Pojdi na glavno vsebino
0

500 podjetnic - odlični govorci, rdeče superge in sijoči obrazi

500 podjetnic - odlični govorci, rdeče superge in sijoči obrazi

500 podjetnic je dogodek namenjen ženskim podjetnicam, ki sem se ga včeraj udeležila v Grand Hotelu Union. Dogodek je v meni pustil mnogo misli govorcev, ki jih nekako želim zapisati. Da bo branje bolj zabavno, delim tudi, kako izgleda, ko nisi tipična podjetnica s polno omaro poslovnih oblek in finih čeveljcev.

Dress code red

Kot se za ženski dogodek spodobi, je bila barva dogodka rdeča. V moji omari je samo ena rdeča trenirkasta jopica, premorem tudi rdeče shojene supergice in rdečo torbico. Kaj pa zdaj? Shopping time! Moja največja mora so čevlji. Petke so na ženskih nogah res lepe, a jaz vsakič, ko grem v trgovino po lepe čevlje, pridem domov z novimi supergicami. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Na dogodek 500 podjetnic sem šla v supergah! Sicer sem bila hudo v dvomih, kako bo to izpadlo, ampak fuck it, oblekla se bom točno v tisto, v čemer se bom dobro počutila. En dan pred dogodkom sem si kupila živo rdeče in svetleče superge. V trgovini sem se najprej pozanimala, če to noro barvo lahko prinesem nazaj in jo zamenjam za črne superge, ampak ni bilo potrebno. Rdeča majčka, črn blazer, črne usnjene hlače, črn plašč, rdeče, svetleče superge in rumena torbica. Počutila sem se odlično, prejela pa sem tudi kar nekaj pozitivnih komentarjev in zanimivih pogledov v moje noge.

Večina žensk je bila seveda v petkah, prevladovali sta črna in rdeča barva, opazila pa sem tudi veliko popolno urejenih frizur. Razmišljam, kdaj so te ženske zjutraj vstale in ali so si za ta dogodek privoščile tudi frizerja? Meni se je namreč komaj uspelo umiti lase in vsaj približno urediti, preden sem morala zbuditi moje tri otroke in jih pravočasno pospremiti v šolo in vrtec. Čas za popolno frizuro za poseben dogodek očitno pride na vrsto čez kakšnih 5 let.

Mreženje in moje vizitke

Namen dogodka 500 podjetnic seveda ni bil v modni reviji, ampak v mreženju, povezovanju. Namena nisem izkoristila najbolje, saj nisem oseba, ki z lahkoto pristopi do neznanke, zato sem se bolj držala poznanih obrazov. Vem, da je včasih potrebno iti preko sebe, ampak tega ne počnem, če se ob dejanju počutim zares slabo. Zato sem razdelila le nekaj vizitk, in še to samo tistim, ki so me prosile zanjo. Mimogrede, na vizitke me je spomnila šele objava na Facebooku, zato sem si jih naredila sama večer pred dogodkom. Že dolgo časa vem, da bi bilo dobro, da jih imam, vendar tako kot mi je zadnje čase v navadi, stvari naredim, ko so nujne, seveda je to zadnji trenutek. Doma sem si v programu, ki je namenjen predvsem tiskanju nalepk, naredila vizitko, pdf file dala na USB ključek in se odpravila v City park. Imela sem v spominu, da tam obstaja neka mini tiskarna. Že dolgo več ne. Torej, kako naj pridem do vizitk? Art trgovina! Trši svetleč papir in olfa nož. Vizitke sem natisnila doma na laserski tiskalnik in jih izrezala z nožkom. Včasih se tudi znajdem in izpade dokaj dobro.

Vsi govorniki so dali nekaj, kar sem si zapomnila, med njimi pa definitivno naslednje tri:

Adisa Tufo – “Žena ženi nikada nesmje biti vuk, žena ženi uvijek mora biti drug.

Govornica, ki me je resnično spravila v stanje I can do it! Pa tudi v jok. Adisa Tufo je ženska, kateri so vsi govorili, da ji ne bo uspelo. Vendar je iz nič ustvarila ogromno. Ker je verjela v svoje sanje, verjela je, da je vse mogoče. Pravzaprav ne znam povzeti njenega govora in misli, se je pa sigurno vtisnil globoko v moje telo. Adisa Tufo je napisala knjigo Vruč krompir, zgodbo o ljubezni, strasti, podjetništvu in sanjah neke ženske. Knjiga je že na mojem seznamu. Ker vem, da me bo navdušila vsaj toliko, kolikor me je Adisin govor na dogodku 500 podjetnic.

Matic Vizjak – “Mind is the limit!

Matic je v dvorani poskrbel za veliko smeha, saj je svojo zgodbo upornega mladega fanta pripovedoval na res zabaven način. Kaj sem si najbolj zapomnila iz njegovega pripovedovanja? Ne Sky is the limit, ampak Mind is the limit. S tem se popolnoma strinjam. Matic je v mojih očeh pravi car. Predvsem zato, ker je zaradi nujnosti naredil “le” srednjo šolo, vse ostalo je bilo sledenje njegovim trenutnim sanjam. To ga je vodilo do naziva najbolj inovativni mladi kmet leta 2017, za njegovo unikatno pikantno vino pa je v New Yorku prejel tri odličja. Poleg tega pa Matic tudi dobro zgleda.

Željko Ćurić – “Moški zatirajo svoje strahove, ženske svojo jezo.

Je doktor medicine, psihiater, psihoterapevt, ki ga slovenska javnost najbolj pozna po tem, da je javno spregovoril o tem, kako prepoznati samomorilca. Njegovo predavanje je bilo odlično! Nekaj njegovih trditev:

  1. Na to kar čutimo, ne morem vplivati, lahko pa vplivamo na našo reakcijo.
  2. Preden nekaj naredimo, uporabimo razum. Najprej premisli, potem stori dejanje. To je prava svoboda.
  3. Socialna inteligentnost je prepoznati čustvo, ki ga zaznamo, razmisliti o našem prihodnjem dejanju in ga nato izvesti.
  4. Moški zatirajo strah, ženske jezo. Moški lahko vas je strah, ženske lahko ste jezne. Pri tem pa upoštevajte prve tri točke.

Popestritev dogodka

Dogodek 500 podjetnic je bil v mojih očeh organiziran in speljan vrhunsko. Voditelj Peter Poles je itak legenda. Prava poslastica za moje oči in ušesa je bila glasbena popestritev z Nušo Derenda in Zalo Smolnikar ter modna revija kanadskega oblikovalca Josepha Ribkoffa, na viseči svili pa smo občudovali Uršo Štrukelj. Vse pohvale organizatorkam in se vidimo na dogodku 500 podjetnic 2019. Mogoče celo v petkah in s profi vizitkami.

Povejte naprej:


Oznake: podjetništvo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...