lahkih izdelkov za ličenje, ki so oblikovani brez sestavin, ki zamašujejo pore, lahko zmanjšate število mozoljev in možnost hudih izbruhov. Za poletju prijazen režim preverite svoje izdelke za ličenje in uporabljajte tiste, ki so označeni kot lahki in nekomedogeni.

Priporočamo, da v primeru, da se spopadate z aknami v vašo nego kože vključite BHA kisline.

BHA kisline se priporočajo za nego kože z aknami ali mozolji, saj lahko pomagajo očistiti pore, zmanjšati vnetje in preprečiti nastanek novih mozoljev.

BHA kisline imajo keratolitične lastnosti, kar pomeni, da lahko prodrejo v pore in raztopijo nakopičene maščobe, umazanijo ter odmrle celice kože, ki lahko povzročijo akne.

BHA kisline lahko tudi zmanjšajo rdečico in oteklino, ki se pojavita pri vnetih mozoljih.

3. Poskrbite za zadostno hidracijo

Za zdravje vaše kože je ključnega pomena, da ostanete hidrirani, zlasti v poletnih mesecih. Zaradi višjih temperatur se lahko vaše telo bolj znoji. Če želite kožo zaščititi in ji hkrati pomagati pri okrevanju, poskusite vsak dan spiti vsaj osem kozarcev vode.

Če kožo navlažite od znotraj navzven, bo ne glede na letni čas videti sveža. Kožo lahko navlažite tudi od zunaj navznoter z uporabo izdelkov s hialuronsko kislino, ki poletni koži zagotavljajo takojšnjo in trajno vlažnost.

4. V nego kože vključite vitamin C serum

Vključitev izdelkov z vitaminom C v poletno rutino nege kože je odlična za ohranjanje zdravega videza kože.

Vitamin C se bori proti prostim radikalom, poskrbi za enakomeren ten kože, spodbuja nastajanje kolagena ter ščiti pred poškodbami zaradi sonca in povečanega izločanja pigmenta melanina. Čeprav je vitamin C serum odličen izdelek, ki ga lahko uporabljate vse leto, je zlasti v poletnih mesecih zelo pomemben.

Serumi z vitaminom C, kot je Gaia Naturelle Vitamin C serum namreč vsebujejo aktivne sestavine za boj proti škodljivim sončnim žarkom, ki ščitijo kožo pred poškodbami.

Poleti je koža še posebej podvržena nastanku hiperpigmentacij, zato je uporaba vitamin C seruma še posebej priporočljiva.

Vitamin C serum

5. Če je mogoče, ostanite v senci

Čeprav je sonce na vaši koži prijetno, je lahko pretirano izpostavljanje soncu zelo škodljivo. Da bi kožo zaščitili pred škodljivimi UV-žarki, vedno nosite oblačila, ki ščitijo pred soncem, in se, kadar je mogoče, poskušajte zadrževati v senci.

Čeprav ni pričakovati, da se bomo popolnoma zakrili, lahko kožo učinkovito in modno zaščitite na več načinov. Poletni dežniki, širokokrajni klobuki in izogibanje neposrednim sončnim žarkom z iskanjem sence so načini, s katerimi lahko zaščitite svojo kožo in preprečite prezgodnje staranje.

  1. Vsak dan uporabljajte zaščitni faktor SPF! 

Najosnovnejše pravilo poletne rutine za nego kože je, da vedno uporabite zaščito pred soncem. Z nanosom kreme z zaščitnim faktorjem na celotno telo, zlasti na obraz, lahko kožo zaščitite pred ultravijoličnimi žarki, ki so povezani s prezgodnjim staranjem in kožnim rakom.

Za optimalno zaščito pred soncem je treba večino zaščitnih faktorjev SPF ponovno nanesti vsaki dve uri, ko ste na prostem.

Poleg tega lahko plavanje in potenje zmanjšata učinkovitost zaščitnega faktorja SPF, zato ga boste morali ponovno nanesti prej, kot je bilo predvideno.

Če boste dan preživeli pod poletnim soncem, obvezno spakirajte kremo z zaščitnim faktorjem, kot je Hyaluron Face Cream SPF 30 in nastavite alarm, ki vas bo opomnil, kdaj se morate ponovno namazati.

SPF krema

 

Povejte naprej:


Oznake: nega kože poletje poletna nega kože SPF zaščita pred soncem vlažilna krema tonik

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...